utrecht-fotoshoot-locatie-nieuwegracht-grachten-gezinsfotografie_001

Utrecht als fotoshoot locatie: Ik geef je vijf redenen

Vijf redenen voor Utrecht als ultieme fotoshoot locatie

Als trotse inwoner van Utrecht kan ik eindeloos doorgaan over hoe leuk de stad is. Maar niet alleen om te wonen, maar ook is Utrecht een perfecte fotoshoot locatie. Waarom? Dit zijn de belangrijkste redenen!

1. Utrecht is kneuterig en stads tegelijk

Ik denk dat iedereen die in Utrecht woont dit wel (deels) met mij eens is. Utrecht is een echte stad, er is van alles te doen. Maar toch is het relatief klein, en heeft het ook een kneuterig sfeertje. Het voelt op sommige plekken zo klein en vertrouwd aan, terwijl stukken als rondom Hoog Catherijne helemaal vernieuwd zijn en een veel grotere stad uitstralen. Ook zijn er bijzondere plekjes te vinden in het centrum van de stad. Bijvoorbeeld het Pandhof van de Dom. Deze kloostertuin is vrij toegankelijk tijdens openingstijden en is met recht één van de mooiste binnentuinen van Nederland. Een favoriete plek voor mij om te fotograferen.

utrecht-fotoshoot-locatie-pandhof-de-dom-bijzonder-licht
Het Pandhof van de Dom: prachtige kloostertuin met mooie gangen.

2. Utrecht fotoshoot locatie must: rondom de grachten

Utrecht heeft prachtige grachten en deze grachten hebben allemaal werfkelders. Je kunt dus ook beneden bij de gracht fotograferen en zo een heel leuk romantisch beeld van de stad vastleggen. Naast beneden bij de grachten is het ook heel leuk om foto’s te maken op de bruggetjes. Zelf vind ik dit in de herfst echt prachtig met alle oranje bladeren rondom bijvoorbeeld de Nieuwegracht.

3. Na de fotoshoot nog een dagje uit

Heb je zin om na de fotoshoot een leuk dagje uit te doen in Utrecht? Je hebt er zo veel mogelijkheden! Voor kleine kinderen leuke musea als het Spoorwegmuseum of het Nijntje museum. Maar ook leuk om de botanische tuinen van de Oude Hortus te bezoeken of lekker te gaan winkelen. Ook zijn er eindeloos veel leuke lunch tentjes in en ook buiten het centrum te vinden.

4. In het centrum veel mooie plekjes op loop afstand

En dat is ook het leuke aan Utrecht centrum: veel mooie fotoshoot locaties zijn op loopafstand van elkaar. Met hele kleine kinderen erbij gaan we uiteraard minder ver lopen dan wanneer we met oudere kinderen zijn. Maar de straatjes zijn enorm leuk om te verkennen en je loopt zo naar plekken met meer groen, juist de grachten of kleine steegjes. Ook zijn er best een aantal mooie binnenlocaties voor een fotoshoot in hartje Utrecht te vinden.

utrecht-fotoshoot-locatie-catherijnesingel-utrecht-bruiloft-lente-zomer
De Catherijnesingel: mooie groene fotoshoot locatie in de binnenstad.

5. Mooie natuur rondom Utrecht

Vind je het wel fijn om een shoot vlakbij Utrecht te doen, maar liever geen stadse fotoshoot locatie? Dan zijn er enorm mooie natuurgebieden rondom Utrecht die bij uitstek geschikt zijn als fotoshoot locatie. Bekijk vooral ook even mijn blog over mooie fotolocaties in de omgeving Utrecht voor meer leuke plekken om een fotoshoot te doen.

Mijn favoriete fotoshoot locaties in Utrecht

  1. Het Pandhof van de Dom (wát een prachtig licht)
  2. Rondom de Nieuwegracht
  3. Rondom de Catherijnesingel
  4. Kleine straatjes en steegjes in het Museumkwartier
  5. De kassen en tuin van de Oude Hortus