praktisch-kraamcadeau-tips-cadeau-baby-1

Praktisch kraamcadeau – 9 favorieten

Een praktisch kraamcadeau geven

Het kan leuk zijn om bewust een origineel kraamcadeau te geven, maar soms is een praktisch kraamcadeau een nog beter idee. Een cadeautje dat je aan de ouders kunt geven, waar ze écht wat aan hebben. Heb je een groter budget? Overweeg dan eens een newborn shoot cadeau te geven. Dit is een ontzettend waardevolle herinnering voor later, waar de ouders op het moment zelf misschien niet aan hebben gedacht. Maar los van een newbornshoot… ;) in deze blog tien praktische kraamcadeau tips waar de kersverse ouders écht iets aan hebben.

1. Fooood

In de kraamtijd zijn de nieuwe ouders moe, en kan het leven soms best overwhelming voelen. Des te belangrijker om goed te eten. Een lekkere verse maaltijd is daarom een goed cadeau. En maak dan eventueel een extra portie die ze in de vriezer kunnen stoppen.

2. Massage voor de mama

Een paar weken na de bevalling zal dit cadeau zeer gewaardeerd worden. Want het is als nieuwe mama best moeilijk een momentje voor jezelf te vinden. En het kan ook lastig voelen om die ruimte in te nemen. Met een lekkere massage cadeau geef je de moeder even een momentje voor haarzelf. En je kunt dan ook nog aanbieden tijdens de massage op te willen passen. Maak de massage wel concreet: zorg dat ze zelf een afspraak kan maken en dat je cadeau uiteindelijk niet vergeten wordt.

3. Badcape of badponcho

Een badcape is een cadeau wat in de eerste twee jaar ontzettend veel van pas komt. Een badcape gebruikten wij hier bijna iedere dag, en ook op vakantie is dit een heel handig item. Juist eentje van iets betere en zachte kwaliteit is super fijn voor een baby huidje.

4. Sterren projector

Kleine kindjes vinden het prachtig om naar dromerige sterren of andere projecties te kijken en worden hier rustig van als ze slapen. De meeste babyprojectors hebben ook de optie van muziekjes of white noise. Jouw kraamcadeau kan dus zo maar een life saver zijn voor het geval de nog veel zware nachten aan komen… Maar dit is ook iets wat ouders zelf waarschijnlijk nog niet van tevoren hebben gekocht. Een perfect praktisch kraamcadeau dus!

5. Kinderboekenabonnement

Een origineel maar ook nuttig cadeau: een abonnement op kinderboeken. Bij Boekskes ontvang je iedere maand 4 kinderboeken voor maar €14,95 thuisbezorgd. Je kunt de leeftijd van het kind zelf bepalen en je hebt dus ook een babypakket met boekjes voor kinderen van 0-1 jaar. Super leuk en origineel kraamcadeau om een proefpakket te bestellen, of één of meerdere maanden cadeau te geven. Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen dus boekjes zijn altijd een cadeau waar ouders wat aan hebben.

6. Zoutlamp

Een zoutlamp geeft heel fijn en zacht licht: ideaal voor op de babykamer of op de slaapkamer wanneer de baby ‘snachts gevoed moet worden. Over het algemeen slapen kinderen fijn met een zoutlampje aan, en het ziet er ook nog eens heel gezellig uit.

7. Cadeaubon

Dit klinkt misschien een beetje saai, maar… het is wel super praktisch. Hoe vaak wij wel niet als kersverse ouders last minute ’s avonds speentjes, luiers of andere dingen hebben gekocht bij bol.com kan ik niet eens op twee handen tellen. En aangezien het leven met jonge kinderen al duur genoeg is… hoe handig is dan een cadeaubon! Wanneer je de cadeaubon leuk verpakt of geeft met een heerlijke doos chocola maak je de ouders sowieso heel blij.

8. Natuurlijke verzorgingsproducten

Het voordeel van verzorgingsproducten is dat ze altijd te gebruiken zijn en uiteindelijk bijna altijd op gaan. De fijne verzorgingsproducten van Naïf ruiken heerlijk en zijn zeer zacht voor de babyhuid. Een newborn verzorgingsset is dan ook een leuk en praktisch kraamcadeau, maar ook handzeep en lotion is nuttig aangezien de ouders constant hun handen wassen rondom de pasgeboren baby.

9. Jip en Janneke bundel

Hét boek dat iedere Nederlandse ouder in de kast heeft staan: Jip en Janneke. Een klassieker! Dit is altijd een goed cadeau want uit ervaring wordt dit boek zo’n twee jaar lang enorm veel gebruikt. Een vergelijkbare klassieker is Pluk van de Petteflet. Zowel sentiment voor de ouders als heel leuk voor het kindje wat later.