fotoshoot-locaties-utrecht-heidestein-natuur-zeist-mooie-lucht

Mooie fotoshoot locaties rond Utrecht

Fotoshoot locaties in de omgeving Utrecht

Wanneer mensen mij boeken voor een fotoshoot, wordt er vaak gevraagd om suggesties voor mooie fotoshoot locaties rond Utrecht. Dit omdat ik zelf uit Utrecht kom, en ik hier veel mooie fotoshoot plekjes in de buurt ken. Daarom, een mooi overzicht lijstje met mooie fotoshoot locaties in en rondom Utrecht, voor een familieshoot, een loveshoot of om inspiratie op te doen voor een locatie voor je bruidsreportage.

Buiten locaties voor een fotoshoot in en rondom Utrecht:

 • Lepelenburgpark en Museumkwartier (Utrecht Centrum)
 • Soesterduinen (Soest, 25 minuten met de auto vanaf Utrecht)
 • Heidestein en Bornia (Zeist, 20 minuten met de auto vanaf Utrecht)
 • Rhijnauwen en Amelisweerd (Bunnik, 10 minuten met de auto vanaf Utrecht)
 • Ruigenhoekse Polder (Utrecht-Noord)
 • Lage Vuursche (Lage Vuursche, 25 minuten met de auto vanaf Utrecht)
 • Helenaheuvel Kaapse Bossen in Doorn (Doorn, 20 minuten met de auto vanaf Utrecht)
 • Kasteelpark van Kasteel de Haar (Haarzuilens, 15 minuten met de auto vanaf Utrecht)
 • Castellum Steede Hoge Woerd (Leidsche Rijn)

Op zoek naar nog meer leuke locaties en uitjes in de regio Utrecht? In het Bier en Appelsap boek voor de regio Utrecht staan de allerleukste tips en uitjes voor ouders en kinderen. Kindvriendelijk, maar óók leuk voor jou als ouder :) Met meer dan 130 tips over horeca, speeltuinen, wandelingen, zwemplekken of boerderijen heb je heerlijk veel inspiratie om op pad te gaan met je gezin. En de meeste van deze plekken zijn ook nog eens heel erg leuk om een fotoshoot te doen. Want een fotoshoot is het allerleukst wanneer je leuke herinneringen maakt met elkaar.


1. Lepelenburg en Museumkwartier: kleine straatjes en steegjes in Utrecht

Het Lepelenburg als locatie stel ik meestal voor aan mensen die graag het stadse gevoel van Utrecht op de foto’s willen. Je hebt er de singel en het Lepelenburgpark met veel groen, maar de omliggende straatjes zijn misschien wel de leukste straatjes van Utrecht. Mooie deurtjes, trapjes en klimop – sowieso eens leuk om het centrum van Utrecht zo te verkennen.

gezinsfotografie-utrecht-lepelenburg-fotoshoot-buiten-007
In de kleine, oude straatjes van Utrecht zijn veel leuke trappetjes en hoekjes te vinden. Je kan als het ware op een soort avontuur gaan in de stad.

2. Soesterduinen: mijn favoriete locatie voor een fotoshoot

De Soesterduinen behoort met stip op één tot mijn meest gefotografeerde locatie. Vooral voor een loveshoot of een gezinsshoot vind ik het de perfecte buitenlocatie. Omdat er bos omheen ligt, kun je zowel in het bos als op de zandvlakte fotograferen. Het is een heerlijke plek om lekker tot rust te komen en kinderen vinden de enorme zandbak meestal ook helemaal te gek. Het zand reflecteert prachtig op de huid, waardoor de foto’s die ik hier maak eigenlijk altijd direct perfecte kleuren hebben. In elk seizoen is dit een mooie plek om te fotograferen omdat zelfs in de winter deze plek zijn charme goed behoudt.

familiefotografie-soest-fotoshoot-soesterduinen-017
De natuur in de Soesterduinen is groots, wijds en heerlijk voor kinderen om te struinen en te spelen.

3. Heidestein en Bornia in Zeist

Naast de Soesterduinen is Heidestein naar mijn mening de mooiste locatie voor een fotoshoot in de omgeving van Utrecht. Het bos is echt prachtig, met heide, zand, zachte kleuren groen en er hangt altijd een heerlijke rust. Om naar het mooiste plekje te komen is het eventjes wandelen, dus met kleine kinderen is het handig een kinderwagen of rugdrager mee te nemen.

Gezinsshoot-Heidestein-Bos-Zeist-donkere-lucht-heide-gezinsfoto-Oh-Beautiful-World-87
Bij Heidestein is de afwisseling van het bos met zacht groene kleuren en de open vlakte echt magisch mooi.

4. Rhijnauwen & Amelisweerd: bos, boomgaarden én pannenkoeken

Het gebied bij Rhijnauwen is leuk vanwege de vele boomgaarden en het mooie bos in de omgeving. En wanneer je je kinderen vertelt dat ze na de shoot lekker pannenkoeken mogen eten in het theehuis Rhijnauwen, wordt de hele shoot direct een feestje. Rhijnauwen ligt op fietsafstand van Utrecht, maar je bent het stadse gevoel daar echt even helemaal kwijt – dat kan heerlijk zijn! Je hebt er overigens ook het lekkere lunch restaurant De Veldkeuken, wat ook een leuk uitgangspunt voor de shoot kan zijn.

Dit mooie plekje vind je vlakbij restaurant de Veldkeuken. Vooral in de herfst, maar op ieder moment van het jaar een mooie locatie om te fotograferen.

