See English translation below.

Toen ik anderhalf jaar geleden voor mezelf begon als fotografe, had ik niet durven dromen dat ik zo snel al zo veel vertrouwen van bruidsparen en andere mensen zou krijgen om bijzondere gebeurtenissen vast te leggen en zo veel mooie momenten zou gaan meemaken. Ik voel me zo intens blij wanneer ik me besef dat ik zo enorm gezegend ben met zulke mooie mensen om me heen en zo’n geweldige droombaan.

De afgelopen tijd merk ik bij mezelf dat ik vooral het afgelopen jaar veranderd ben in wat ik belangrijk vind en wat ik wil met mijn fotografie. Ik merk dat ik meer tijd wil besteden met mijn man Robert, mijn familie en mijn vrienden. En dat ik mijn fotografie betekenisvol wil laten zijn, dat het mensen inspireert om te genieten van de wereld om hen heen en elkaar lief te hebben.

Doordat ik merk dat mijn visie op bruiloften en op het leven nog meer zijn gevormd afgelopen jaar, zijn er een aantal dingen die gaan veranderen met betrekking tot mijn fotografie. Ik merk dat ik een bruiloft die mooi is aangekleed met prachtige details en een mooie jurk geweldig vind. Maar dat ik het nog veel belangrijker vind dat je als bruidspaar beseft dat het niet om de bruiloft gaat maar om jullie liefde samen. Dat je de keus maakt om voor elkaar door het vuur te gaan. Dát vind ik het allermooiste om te fotograferen.

Ik geloof in echte liefde. En om het verhaal van jullie liefde helemaal compleet te fotograferen, ben ik er op bruiloften vanaf nu de hele dag bij. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over of ik er al ben als je moeder je voor het eerst in je bruidsjurk ziet op de ochtend van de bruiloft of dat ik al weg ben als je aan het eind van de avond nog toffe foto’s van jou en je vrienden wilt. Ik ben er gewoon vanaf het begin tot het eind om elk detail en momentje vast te leggen zodat je de dag kan herbeleven en er nog heel vaak naar terug kan kijken.

Vanaf november t/m januari neem ik een soort mini-sabbatical. In die maanden ga ik bezig met een persoonlijk fotografie-project en een aantal andere ideeën die ik graag wil uitwerken maar waar ik eerst een lege agenda voor nodig heb. Ook ben ik van plan in deze periode te reizen, en voor bruiloften en/of andere opdrachten in het buitenland maak ik dan ook graag een uitzondering. Twijfel dus niet om contact met mij op te nemen als je van plan bent in het buitenland te trouwen!
Overigens beantwoord ik in deze gehele periode wel mijn mail dus kunnen fotoshoots en bruiloften voor volgend jaar ook gewoon geboekt blijven worden :)

xo Hanneke

One and a half years ago, I would never have thought that I would be at this place in my life right now, with so many beautiful things happening and experiencing so many beautiful moments. I feel so much happiness with lots of beautiful people around me and this dream job as a wedding- and lifestyle photographer.

Lately I feel that I have changed quite a lot over the last year about my priorities and what I would love to achieve with my photography. I found out that I would love so spend more time with my husband Robert, my family and my friends. And that I would like my photography to be meaningful, that it will inspire people to enjoy the world around them and to love one another.

Because I have seen that my vision on weddings and life in general has developed the last year, there will be some changes regarding my photography. I love weddings which are beautiful decorated, with a beautiful dress and gorgeous details. But I found out that for me it is much more important that as a couple, you understand that it is not all about the wedding but more important about your love for each other. And that you make the choice to do anything for each other to make sure your love stays strong. Thát is what I love photographing most.

I believe in true love. And to photograph the story of your love as a complete story, I will be there for the full weddingday. This means you don’t have to worry whether I am already there when your mom sees you for the first time in your weddingdress on the morning of the wedding or that I will be gone when you would like to have one more picture with your friends at the end of the night. I will be there from start to finish, to capture every detail and little moment so you can always look back on a complete story of your important day.

From november till januari I will be taking a kind of mini-sabbatical. In those months I will be busy with a personal photography project and a few other ideas I would like to work on. Also I am planning to travel a bit during this period of time, so I will take on assignments abroad. So please if you get married somewhere outside of the Netherlands, please don’t hesitate to contact me!
On a side note, I will answer my emails in these months as well, so it is still possible to book me for photo shoots and weddings for next year :)

xo Hanneke