Review-Once-Upon-App-Fotoalbum-Samenwerking-Fotograaf-007

Review Once Upon App – Een Fotoalbum binnen 30 Minuten

Een prachtig fotoboek: review Once Upon App

Regelmatig word ik benaderd voor een blog- of social media samenwerking, maar vaak sla ik dit vriendelijk af. Ik vind het belangrijk om alleen samenwerkingen aan te gaan met merken of producten waar ik zelf heel benieuwd naar ben, of waar ik oprecht blij van word en anders ook zou proberen of aanschaffen. Toen ik dus een fotoalbum mocht maken via Once Upon leek dat me gelijk heel leuk, vooral omdat ik hun minimalistische uitstraling van de fotoalbums heel mooi vind.

Vanaf dat mijn oudste zoontje twee weken was heb ik zijn eerste-jaar-boek goed bijgehouden en keurig elke maand alle mooiste foto’s af laten drukken. En alle cliché’s zijn waar: met een tweede kind gaat de tijd zo veel sneller en schiet dit er echt bij in. Ik fotografeer genoeg, heb de foto’s goed geback-upped. Ook bekijk ik ze regelmatig op mijn telefoon of laptop, maar tot op heden heb ik nog geen enkele foto geprint van mijn drie maanden oude dochtertje. Dat was dus ook een belangrijke reden om een fotoalbum via de Once Upon App te testen. Zonde om foto’s alleen maar op je mobiel te laten staan. Helemaal omdat je telefoon foto’s juist vaak momentjes zijn die je wilt onthouden en herbeleven.


Naast een fotoalbum ook mooie foto’s aan de muur? Hier vind je al mijn foto afdruk tips!


Review_Once_Upon_App_Fotoalbum_006

Hoe werkt de Once Upon App?

Een Once Upon album maak je via de Once Upon App op je telefoon. De app is heel visueel, dus het spreekt eigenlijk helemaal voor zich. Via je filmrol op je telefoon kun je per pagina selecteren welke foto’s je in het album zou willen, en met één klik verander je de lay-out. Zo kun je dus kijken hoe je foto’s het mooiste in het album vindt passen. Ik heb gekozen voor mijn lievelingsfoto’s groot op een enkele pagina, en andere pagina’s met meerdere kleinere foto’s als een soort collage. Je kunt makkelijk tekst toevoegen, waar je ook gelijk het resultaat van ziet. Normaal hou ik niet zo van tekst in een album, maar dit is heel mooi gedaan. Een mooi lettertype en mooi uitgelijnd op de pagina.

Wanneer je album klaar is, kun je kiezen tussen een harde of zachte kaft. Zelf koos ik voor een album van 27×27 cm met een harde kaft, en silk mat papier. Dit heeft een rustige, maar ook luxe uitstraling.

Review_Once_Upon_App_Fotoalbum_005

De look & feel van het album

Het eerste wat me op viel is dat het album heel mooi dun en minimalistisch is. Op de rug van het album staat de titel, wat het een professioneel gevoel geeft en handig voor in de boekenkast. Hierdoor is het ook heel mooi om meerdere albums naast elkaar te hebben staan van bijzondere gebeurtenissen of vakanties. Of om elke keer aan het eind van het jaar je favoriete telefoonfoto’s in een album te verwerken en zo een heel rijtje albums van opvolgende jaren in de kast te hebben staan. Het neemt dus niet veel ruimte in en ziet er rustig uit.

Persoonlijk vind ik de print prima voor telefoonfoto’s en de prijs/kwaliteit. Uiteraard hebben telefoonfoto’s een andere kwaliteit dan professionele foto’s die mooi zijn bewerkt. Ook zijn telefoonfoto’s vaak toch kiekjes ’s avonds met minder licht of met wat beweging erin. Maar om je telefoon foto’s een mooi plekje te geven is een album van Once Upon super stijlvol.

Review_Once_Upon_App_Fotoalbum_004

Zou ik Once Upon nog eens gebruiken voor een fotoalbum?

Nou, deze blog heb ik opnieuw geupdate, en ik heb dus nét twee nieuwe albums bij Once Upon besteld. Dit album heb ik binnen dertig minuten gemaakt op mijn telefoon terwijl ik in bed lag. Je hoeft er dus als het ware geen tijd voor te maken, het is zo gepiept. Ook kun je beginnen aan een album en deze later afmaken – de app slaat je album automatisch op. Voor het tastbaar maken van je herinneringen vind ik Once Upon echt te gek. De minimalistische uitstraling van het album vind ik ook echt prachtig. Echt zo’n album om er meerdere van naast elkaar in je kast te hebben staan.

