Wanneer mensen mij boeken voor een fotoshoot, wordt er vaak gevraagd om suggesties voor mooie fotoshoot locaties rond Utrecht. Dit omdat ik zelf uit Utrecht kom, en ik hier veel mooie fotoshoot plekjes in de buurt ken. Daarom, een mooi overzicht lijstje met mooie fotoshoot locaties in en rondom Utrecht, voor een familieshoot, een loveshoot of om inspiratie op te doen voor een locatie voor je bruidsreportage.

Oude Hortus Botanicus

De Oude Hortus zit in het centrum van Utrecht. Het pand is deels een Universiteitsmuseum, maar je kunt ook los de tuin bezoeken. Ik vind dit altijd een handige plek om af te spreken als we niet zeker weten of het goed weer wordt. In de kassen kunnen we toffe foto’s maken, en met goed weer kan je ook genieten van de bloementuin en de prachtige locatie aan de buitenkant. Na de shoot kun je naar het Universiteitsmuseum, maar ook het Nijntje museum zit om de hoek. Op deze manier maak je van de shoot dag een heel leuk dagje uit met een extra herinnering :)

gezinsfotos-oude-hortus-utrecht-007 gezinsfotos-oude-hortus-utrecht-014

Lepelenburg en omgeving

Het Lepelenburg als locatie stel ik meestal voor aan mensen die graag het stadse gevoel van Utrecht op de foto’s willen. Je hebt er de singel en het Lepelenburgpark met veel groen, maar de omliggende straatjes zijn misschien wel de leukste straatjes van Utrecht. Mooie deurtjes, trapjes en klimop – sowieso eens leuk om het centrum van Utrecht zo te verkennen.

bruidsfotograaf_utrecht_trouwen_watertoren_024Familie fotografie Utrecht in park Lepelenburgfamilieshoot-utrecht-stad-lepelenburg-020

Soesterduinen

De Soesterduinen behoort met stip op één tot mijn meest gefotografeerde locatie. Vooral voor een loveshoot of een gezinsshoot vind ik het de perfecte buitenlocatie. Omdat er bos omheen ligt, kun je zowel in het bos als op de zandvlakte fotograferen. Het is een heerlijke plek om lekker tot rust te komen en kinderen vinden de enorme zandbak meestal ook helemaal te gek. Het zand reflecteert prachtig op de huid, waardoor de foto’s die ik hier maak eigenlijk altijd direct perfecte kleuren hebben. In elk seizoen is dit een mooie plek om te fotograferen omdat zelfs in de winter deze plek zijn charme goed behoudt.

fotoshoot_soesterduinen_gezinsfotografie_utrecht Engagement shoot Soesterduinen - Robin & Malou - test.ohbeautifulworld.com/new_siteFotoshoot Soesterduinen | Familiefotografie Utrecht - Oh beautiful world

Pandhof van de Dom

Deze verborgen kloostertuin van de Dom is een beetje verstopt, maar een echt pareltje middenin de drukke binnenstad. De gangen hebben prachtig licht, en zowel mooi om te fotograferen bij mooi weer, maar ook wanneer het regent. Een hele mooie locatie voor foto’s met klassiek licht en een beetje romantiek :)

trouwen-karel-v-Utrecht-centrum-oh-beautiful-world-bruidsfotografie-010

Wilhelminapark

Wil je graag een beetje stads gevoel in je gezinsfoto’s, maar wil je niet alleen maar stenen en huizen erop? Het Wilhelminapark is net als het Lepelenburg een leuke plek om af te spreken. Je kunt er picknicken en rondwandelen maar ook is er een leuke speeltuin. En wil je toch iets minder groen? Dan stap je zo een leuk nabij liggend straatje in.

Gezinsshoot Utrecht Wilhelminapark - test.ohbeautifulworld.com/new_site

Rhijnauwen / Amelisweerd

Het gebied bij Rhijnauwen is leuk vanwege de vele boomgaarden en het mooie bos in de omgeving. En wanneer je je kinderen vertelt dat ze na de shoot lekker pannenkoeken mogen eten in het theehuis Rhijnauwen, wordt de hele shoot direct een feestje. Rhijnauwen ligt op fietsafstand van Utrecht, maar je bent het stadse gevoel daar echt even helemaal kwijt – dat kan heerlijk zijn!

Gezin_Shoot_Rhijnauwen_Utrecht_001

Ruigenhoekse Polder

In het noorden van de stad Utrecht ligt een prachtig natuurgebied. De Ruigenhoekse Polder heeft groene velden, watertjes met vlonders waar je op een zonnige dag ook heerlijk kan picknicken en relaxen, oude bomen en jawel, oude bunkers. Die combinatie is een mooie locatie voor een fotoshoot, vooral in de lente of de herfst wanneer de bomen frisgroen of juist oranje kleuren. Deze fotoshoot locatie is een fijne plek voor gezinsfotografie wanneer je aan de noordkant van Utrecht woont. Vanuit tuindorp, Voordorp of Overvecht ben je binnen tien minuten bij de Gageldijk waar de Ruigenhoekse Polder begint.

Fotoshoot-gezin-buiten-op-locatie-in-Utrecht-Ruigenhoekse-polder-010

Lage Vuursche

En last but definitly not least: de omgeving van Lage Vuursche behoort tot mijn all-time favorieten. Je hebt daar verschillende plekken met verschillende natuur. Het meest toffe aan Lage Vuursche vind ik dat er verschillende natuur samenkomt. Je hebt er strakke naaldbomen middenin ‘gewoon’ bos en na een paar honderd meter vind je zo een stuk heide. In Lage Vuursche vind ik rust en heb je echt het gevoel om in een oud bos te zijn. In Lage Vuursche is het zowel mogelijk om mooie moody foto’s te maken zoals deze portretshoot van Danique, een ongedwongen gezinsshoot in de herfst of een romantische shoot met mooie avondzon.

portretshoot_bos_lage_vuursche_006Family shoot Lage Vuursche - test.ohbeautifulworld.com/new_sitefotoshoot_gezin_zonsondergang_lage_vuursche_018

Weet jij nog meer pareltjes van fotoshoot locaties in de omgeving van Utrecht? Laat ze vooral weten in de comments!

Ook interesse in gezinsfotografie, familiefotografie of bruidsfotografie in de omgeving van Utrecht? Wanneer mijn fotografie je aanspreekt lijkt het me te gek om jullie en jullie plezier en liefde vast te leggen. Neem vooral contact met mij op voor meer informatie! Als fotograaf uit Utrecht fotografeer ik voornamelijk in omgeving Utrecht, maar ben ook vaak in de omgeving Amsterdam, Arnhem of Rotterdam te vinden.

Bewaren

Bewaren