fotografie-tips-kind-fotograferen-op-slaapkamer

Vijf tips om je kind te fotograferen op zijn of haar slaapkamer

Het dagelijks leven vastleggen

Voor je kind om later zijn of haar kindertijd te herbeleven, is het waardevol om het dagelijks leven vast te leggen. De slaapkamer van een kind is de plek waar ze veel tijd doorbrengen. Het is een veilige plek waar ze rust kunnen vinden. Maar ook is het een plek waar ze spelen, verkleden en wanneer ze groter zijn bijvoorbeeld huiswerk maken. Slaapkamers veranderen regelmatig omdat kinderen ouder worden en andere interesses krijgen. Daarom raad ik iedere ouder aan regelmatig foto’s te maken van de kinderslaapkamer, en het dagelijks leven van je kind dat daarbij hoort. 

kind fotograferen op slaapkamer - vijf tips voor kinderfotografie op de slaapkamer van je kind

Fotografeer je kind op de slaapkamer

Foto’s maken van je kind op de slaapkamer is een fijn momentje. Wanneer je kind lekker rommelt kun je gesprekjes voeren en tegelijkertijd leuke foto’s maken. Wanneer je dit eens in de zoveel tijd doet, zal je zien dat de slaapkamer waarschijnlijk elke keer een beetje verandert door verschillende interesses of het seizoen. Probeer zowel je kind op de slaapkamer, als de typische dingen van de slaapkamer vast te leggen.

Ook tijdens een fotoshoot bij mensen thuis vraag ik áltijd of kinderen hun kamer even willen laten zien. Achteraf zijn dit vaak een aantal favoriete foto’s van de shoot voor ouders. En voor kinderen oh zo leuk om later terug te zien. Maar ik ben er tijdens een fotoshoot maar eventjes, en niet op de alledaagse momenten. Daarom vind ik het onwijs leuk om jou als ouder te leren om pure foto’s te maken van je kind. Zodat je de kindertijd kunt vastleggen als een herinnering die je kunt blijven koesteren. Ik heb over de kindertijd vastleggen een te gekke fotografiecursus over gemaakt, maar hier alvast vijf tips om je kind te fotograferen op de slaapkamer. Veel plezier!

1. Een opgeruimde kamer (of juist niet)

Een opgeruimde kamer fotografeert zoveel leuker dan wanneer alles rommelig is. Dit betekent niet dat je de kamer helemaal spic en span hoeft te hebben. Maar zorg bijvoorbeeld dat de vuile was is opgeruimd, het bureautje netjes is en de grond niet bezaaid is met speelgoed. 
Uiteraard is een opgeruimde kamer leuk op de foto om te herinneren hoe de kamer er uit zag en wat het fijne plekje van je kind was. Maar in het echte leven is het natuurlijk best vaak een rommel. Maak daarom dus ook eens foto’s van de slaapkamer wanneer er helemaal niet is opgeruimd. Ook dat is later grappig om te zien.

2. Foto’s van je kind op het bed

Het bed is een fijn plekje voor je kind. En er zijn zoveel leuke en verschillende manieren om je kind op bed te fotograferen! Zowel op een peuterbed als eenpersoonsbed kun je mooie foto’s maken. Slaapt je kind nog in een ledikantje? Probeer dan eens door de spijltjes heen te fotograferen!

3. Vraag je kind een rondleiding door de slaapkamer

Om de slaapkamer van je kind door de ogen van je kind te zien, kun je dit letterlijk vragen aan je kind. Stel je kind de vraag of hij/zij nog leuke dingen heeft om te laten zien of wat het favoriete plekje is. Je kan ook letterlijk aan je kind vragen of hij/zij je een rondleiding door de slaapkamer wil geven. Veel kinderen zullen dit heel leuk vinden en het is voor jou als ouder heel leuk om te zien wat je kind op de slaapkamer laat zien of wat voor je kind van veel waarde is.

kinderfotografie-fotos-van-je-kind-op-slaapkamer-zitten-op-bed-met-knuffel

4. Ga op de grond zitten en spelen met je kind

Eén van de tips die ik in mijn online cursus kinderfotografie voor ouders geef, is om op ooghoogte te zitten bij je kind tijdens het foto’s maken. Hierdoor voelt het kind meer jouw interesse, en worden de foto’s die je maakt persoonlijker. Je krijgt een interessantere foto wanneer je op hetzelfde ‘level’ zit als je kind, zowel letterlijk als figuurlijk.

5. Fotografeer details van de slaapkamer

De details van de slaapkamer zeggen zoveel over je kind! Wanneer jij de slaapkamer hebt ingericht heb je vast iets gekozen wat bij je kind past. Maar ook juist de dingen die je kind zelf heeft gedaan zijn zo leuk om te fotograferen. Een grappig briefje op de deur met ‘verboden voor papa en mama’ of een Lego constructie gebouwd over de halve slaapkamer. De details zeggen veel over je kind, maar zullen in de loop der tijd vrij vaak veranderen. Des te leuker om hier extra aandacht aan te besteden.


In één klik je foto zwart-wit bewerkt!

Verander in één klik je telefoonkiekje naar een prachtige zwart wit foto!

  • directe download in je mail
  • inclusief gratis, duidelijke handleiding om de presets toe te passen    
  • drie varianten van de preset waardoor er altijd eentje bij je foto past
  • levenslang te gebruiken op zoveel foto’s als je wilt
  • nú voor een introductieprijs van maar €9!