Nacht Bevalling Geboortehuis Utrecht

Nacht bevalling

Natuurlijk had ik er rekening mee gehouden – het was inmiddels al twee weken na de uitgerekende datum. Ik lag precies een half uur op bed toen ik om tien over twaalf werd gebeld. De bevalling was nu echt begonnen! Ze waren net aangekomen in het geboortehuis in het Diakonessen ziekenhuis in Utrecht en het kon misschien toch wel rap gaan dus fijn als ik ook naar het geboortehuis zou kunnen komen. Na zo’n telefoontje ben ik gelijk vol adrenaline en totaal geen moeite om uit mijn bed te komen! Mijn tas stond al klaar dus ik was binnen een half uur in het geboortehuis. Op naar een bijzondere nacht bevalling!

Als geboortefotograaf is een nachtbevalling voor mijn eigen ritme natuurlijk niet ideaal, maar toch heeft het juist ook zoiets bijzonders. Dat op het moment dat iedereen slaapt, een kindje juist aangeeft dat hij/zij op de wereld wil komen. En de hele nacht voelt dan alsof je als een team (met de ouders, verloskundige, verpleging) stiekem iets héél bijzonders en moois aan het voorbereiden bent zonder dat iemand het weet – en met een prachtig resultaat.

Bevalling geboortehuis

Wat een prachtige bevalling om bij te mogen zijn! Zo mooi om de kracht van een vrouw te zien om het leven te geven aan een kindje. Het meest pure en intense om te fotograferen. Om ongeveer half vijf in de vroege ochtend in het Geboortehuis Utrecht werd een prachtig baby jongetje geboren! En om klokslag zeven uur was ik thuis voor het ontbijt met mijn eigen kinderen. Alsof het een hele normale ochtend was. Daarna kroop ik overigens nog wel weer even in bed. ;)

Geboortefotografie

Ook interesse in geboortefotografie? Als geboortefotograaf uit Utrecht, neem ik het liefst alleen spontane geboortes in Utrecht en de directe omgeving aan, omdat er dan de grootste kans is dat ik er daadwerkelijk bij kan zijn en op tijd ben. Net als bij deze nacht bevalling. Dan is het toch fijner dat ik maximaal een half uur a 45 minuten verwijderd ben van de plek waar je gaat bevallen. Geplande keizersnedes fotografeer ik wel overal in Nederland – omdat dit natuurlijk gewoon met een geplande datum en tijd gaat. Ik heb al meerdere geplande keizersnedes vastgelegd in onder andere het Diakonessen ziekenhuis in Utrecht, het LangeLand ziekenhuis in Zoetermeer en in het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Bij interesse of vragen, voel je altijd vrij om vrijblijvend contact met mij op te nemen!