Hanneke Beld – Vollbehr

Ontzettend dankbaar voel ik me, dat ik inmiddels al bijna tien jaar mooie verhalen van mensen mag vertellen door middel van mijn foto’s. Nog dankbaarder ben ik, dat ik al ruim de helft van mijn leven samen ben met mijn liefde Robert en wij inmiddels twee prachtige kinderen hebben gekregen. Loek (6) en June (2) zijn mijn wereld en laten mij zo vaak lachen door hun grappige, unieke eigenschappen. Naast mijn gezin, geniet ik erg van reizen en heb dan ook al heel wat landen bezocht. Voordat ik fulltime fotograaf werd heb ik culturele antropologie gestudeerd. Dit heeft bijgedragen aan mijn kijk op de wereld en hoe ik fotografeer. Ik observeer graag en probeer zowel typische situaties als bijzondere momenten vast te leggen. Echtheid staat centraal in mijn foto’s, maar ik laat wel graag mensen van hun mooiste kant zien. Naast reizen en fotograferen laat ik me ook graag verrassen in kleine, bijzondere restaurants met goed eten inclusief een bijpassend wijnarrangement. Ook wandel ik graag ‘s avonds, het liefst in het donker, met lekkere muziek of een luisterboek in mijn koptelefoon. Ik probeer het geluk te zien in kleine dingen, en vriendelijk te zijn naar de wereld om mij heen.

Over mijn werk

Dat ik regelmatig onderdeel ben van de mijlpalen uit het leven van anderen vind ik een heel mooi onderdeel van mijn werk. Dat mensen mij vertrouwen hun bruiloft, pasgeboren baby, gezin of zelfs een geboorte te laten vastleggen en mij zo dichtbij durven te laten komen vind ik heel bijzonder. Ik wil dan ook geen geforceerde momenten of poses fotograferen, maar het pure gevoel van liefde, blijdschap en zelfs soms verdriet. Dat een foto niet alleen een mooi plaatje is, maar iets dat je meeneemt naar een bepaald moment of gevoel dat je op dat moment had. Want dat zijn de foto’s die echt waardevol zijn.

Waarschijnlijk heb je al even rondgekeken op mijn website, en ik hoop dat je inmiddels een stukje hebt kunnen zien van hoe ik de wereld zie en hoe ik de liefde ervaar. Ik geloof in echte liefde en dat deze het waard is om gekoesterd te worden. Ik wil graag echte verbinding met mensen, en de connectie tussen anderen vastleggen.

Zakelijke fotografie & verslaglegging

Naast mijn werkzaamheden als familiefotograaf doe ik ook zakelijke fotografie en verslaglegging van bijvoorbeeld evenementen. Daarin wil ik graag dezelfde beelden vastleggen als in mijn familiefotografie. Echte levendige beelden, waar je iets bij voelt en die een verhaal vertellen.

Meerdere mensen vroegen op ons huwelijk of Hanneke een vriendin van ons was, omdat ze zich zo makkelijk bewoog in de groep en omdat ze iedereen zo op z’n gemak liet voelen. Ze weet precies waar haar lens moet zijn en heeft een geweldig oog. We zijn nog altijd blij als we kijken naar onze trouwfoto’s, want echt ieder bijzonder moment is prachtig vastgelegd!

Jeanine

Zó dankbaar voor je foto's! Ze zijn allemaal echt zo romantisch, de sfeer is perfect en de beleving van de momenten is gewoon voelbaar! We blijven er naar kijken!

Linda

Na al jaren fan te zijn geweest van Hannekes werk, na de geboorte van onze dochter prachtige foto's laten maken! We zijn heel erg tevreden met het resultaat. Ik zou haar aan iedereen aanraden!

Marilou

Veelgestelde vragen

WAT ALS MIJN KINDEREN NIET WILLEN MEEWERKEN TIJDENS DE SHOOT?

Haha! Ik ben zelf moeder en weet als geen ander dat kinderen vooral lekker alles zelf willen doen en zelf willen bepalen. Stilzitten waar jij dat wilt hoort daar meestal niet bij ;) De regie van de fotoshoot is dus vooral in handen van de kinderen (zonder dat ze dat zelf weten). Meestal proberen we ergens aan het begin van de shoot, nadat de kinderen zijn ontdooid en aan mij gewend zijn, wel een foto met z’n allen te maken waar iedereen naar mij kijkt. Die foto hoeft uiteraard niet persé, maar opa en oma vinden deze foto vaak wel erg leuk om te hebben ;) Deze lukt bijna altijd aan het begin al en dan hebben we die ‘afgevinkt’. En vanuit daar gaan we stoeien, knuffelen en spelen. En als het anders loopt beginnen we met rennen en spelen en proberen we later nog even een ‘rustige’ foto met het hele gezin te maken. We laten de fotoshoot vooral leiden door de kinderen – het is het belangrijkst dat zij plezier hebben want dan stralen ze dit ook uit.

WAT ALS HET REGENT OP HET MOMENT VAN DE SHOOT?

Wanneer jullie de familieshoot buiten hebben gepland het regent op de dag van de shoot, is dat natuurlijk heel jammer. In dat geval hebben we ‘s ochtends even contact om te overleggen. De fotoshoot mag in het geval van regen kosteloos worden verplaatst naar een andere dag. Mocht je wel persé dezelfde dag willen dan kunnen we een binnenlocatie bepalen, zoals de kassen van de Botanische Tuinen op de Uithof of de Oude Hortus in Utrecht.

WAT IS HET WERKGEBIED VAN OH BEAUTIFUL WORLD?

Zelf ben ik als geboortefotograaf gevestigd in Utrecht. Voor geboortefotografie van een spontane bevalling heb ik daarom sterk de voorkeur voor Utrecht of de directe omgeving van Utrecht met maximaal 30 á 45 minuten rijden. Locaties zoals Amersfoort en Amsterdam vallen dus ook nog binnen mijn regio. Dit is puur vanwege dat ik er niet te lang over wil doen om in het ziekenhuis of bij jou thuis te zijn. Hoe dichterbij je woont, hoe groter de kans is dat ik niets mis en er snel bij kan zijn. Meestal fotografeer ik in het Diakonessenhuis of het Geboortehuis in Utrecht maar ook een aantal andere ziekenhuizen in omgeving Utrecht en bijvoorbeeld Haarlem en Amsterdam zijn voor mij goed bekend. Een geplande keizersnede (bijvoorbeeld een gentle sectio) fotografeer ik overigens wel door het hele land, omdat in dit scenario maar een kleine kans is dat ik plotseling word opgeroepen.

WAT KOST EEN FOTOSHOOT?

Ik hanteer verschillende tarieven met betrekking tot de soort fotografie.

  • Geboortefotografie begint vanaf €895 voor een geplande keizersnede en €1195 voor een spontane geboorte.
  • Shoots zoals gezinsfotografie, kinderfotografie of een newborn shoot zijn te boeken vanaf € 359,-
  • Prijzen voor bruidsfotografie beginnen bij €1595.
  • Voor een kleine meerprijs bied ik ook mooie pakketten aan met een prachtig professioneel album.

Stuur me gerust een mailtje voor meer informatie en de mogelijkheden met betrekking tot een album of een combinatie van verschillende shoots.

SAMENWERKINGEN

Ik hou van leuke samenwerkingen en nieuwe ideeën! Interesse in een editorial / commerciële shoot, een toffe samenwerking, of een ander idee waar ik blij van zou kunnen worden? Stuur me vooral een e-mail! Je mag alles vragen en ik sta voor veel dingen open die bij mij passen. Ik hoop van je te horen :)