Newborn en gezinsfotografie

Een derde kindje

Een newborn shoot bij een derde kindje in het gezin, is heel anders dan een newborn shoot bij een eerste kindje. Deze fotoshoot is dus een combinatie van newborn en gezinsfotografie. Wanneer er al twee oudere kinderen aanwezig zijn, is de fotoshoot automatisch wat chaotischer en grappiger. En, voor mij, vaak ook iets harder werken. Want drie kinderen bij elkaar op de foto samen met een baby die nog zo kwetsbaar is, dat is best een uitdaging. Maar dat vind ik jĂșist ontzettend leuk! Met oudere kindjes erbij tijdens de shoot is er veel dynamiek in de foto’s, mede doordat ze niet zo goed kunnen stilzitten, en dit ook niet van mij hoeft. En daarnaast is de liefde tussen broer, zus en de pasgeboren baby zo ontzettend mooi om vast te leggen.

Gezinsfotografie Utrecht

Bij dit gezin kwam ik thuis in Utrecht op een zaterdagochtend. Er werd geknuffeld met de pasgeboren baby, maar ook door de oudste kinderen gestoeid met papa en kusjes gegeven aan mama. Het is voor mij altijd weer een uitdaging om grappige of schattige momentjes te herkennen en op tijd vast te leggen. Juist de combinatie van het schattige en daarbij het onverwachte, van newborn en gezinsfotografie vind ik zo leuk. En in dit geval is het dus een combinatie tussen serene newborn foto’s en speelse, vrolijke gezinsfoto’s.

Newborn en gezinsfotografie op verschillende manieren

Zo zie je maar dat newborn fotografie op verschillende manieren gedaan kan worden. Mijn newborn en gezinsfotografie is altijd ongeposeerd, puur en liefdevol. Maar de andere kindjes aanwezig bepalen een groot deel van hoe de fotoshoot loopt. Zelf vind ik het spontane aan die foto’s altijd extra leuk. En als ouder? Het is belangrijkste dat je de regie grotendeels los laat en probeert te relaxen ;)
Mochten de oudere kindjes de fotoshoot overigens erg overheersen, dan nemen we ook even tijd om nog alleen van de baby foto’s te maken.