Probeer Once Upon met 25% korting!

Een album heb je letterlijk binnen een half uur gemaakt! En omdat je inlogt, kun je aan hetzelfde album werken op zowel je telefoon, computer of tablet. Zo kun je je foto’s van elk apparaat verzamelen en toevoegen aan je album – vet handig.

Probeer het zelf en download hier de app! En in deze recente blog vind je een code van 25% korting op de Once Upon fotoboeken :)

Andere foto afdruk tips

Als fotograaf heb ik uiteraard al meerdere afdruk services geprobeerd en heb ik zo mijn vaste adressen waar ik iedere keer weer terugkom. Ook probeer ik regelmatig een nieuwe afdruk service uit. Ik geef je daarom graag mijn tips en advies om je foto’s mooi af te laten drukken. Zo hoop ik je door de bomen het bos te laten zien en je misschien op leuke ideeën te brengen.

Ook een aanrader om een fotoalbum te laten maken: De Fotofabriek. De Fotofabriek is al acht jaar op rij de winnaar van de grootste, onafhankelijke fotoboekentest geworden. De prijs/kwaliteit is bij deze fotoboeken enorm scherp. Mocht Once Upon dus toch iets boven je budget zijn, of je maakt het album liever op je computer in plaats van je telefoon, dan is de Fotofabriek een goede optie!

Comments

 • Pascale Diepvens
  20 mei 2019

  Porto mei 2019

 • Patrice
  17 september 2019

  Hoelang duurt het voordat je het boek ontvangt?

 • Lieke
  20 september 2019

  Hoeveel kost een gemiddeld fotoboek?

 • Madelon
  10 oktober 2019

  Klopt het dat je alleen met Credit Card kan betalen?

 • J
  23 november 2019

  Kun je deze app ook combineren met foto’s vanaf de laptop? Ik heb namelijk foto’s van de camera op mn laptop en foto’s op mn mobiele telefoon.

 • Emma
  17 december 2019

  Hoe is de kwaliteit van de fotos die met je telefoo gemaakt zijn?

 • Marjon
  16 januari 2020

  Je kan geen tekst onder of tussen de foto’s zetten, of wel? Als ik een tekst type, staat dat op een lege blz en komen alle gekozen foto’s op de andere blz bij elkaar..

 • Raven
  29 januari 2020

  Hoelang duurde het in totaal voordat je het boek had ontvangen?

 • Janne
  4 mei 2020

  Na het lezen van deze review ben ik meteen al mijn foto’s van de voorbije jaren beginnen verzamelen op Dropbox. Maar…Als ik foto’s wil toevoegen aan de Once Upon-app, staat er bij vrijwel elke foto een oranje uitroepteken omdat de resolutie te laag zou zijn. Had je dit ook en heb je dit genegeerd of is de kwaliteit van al mijn foto’s te laag?

 • Lysanne
  8 juni 2020

  Hoi Hanneke, Vraagje. Ik heb afgelopen week 2 fotoboeken bestemd bij Once Upon, nu kan ik echter in de app niet zien bij de status van bestelling dat mijn bestelling onderweg is. Ook heb ik geen track & trace code ontvangen o.i.d., wel heb ik een bevestiging van de order gekregen. Hoe zat dit bij jou?

 • Michelle
  30 juni 2020

  Hi, heb je ervaring met foto’s waar een uitroepteken bij staat?(foto met te lage kwaliteit, dit heb ik bijv bij een paar doorgestuurde fotos via whatsapp) Ben benieuwd of je zo een foto hebt gebruikt en of deze wel mooi zijn geworden evengoed.

 • Alicia
  9 oktober 2020

  Die zwart wit foto’s die een beetje groen lijken – was dat ook bij de professionele foto’s of enkel bij telefoonfoto’s?

 • Sandra Drijftholt
  2 maart 2021

  Hallo.
  Ik ben een foto Boek aan het maken en de fotos die mijn vriend toevoegt worden niet goed Gesyngroniseerd
  En kan ik zie dus niet zien
  Kan iemand mIj hier wat info over geven

Sorry, the comment form is closed at this time.