Een nieuw favoriet vakantieland. Begin april waren wij een ruime week in Schotland, en het was echt ZO FIJN. Als ik nu terug denk aan Schotland, denk ik aan rust, aan de mooiste natuur en aan gemoedelijkheid. We verbleven een paar dagen in de Highlands rond Glen Coe, en daarna reisden we verder naar Isle of Skye. Elk stukje natuur van Schotland had iets bijzonders. Soms waren het de hoge bergen, soms de bijzondere kleuren en soms de grillige leegten die de natuur anders dan anders maakten. Alleen al het rijden door het mooie landschap was een ervaring op zich.

We hebben alleen maar mooie plekken gezien, maar hier mijn drie hoogtepunten die absoluut de moeite waard zijn:

  • De omgeving rond Glen Coe in de Highlands. Wij verbleven in een mooie lodge aan het water in Kentallen, wat echt de perfecte plek was om tot rust te komen en vanuit daar de Highlands te ontdekken.
  • Old Man of Storr. De laatste drie foto’s uit deze blog zijn daar genomen. Een toffe wandeling naar de top van een berg waar je bovenaan wordt getrakteerd op onwijs mooi uitzicht. Old Man of Storr bevindt zich op Isle of Skye.
  • Fairy Glen. Dit was eigenlijk een verrassing. We wilden aan het eind van de middag nog even er op uit, om vooral Loek nog lekker even te laten buiten spelen. Ons huisje op Isle of Skye was daar niet zo handig voor, dus ging ik even googlen waar we heen konden gaan. Toen kwam ik Fairy Glen tegen, op maar ruim een kwartiertje rijden vanaf ons huisje. Een soort landschap vanuit een fairy tale, echt zo tof! Loek heeft zelf een berg beklommen (met een beetje hulp) en we hebben daar heerlijk een paar uurtjes rondgewandeld en gespeeld. Wij waren er aan het eind van de dag, en toen was het er heel rustig. Fairy Glen is te zien in deze blog op de foto’s van het groene landschap.

Een klein inkijkje in mijn Schotland ervaring – en ik weet nu al dat we er snel weer terug zullen komen.

Bewaren

Bewaren