over-oh-beautiful-world-hanneke-kinderfotograaf-utrecht

Hanneke Vollbehr

Al ruim tien jaar ben ik fotograaf, gespecialiseerd in kinderfotografie. Ruim de helft van mijn leven ben ik samen met mijn liefde Robert en inmiddels hebben wij twee prachtige kinderen samen. Loek (8) en June (4) zijn onze wereld en laten mij zo vaak lachen door hun grappige, unieke eigenschappen. Kinderen laten het leven vaak op zo’n mooie manier zien, en laten me erbij stil staan om alles niet te serieus te nemen maar met een lach door het leven te gaan.

Ik voel me ontzettend dankbaar dat ik al zo veel mooie verhalen van mensen heb mogen vertellen door middel van mijn foto’s. Voordat ik fulltime fotograaf werd heb ik culturele antropologie gestudeerd. Dit heeft bijgedragen aan mijn kijk op de wereld en hoe ik fotografeer. Ik observeer graag en probeer zowel typische situaties als bijzondere momenten vast te leggen. Echtheid staat centraal in mijn foto’s, maar ik laat wel graag mensen van hun mooiste kant zien.

Naast fotograferen, laat ik me ook graag verrassen in kleine, bijzondere restaurants met goed eten inclusief een bijpassend wijnarrangement. Minimaal vier keer per week ben ik bij de leukste sportschool van Utrecht te vinden voor powerliften en soms wat crossfit. Ik vind het heerlijk om mijzelf te pushen en actief bezig te zijn. Het liefst gaan wij als gezin op vakantie naar Schotland, Engeland of Ierland waar we lekker wandelen in de bergen en een actieve vakantie beleven. Op de een of andere manier word ik daar compleet gelukkig van de natuur en de sfeer, zelfs als het regent ;) Inmiddels hebben we een heerlijke flatcoated retriever pup genaamd Sjors waar we elke dag even in het bos mee wandelen, en die over een jaar ook mee mag op avontuur die kant op. Ik probeer het geluk te zien in kleine dingen, en vriendelijk te zijn naar de wereld om mij heen.

over-oh-beautiful-world-hanneke-kinderfotograaf-utrecht
over-oh-beautiful-world-hanneke-kinderfotograaf-utrecht_002

Over mijn werk

Dat ik regelmatig onderdeel ben van de mijlpalen uit het leven van anderen vind ik een heel mooi onderdeel van mijn werk. Dat mensen mij vertrouwen hun bruiloft, pasgeboren baby, gezin of zelfs een geboorte te laten vastleggen en mij zo dichtbij durven te laten komen vind ik heel bijzonder. Ik wil dan ook geen geforceerde momenten of poses fotograferen, maar het pure gevoel van liefde, blijdschap en zelfs soms verdriet. Dat een foto niet alleen een mooi plaatje is, maar iets dat je meeneemt naar een bepaald moment of gevoel dat je op dat moment had. Want dat zijn de foto’s die echt waardevol zijn.

Waarschijnlijk heb je al even rondgekeken op mijn website, en ik hoop dat je inmiddels een stukje hebt kunnen zien van hoe ik de wereld zie en hoe ik de liefde ervaar. Ik geloof in echte liefde en dat deze het waard is om gekoesterd te worden. Ik wil graag echte verbinding met mensen, en de connectie tussen anderen vastleggen.

Zakelijke fotografie & Stock fotografie

Naast mijn werkzaamheden als familiefotograaf doe ik ook zakelijke fotografie en verslaglegging van bijvoorbeeld festivals of voor merken. Daarin wil ik graag dezelfde beelden vastleggen als in mijn familiefotografie. Echte levendige beelden, waar je iets bij voelt en die een verhaal vertellen. Ik heb onder andere gefotografeerd voor Woezel&Pip, Het Spoorwegmuseum, Looxs Revolution, Flatout Frankie, Lief Lifestyle en nog vele andere kinder- en lifestyle merken.

Ook fotografeer ik voor Getty Images. Een groot aantal van mijn beelden zijn als stockfotografie beschikbaar en worden wereldwijd gebruikt.

Hanneke is een enthousiaste en professionele fotograaf. Al jaren doen we elk jaar een gezinsshoot bij haar. Onze zoon is dol op haar en ze weet hem (en ons!) geweldig op de foto te krijgen. De shoot heeft een ongedwongen, ontspannen sfeer met een resultaat van foto’s die plezier uitstralen waarbij iedereen zichzelf kan zijn.

