Kinderfotografie: Spontane kinderfoto’s

Fotograferen met zonsondergang

Zomeravonden rond augustus en september zijn mijn favoriet. Wij gaan dan vaak iets later naar bed, en genieten van de heerlijke zonnestralen en het gouden licht in de avond. Als fotograaf is het golden hour, het uurtje voor zonsondergang ultiem genieten. Het perfecte moment voor spontane kinderfoto’s. Inmiddels weet mijn zoontje ook dat hij dan iets langer mag opblijven om nog lekker te spelen en omdat ‘mama dan lekker foto’s kan maken’.

Foto’s van het echte leven met spontane kinderfoto’s

Zelf fotografeer ik thuis graag de spontane momenten en beweeg graag mee met mijn kinderen tijdens de dag. Op die manier krijg ik de kans om echte, spontane kinderfoto’s te maken. Gewoon rond ons eigen huis, en de kinderen licht aansturen maar voornamelijk zelf de regie laten nemen. En dan volg ik wel met mijn camera. Zelf moet ik elke keer een beetje lachen bij de foto van mijn dochtertje die boos op de zandbak staat te krijsen. Ze wilde nog heel graag ’s avonds in de zandbak, maar ze moest naar bed. En ja, óók de driftbuien van een anderhalf jarige horen bij het echte leven en leg ik vast. Op het moment lijkt een driftbui vervelend en vermoeiend, maar later moet je toch grinniken om een foto waar je kind een volledige meltdown heeft om iets als niet naar bed willen, of omdat je het brood verkeerd in stukjes hebt gesneden ;)

Probeer herinneringen vast te leggen

Deze foto’s zijn een moment opname van de fase waar de kinderen zich op dat moment in bevonden. En precies dat vind ik zo mooi aan kinderfotografie. Om alle ‘eigen’ dingen van kinderen vast te leggen. Kinderen veranderen constant en als ouder wil je het liefst alles onthouden. Maar helaas vergeet je toch veel. Om het dagelijks leven van mijn kinderen vast te leggen, door middel van spontane kinderfoto’s met hier en daar een portret tussen door lukt het me om zoveel mogelijk herinneringen vast te houden. Neem gerust contact met mij op voor mooie spontane kinderfoto’s van je eigen kinderen.