stoute-chris-haughton-hond-sjors-puppy-

Sjors, de stoute hond ;)

We hebben een puppy!

Jaa, daar is ‘ie dan! Al lang hadden we de wens om weer een hond te nemen, maar we bedachten ons ook dat het verstandig was de tropenjaren eerst af te ronden. Nu onze jongste naar afgelopen december naar school ging, was het zo ver: we gingen een puppy ophalen! We hebben heel bewust voor een Flatcoated Retriever gekozen. Dit is een ontzettend lief, en kindvriendelijk ras dat – mits je consequent bent – makkelijk is op te voeden. Buiten hebben ze veel beweging nodig, dus we gaan lekker vaak de natuur in. En binnen zijn het heerlijk rustige honden die een groot deel van de dag op een kleedje liggen te slapen.

De naam Sjors

Met een pup moesten we natuurlijk ook een naam bedenken. We wisten sowieso dat we een reu wilden, dus we moesten een naam bedenken die daar bij past. Onze vorige hond heette Treesje, dus we vonden dat het wel een beetje grappig mocht zijn. Er zijn ontzettend veel leuke korte namen, maar veel van deze namen zijn ook geschikt voor kinderen. Maar best lastig om een leuke korte naam te bedenken en je hond niet vernoemen naar een vriendje of een kindje uit de buurt ;) Maar toen bedachten we opeens: SJORS! En deze naam past perfect bij ‘m. Waarom? Lees dan verder…

Stoute Hond

In onze kast staat het kinderboek al een paar jaar, en altijd al een favoriet boek bij onze kinderen: Stoute Hond.

En wie is de hoofdpersoon..? Sjors!

Sjors de hond wil braaf zijn. Hij doet écht zijn best om een brave hond te zijn. Maar in de keuken staat een heerlijke taart en zijn baasje is niet thuis… Wat zal Sjors doen? Keer op keer blijkt Sjors de verleiding niet te kunnen weerstaan, ook al wil hij niets liever dan een complimentje van zijn baasje krijgen. Nadat hij ontzettend op zijn kop heeft gekregen, lukt het hem te luisteren: zelfs de kat laat hij met rust. Brave Sjors! Maar… wat zal hij doen als de ultieme honden verleiding voorbijkomt?

  • Ieder kind dat dol is op hondjes vindt dit boek leuk.
  • Heb je zelf een hond? Dan zijn de situaties heel herkenbaar en zul je er flink om lachen.
  • Echt een geweldig boek om keer op keer te lezen, met toffe vormgeving en tekeningen.
  • Vanaf 3 jaar om goed te begrijpen, rond 5 á 6 jaar nog steeds leuk :)

De boeken van Chris Haughton

Stoute hond is één van de boeken van illustrator en kinderboekenschrijver Chris Haughton. Zijn prentenboeken zijn ontroerend en grappig, en hebben bijna allemaal een (soort van) open eind zodat je het boek weer opnieuw zou kunnen beginnen. Wij hebben meerdere boeken van hem in de kast en ze zijn allemaal echt verslonden hier. Het eerste boek wat we eindeloos vaak hebben gelezen is Mama Kwijt, een boek waar je perfect stemmetjes bij kunt doen. Niet voor niets was dit boek uitgeroepen tot prentenboek van het jaar 2012. Maar ook het boek Weltrusten allemaal (perfect voor het slapen gaan: je kind gaat instant uitrekken en gapen) hebben wij heel vaak opnieuw gelezen.

Zo stout is ‘ie niet ;)

Heel eerlijk… eigenlijk is onze Sjors helemaal niet zo stout. Natuurlijk smokkelt hij regelmatig een schoen vanuit de gang naar zijn kleedje om lekker op te kauwen. En zijn de vuilnisbak en modder favoriet. Maar hij is vooral heel lief.


Ook leuk: Grappige voorleesboeken voor kinderen

Ook leuk: de leukste fotografieboeken met honden als onderwerp