Gezinsshoot winter | Fotoshoot in de winter

Gezinsshoot winter

Een gezinsshoot in de winter: is dat een goed idee? Zeker! De meeste mensen doen een fotoshoot in de zomer, maar ook een fotoshoot in de winter kan echt tof zijn. Dit gezin heb ik al eens eerder gefotografeerd in Nederland. Inmiddels waren ze verhuisd naar Oslo in Noorwegen. Ik hou zelf enorm van Scandinaviƫ, maar was nog nooit in Noorwegen geweest. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken over de vraag of ik eventueel ook open stond om naar Oslo te komen voor een gezinsshoot. Winter maakte de sfeer en het Scandinavische gevoel nog sterker. Er lag een dik pak sneeuw en warm aangekleed deden we een vlak buiten de stad een fotoshoot.

Een weekend naar Oslo

Voor de gezinsshoot ging ik een weekend naar Oslo. Al vanuit het vliegtuig zag ik dat er sneeuw lag, en de dagen waren kort. Op de dag van de shoot was het prachtig zonnig weer, wat een magische sfeer gaf. Natuurlijk heb ik in de middag na de shoot nog even lekker door het besneeuwde Oslo gewandeld en genoten van de mooie stad. Heel erg tof om deze ervaring rijker te zijn.

Een fotoshoot in de winter

Een fotoshoot in de winter kan heel bijzonder zijn. De voordelen van een fotoshoot in de winter zijn onder andere de kans op sneeuw. En mocht het nu niet sneeuwen dan is er ook kans op zon. Wanneer de zon schijnt in de winter, staat deze laag en geeft daardoor heel mooi gouden licht. Als fotograaf ben ik dol op het licht in de winter, het zonlicht is rustig en geeft een warm gevoel aan de foto. Het is net wat subtieler dan zonlicht in de zomer.

Wil je ook een gezinsshoot? Winter of zomer; het kan allemaal ;) Stuur me vooral een berichtje!