5. Ruigenhoekse Polder: groen en stoer

In het noorden van de stad Utrecht ligt een prachtig natuurgebied. De Ruigenhoekse Polder heeft groene velden, watertjes met vlonders waar je op een zonnige dag ook heerlijk kan picknicken en relaxen, oude bomen en jawel, oude bunkers. Die combinatie is een mooie locatie voor een fotoshoot, vooral in de lente of de herfst wanneer de bomen frisgroen of juist oranje kleuren. Deze fotoshoot locatie is een fijne plek voor gezinsfotografie wanneer je aan de noordkant van Utrecht woont. Vanuit tuindorp, Voordorp of Overvecht ben je binnen tien minuten bij de Gageldijk waar de Ruigenhoekse Polder begint.

6. Lage Vuursche: prachtige en veelzijdige natuur

De omgeving van Lage Vuursche behoort ook tot mijn all-time favorieten. Het is zo’n 25 minuten rijden vanaf Utrecht, maar zeker de moeite waard. Je hebt daar verschillende plekken met verschillende natuur. Het meest toffe aan Lage Vuursche vind ik dat er verschillende natuur samenkomt. Je hebt er strakke naaldbomen middenin ‘gewoon’ bos en na een paar honderd meter vind je zo een stuk heide. In Lage Vuursche vind ik rust en heb je echt het gevoel om in een oud bos te zijn. In Lage Vuursche is het zowel mogelijk om mooie moody foto’s te maken in donkere stukken bos, als romantische, vrolijke foto’s op de heide.

gezinsfotografie-zonsondergang-natuur-lage-vuursche-utrecht-portret-meisje-13
Een fotoshoot vlak voor zonsondergang. Gemaakt op een open plek in het bos bij Lage Vuursche.

7. Helenaheuvel Kaapse Bossen in Doorn: afwisselend en prachtig

Een goed bereikbare plek met de auto, en je hebt eigenlijk alles binnen handbereik. Zand, klimbomen, prachtig bos, heide én als extra pluspunt heerlijke koffie of een lekker hapje eten bij Chalet Helenaheuvel na de shoot.

helenaheuvel-doorn-familie-fotografie-herfst-fotoshoot-kaapse-bossen-doorn-golden-hour-portret-kind-kinderfotografie-08
De Kaapse Bossen in Doorn hebben bij Chalet Helenaheuvel ook een stuk heide en wat zand. Prachtig!

8. Kasteelpark van Kasteel de Haar: klassiek en een bijzonder uitje

Rondom het Kasteel de Haar ligt een prachtig aangelegde tuin, met daar achter een heel mooi park. De kasteeltuinen en het kasteelpark is een prachtige plek voor een familie fotoshoot. Het park van kasteel de Haar is leuk om te ontdekken, en als gezin een heel leuk uitje om te doen. Zelf vind ik de tuinen mooi, maar het wat meer natuurlijke park daarachter nog mooier voor foto’s. Daar lijkt alles wat minder aangelegd en heb je bijvoorbeeld mooie plekjes met hoog gras en mooie wilgen.

fotoshoot-kasteel-de-haar-utrecht-familiefotografie-4
Fotoshoot in de tuinen rondom Kasteel de Haar. Een leuk uitje als gezin, met een bijzondere achtergrond!

9. Castellum Steede Hoge Woerd: stadsboerderij met pluktuin

Deze locatie is vast bekend bij mensen uit de buurt van Leidsche Rijn. Steede Hoge Woerd is namelijk dé stadsboerderij van Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Vrij toegankelijk, en een heerlijke plek voor kinderen om te spelen. Een lekkere natuur speeltuin, boerderijdieren en een mooie pluktuin. Een hele leuke plek voor een gezinsshoot!

Bloemen plukken in de pluktuin van Steede Hoge Woerd is een super leuk uitje als gezin om te doen, en levert ook nog eens hele mooie foto’s op.

Bekijk ook de leukste binnen fotoshoot locaties in en rondom Utrecht!


Comments

 • Inge
  23 mei 2017

  Wat een superleuke post! De Oude Hortus is inderdaad bij mij ook echt een favoriet – vooral die kleuren van die oude kasjes, prachtig he? Ik woon + fotografeer ook vaak in Utrecht, nog een paar toffe plekken waar ik graag kom:

  – Vlakbij de Dom (en goed te combineren met de kloostertuin) ligt Flora’s Hof, supercutie verborgen tuin met schattig steegje + uitzicht op Domtoren!
  – Voor meer stad-foto’s zijn er natuurlijk ook mooie wijkjes zoals Wittevrouwen met prachtige huisjes en rozenstruiken op de muren en dan al die leuke hipster-cafeetjes op de Biltstraat.
  – Aan de overkant van de Vecht bij Zuilen ligt Oud-Zuylen. Mooi klassiek kasteel op de achtergrond, ook mooie bos-laantjes voor foto’s én water.
  – Favoriet qua natuur: de Ruigenhoekse Polder. Aan de overkant van de rondweg bij Overvecht, uitgestrekte polder, was ooit onderdeel van de Hollandse Waterlinie – dus er staan ook nog bunkers waar je allemaal dingen mee kan doen. Het heeft de uitstraling van echt een typisch stukje Hollands landschap, maar ook bruggetjes en paadjes, super ideaal voor foto’s + niet zo druk als Rhijnauwen. : )
  – Ideale binnenlocatie, net buiten de stad: de Metaal Kathedraal. Super vét natuurlijk, maar wel een beetje prijzig (en misschien ondertussen niet meer super origineel ;)).

Sorry, the comment form is closed at this time.