Karin

Hanneke heeft werkelijk prachtige foto's van de geboorte van onze dochter gemaakt. Hanneke is heel fijn in de omgang wat maakt dat het geen enkel probleem is dat ze bij de bevalling aanwezig was. De foto's zijn ontroerend mooi en ons erg dierbaar. Ik weet al wie wij gaan bellen voor toekomstige gezinsshoots :)

Els

Hanneke heeft prachtige en hele dierbare foto’s gemaakt bij de geboorte van onze zoon. Ze was aanwezig bij de (geplande) keizersnede en heeft voor ons prachtige herinneringen vastgelegd. Na de geboorte is ze nog even gebleven, zodat ze ook de momenten heeft vastgelegd toen onze dochter haar broertje voor het eerst zag: zo mooi! Hanneke weet dé momenten op de juiste manier vast te leggen, terwijl je bijna niet door hebt dat ze aanwezig is.

Myrthe

Ontzettend fijne fotoshoot gehad met de familie. Hanneke had een hele kalme, open en vriendelijke houding. Bovendien zijn de foto’s werkelijk schitterend, we genieten er nog elke dag van!

Michelle

Meerdere mensen vroegen op ons huwelijk of Hanneke een vriendin van ons was, omdat ze zich zo makkelijk bewoog in de groep en omdat ze iedereen zo op z’n gemak liet voelen. Ze weet precies waar haar lens moet zijn en heeft een geweldig oog. We zijn nog altijd blij als we kijken naar onze trouwfoto’s, want echt ieder bijzonder moment is prachtig vastgelegd!

Jeanine

Zó dankbaar voor je foto's! Ze zijn allemaal echt zo romantisch, de sfeer is perfect en de beleving van de momenten is gewoon voelbaar! We blijven er naar kijken!

Linda

Na al jaren fan te zijn geweest van Hannekes werk, na de geboorte van onze dochter prachtige foto's laten maken! We zijn heel erg tevreden met het resultaat. Ik zou haar aan iedereen aanraden!

Marilou

Veelgestelde vragen

Wat is het werkgebied van Oh Beautiful World?

Als fotograaf ben ik gevestigd in Utrecht en ben dus ook vaak in de omgeving van Utrecht te vinden. Maar voor bruiloften en fotoshoots rijd ik regelmatig het hele land door, en soms zelfs naar het buitenland. Wanneer mijn fotografie stijl je aanspreekt maar je woont niet bij mij in de buurt; voel je echt vrij om te vragen of ik het zie zitten jouw kant op te komen. Of jullie komen richting Utrecht en dan doen we bijvoorbeeld een fotoshoot in de Soesterduinen of een andere mooie plek hier in de buurt. Ik ken enorm veel mooie fotoshoot locaties in de omgeving Utrecht.

Wat kost een fotoshoot?

Ik hanteer verschillende tarieven met betrekking tot de verschillende ‘genres’ fotografie dat ik aanbied. Geboortefotografie vraagt meer van mijn flexibiliteit, waar bruidsfotografie weer zeer arbeidsintensief is, zowel tijdens de bruiloft als de selectie en bewerking van de beelden na afloop.

  • Geboortefotografie bedraagt € 1295 voor een geplande keizersnede en €1695 voor een spontane geboorte. Dit is inclusief een cadeau album.
  • Shoots zoals gezinsfotografie, kinderfotografie of een newborn shoot zijn te boeken voor € 575. Dit is altijd inclusief minimaal 40 hoge resolutie beelden en geen verborgen kosten achteraf. Voor een kleine meerprijs ontvang je naast de hoge resolutie foto’s ook een mooi professioneel album van je fotoshoot.
  • Prijzen voor bruidsfotografie beginnen bij € 1825. Een pakket inclusief een heel aantal uren fotografie, een prachtig ontworpen professioneel album, reiskosten en een aantal leuke extra’s start vanaf € 2395. Er zit geen maximum aan het aantal uren dat je mij kunt inhuren op je bruiloft: ik ben erbij zolang jullie het vastgelegd willen hebben.

Bij mijn fotografie zijn altijd hoge resolutie beelden inbegrepen, die je kunt downloaden en zelf mag afdrukken. Ook zijn alle prijzen inclusief btw.

Ik zou graag met je samenwerken. Hoe gaat dat in zijn werk?

Ik hou van leuke samenwerkingen en nieuwe ideeën! Interesse in een editorial / commerciële shoot, een toffe samenwerking, of een ander idee waar ik blij van zou kunnen worden? Stuur me vooral een e-mail! Je mag alles vragen en ik sta voor veel dingen open die bij mij passen. Ik hoop van je te horen :)