Zwangerschapsfoto’s thuis of op locatie?

Zwangerschapsfotografie

De ene vrouw voelt zich zwanger op haar allermooist, en de ander is stiekem ook wel blij als de grote buik weer verdwenen is na negen maanden ;) Of je nou tot de eerste of de tweede groep behoort; een feit blijft dat het super bijzonder is dat er een wezentje in je buik mag groeien. Tijdens de zwangerschap is je lichaam een huisje voor een nieuw leven en ik blijf dat zó bijzonder vinden. Vooral bij mijn eigen eerste zwangerschap heb ik het als heel bijzonder ervaren dat ik de trapjes aan de binnenkant voelde. En vond ik het zo gezellig dat er letterlijk een baby’tje in mijn buik zat te wachten tot hij er klaar voor was om geboren te worden. Gek genoeg vergeet je toch snel hoe het getrappel voelde, en hoe het was en voelde om zwanger te zijn. Een zwangerschap duurt nu eenmaal maar maximaal negen maanden, en dat gaat best snel voorbij. Reden genoeg om je buik nog even mooi vast te leggen door middel van zwangerschapsfotografie! Bij het boeken van een zwangerschapsshoot moet je vooral bedenken: ga je voor zwangerschapsfotogafie thuis of voor zwangerschapsfotografie op locatie?

Zwangerschapsfotografie thuis

Zwangerschapsfotografie gewoon thuis is lekker relaxt en rustig. Ook is het de perfecte plek om eventueel wat intiemere foto’s te maken als je dat zou willen. Ook in de winter kan het fijn zijn om foto’s thuis te maken in plaats van buiten op locatie. Vaak hebben we niet veel nodig voor mooie zwangerschapsfoto’s. Een simpele muur, een mooi wit dekbed of het licht dat door een raam valt kan al voldoende zijn voor mooie zwangerschapsfotografie. Wanneer je een zwangerschapsshoot binnen zou willen, kom ik gewoon bij je thuis en zoeken we daar naar mooie plekjes in huis. In ieder huis is wel mooi licht en zijn er geschikte plekken te vinden om mooie foto’s te maken.

Zwangerschapsfotografie op locatie

Ook buiten op locatie kun je mooi zwangerschapsfoto’s laten maken. Zowel portretten van jij alleen met je buik, maar ook kun je dit combineren met foto’s samen met je partner en/of al andere kindje(s). Op een locatie als de Soesterduinen of een ander mooi natuurgebied levert dit prachtige plaatjes op. Zowel in de zomer is dit een fijne plek voor een fotoshoot, maar ook in de winter met een lekker warm vest of sjaal kan je prima een shoot buiten op locatie doen.

Ook interesse in een zwangerschapsshoot?

Ik werk voornamelijk in omgeving Utrecht, maar ben flexibel dus kom er ergens anders vandaan – voel je uiteraard vrij om contact met me op te nemen! De foto’s van zwangerschapsfotografie op locatie in deze blog zijn onder andere gemaakt in natuurgebied de Soesterduinen tussen Utrecht en Amersfoort, op de heide bij Ede, én gewoon in een park met speeltuin in Utrecht.

Zwangerschapsshoot in combinatie met newbornshoot

Zwangerschapsfotografie heeft mijn voorkeur om te doen in combinatie met een newborn shoot na de geboorte, of in combinatie met een gezinsshoot. Maar ook wanneer je puur interesse hebt in een zwangerschapsshoot, voel je vrij om contact met mij op te nemen om te kijken naar de mogelijkheden.

Leave a Comment