once-upon-fotoboek-maken-mijn-ervaring-review-fotoalbum

Once Upon fotoboek maken: mijn ervaring

Een foto album maken met Once Upon

Vier jaar geleden deed ik een samenwerking met Once Upon, en maakte ik een album met foto’s van de eerste maanden van onze dochter June. Nog steeds blader ik er met regelmaat doorheen, en ik vind het ideaal dat de albums zo weinig ruimte innemen in de kast.

Nu mocht ik opnieuw een Once Upon fotoboek laten maken en, hoe toevallig; sinds een aantal maanden hebben we nieuwe gezinsuitbreiding! Dit keer geen baby, maar puppy Sjors :)

Naast het album van Sjors heb ik gelijk ook een album van onze vakantie naar Ierland van vorig jaar besteld. Deze foto’s stonden nog steeds alleen maar op mijn computer en zijn te mooi, en de herinneringen te leuk om er niets mee te doen!

Mijn ervaring met de fotoboeken van Once Upon

Het ontwerpen was een eitje. Omdat Once Upon een stramien van de lay-out voor je heeft gemaakt, kan het alleen maar een mooi resultaat worden. Hierdoor kun je niet te veel gaan proppen en blijft het mooie design altijd van toepassing. Telefoonfoto’s komen opeens zoveel meer tot hun recht en doen bijna niet onder aan foto’s geschoten met een fancy camera.

Toen ik de albums binnen kreeg werd ik direct blij. De fotoboeken zien er prachtig uit, en het is helemaal leuk om meerdere boeken bij elkaar te zien. De prints binnenin zien er heel goed uit, zelfs telefoon foto’s zijn scherp wanneer ze over de volledige bladzijde zijn geprint. Ook de kleuren zijn prachtig helder.

De opties die ik voor mijn boeken koos waren de Hardcover Large (heel tof om je foto’s zo groot te zien!) met Silk Mat papier. Dit grote formaat met zijdezachte matte pagina’s heeft een hele luxe en rustige uitstraling.

Once Upon heeft nieuwe features!

Misschien heb je al eens een album besteld bij Once Upon, maar misschien wordt dit je eerste keer. Het bestellen spreekt voor zich en er zijn enkele opties waar je uit kunt kiezen zoals de kleur van de cover, het lettertype en het soort papier. Once Upon heeft sinds kort een aantal nieuwe opties waar je uit kunt kiezen bij het ontwerpen van een fotoboek. Hier komen ze!

Maximaal 200 (!) pagina’s per fotoboek

Je kunt nu maximaal 200 pagina’s per fotoboek ontwerpen! Eerder was dit 150 dus het maximaal aantal pagina’s is flink opgehoogd. Nog meer herinneringen in één boek :) Totaal passen er maar liefst 594 in ieder fotoboek: perfect voor ieder jaarboek, of iedere reis – hoe lang deze ook is.

Nieuw lettertype

Er is een nieuw lettertype toegevoegd: ’elegant’. Deze letters zijn dunner en subtieler dan het originele lettertype. Zelf vind ik het originele lettertype heel tof, maar als je dus van wat een wat luchtiger font houdt dan is elegant een goede keuze.

Nieuwe coveroptie

Ook is er een nieuwe cover optie. Je kunt er nu ook voor kiezen om tekst onder de foto te plaatsen op de voorkant. Zelf heb ik bewust voor de tekst onder de foto gekozen, omdat ik alle albums hetzelfde wilde hebben, maar wanneer je met een nieuwe serie fotoboeken start is dit ook een leuke optie.

Zwarte cover!

En last but not least… je hebt nu de optie om een zwarte kaft te kiezen in plaats van de witte kaft. Dit kan een toffe afwisseling zijn tussen je boeken. Maar ook voor sommige onderwerpen, zoals geboortefotografie of een winterse shoot kan een zwarte kaft heel tof en passend zijn. Toen ik mijn albums bestelde was deze optie nog net niet beschikbaar, anders had ik hier misschien wel voor gekozen.

Ook Once Upon proberen?
Download gratis de app!

Wat ik te gek aan Once Upon vind, is dat je de albums opslaat in je account in plaats van op het apparaat waarmee je aan het album begint. Je kunt dus vanaf je telefoon beginnen, op je computer het album aanvullen en zelfs verder gaan op je tablet. Hierdoor heb je echt binnen no time een fotoboek van je herinneringen gemaakt en kun je heel goed je telefoon foto’s en eventuele professionele foto’s combineren. Voor mij als fotograaf heel fijn, want de ene keer heb ik mijn professionele camera bij me, maar ook heel vaak gewoon mijn telefoon.

Hoe ver ben jij met je fotoboeken? Ben je bij of loop je hopeloos achter? Mijn tip: kies je meest recente vakantie en maak daar als eerste een mooi album van. Deze zit namelijk nog vers in je geheugen en dan is de hobbel minder groot. Daarna kun je altijd nog oudere albums met terugwerkende kracht gaan maken.

En pssst!
Met code hanneke25 ontvang je t/m 29 mei (mijn verjaardag) 25% korting op je Once Upon fotoboek! Veel plezier!