Mooie fotoshoot locaties rond Utrecht

Fotoshoot locaties in de omgeving Utrecht

Wanneer mensen mij boeken voor een fotoshoot, wordt er vaak gevraagd om suggesties voor mooie fotoshoot locaties rond Utrecht. Dit omdat ik zelf uit Utrecht kom, en ik hier veel mooie fotoshoot plekjes in de buurt ken. Daarom, een mooi overzicht lijstje met mooie fotoshoot locaties in en rondom Utrecht, voor een familieshoot, een loveshoot of om inspiratie op te doen voor een locatie voor je bruidsreportage.

Oude Hortus Botanicus: veelzijdige fotoshoot locatie, zowel binnen als buiten

De Oude Hortus zit in het centrum van Utrecht. De ingang naar de tuin is dezelfde ingang als van het Universiteitsmuseum, maar je kunt ook los de tuin bezoeken. Ik vind dit altijd een handige plek om af te spreken als we niet zeker weten of het goed weer wordt. In de kassen kunnen we toffe foto’s maken, en met goed weer kan je ook genieten van de bloementuin en de prachtige locatie aan de buitenkant. Na de fotoshoot kun je naar het Universiteitsmuseum, maar ook het Nijntje museum zit om de hoek. Op deze manier maak je van de shoot dag een heel leuk dagje uit met een extra herinnering :)

fotoshoot-locaties-utrecht-gezinsfotos-oude-hortus-utrecht
fotoshoot-locaties-utrecht-gezinsfotos-oude-hortus-utrecht-014

Lepelenburg en omgeving: kleine straatjes en steegjes in Utrecht

Het Lepelenburg als locatie stel ik meestal voor aan mensen die graag het stadse gevoel van Utrecht op de foto’s willen. Je hebt er de singel en het Lepelenburgpark met veel groen, maar de omliggende straatjes zijn misschien wel de leukste straatjes van Utrecht. Mooie deurtjes, trapjes en klimop – sowieso eens leuk om het centrum van Utrecht zo te verkennen.

Bekijk hier een aantal fotoshoots in de omgeving van het Lepelenburg park in Utrecht.

bruidsfotograaf_utrecht_trouwen_watertoren_024
Familie fotografie Utrecht in park Lepelenburg
familieshoot-utrecht-stad-lepelenburg-020

Soesterduinen: mijn favoriete locatie voor een fotoshoot

De Soesterduinen behoort met stip op één tot mijn meest gefotografeerde locatie. Vooral voor een loveshoot of een gezinsshoot vind ik het de perfecte buitenlocatie. Omdat er bos omheen ligt, kun je zowel in het bos als op de zandvlakte fotograferen. Het is een heerlijke plek om lekker tot rust te komen en kinderen vinden de enorme zandbak meestal ook helemaal te gek. Het zand reflecteert prachtig op de huid, waardoor de foto’s die ik hier maak eigenlijk altijd direct perfecte kleuren hebben. In elk seizoen is dit een mooie plek om te fotograferen omdat zelfs in de winter deze plek zijn charme goed behoudt.

Bekijk hier een aantal fotoshoots die ik in de Soesterduinen heb gedaan.

fotoshoot_soesterduinen_gezinsfotografie_utrecht
Engagement shoot Soesterduinen - Robin & Malou - test.ohbeautifulworld.com/new_site
Fotoshoot Soesterduinen | Familiefotografie Utrecht - Oh beautiful world

Pandhof van de Dom : romantische fotoshoot locatie

Deze verborgen kloostertuin van de Dom is een beetje verstopt, maar een echt pareltje middenin de drukke binnenstad. De gangen hebben prachtig licht, en zowel mooi om te fotograferen bij mooi weer, maar ook wanneer het regent. Een hele mooie locatie voor foto’s met klassiek licht en een beetje romantiek :)

Bekijk hier een aantal shoots in en rondom het Pandhof van De Dom in Utrecht. Zelf vind ik deze plek ook prachtig voor een bruidsreportage.

trouwen-karel-v-Utrecht-centrum-oh-beautiful-world-bruidsfotografie-010
mooie-fotoshoot-locaties-utrecht-pandhof-dom-centrum-romantisch

Wilhelminapark: prachtig park in de stad

Wil je graag een beetje stads gevoel in je gezinsfoto’s, maar wil je niet alleen maar stenen en huizen erop? Het Wilhelminapark is net als het Lepelenburg een leuke plek om af te spreken. Je kunt er picknicken en rondwandelen maar ook is er een leuke speeltuin. En wil je toch iets minder groen? Dan stap je zo een leuk nabij liggend straatje in.

mooie-fotoshoot-locaties-utrecht-beuk-wilhelminapark-witte-vrouwen

Rhijnauwen & Amelisweerd: bos, boomgaarden én pannenkoeken

Het gebied bij Rhijnauwen is leuk vanwege de vele boomgaarden en het mooie bos in de omgeving. En wanneer je je kinderen vertelt dat ze na de shoot lekker pannenkoeken mogen eten in het theehuis Rhijnauwen, wordt de hele shoot direct een feestje. Rhijnauwen ligt op fietsafstand van Utrecht, maar je bent het stadse gevoel daar echt even helemaal kwijt – dat kan heerlijk zijn!

mooie-fotoshoot-locaties-utrecht-gezinsshoot-rhijnauwen-amelisweerd

Ruigenhoekse Polder: groen en stoer

In het noorden van de stad Utrecht ligt een prachtig natuurgebied. De Ruigenhoekse Polder heeft groene velden, watertjes met vlonders waar je op een zonnige dag ook heerlijk kan picknicken en relaxen, oude bomen en jawel, oude bunkers. Die combinatie is een mooie locatie voor een fotoshoot, vooral in de lente of de herfst wanneer de bomen frisgroen of juist oranje kleuren. Deze fotoshoot locatie is een fijne plek voor gezinsfotografie wanneer je aan de noordkant van Utrecht woont. Vanuit tuindorp, Voordorp of Overvecht ben je binnen tien minuten bij de Gageldijk waar de Ruigenhoekse Polder begint.

Fotoshoot-gezin-buiten-op-locatie-in-Utrecht-Ruigenhoekse-polder-010

Lage Vuursche: prachtige en veelzijdige natuur

En last but definitly not least: de omgeving van Lage Vuursche behoort tot mijn all-time favorieten. Je hebt daar verschillende plekken met verschillende natuur. Het meest toffe aan Lage Vuursche vind ik dat er verschillende natuur samenkomt. Je hebt er strakke naaldbomen middenin ‘gewoon’ bos en na een paar honderd meter vind je zo een stuk heide. In Lage Vuursche vind ik rust en heb je echt het gevoel om in een oud bos te zijn. In Lage Vuursche is het zowel mogelijk om mooie moody foto’s te maken zoals deze portretshoot van Danique, een ongedwongen gezinsshoot in de herfst of een romantische shoot met mooie avondzon.

portretshoot_bos_lage_vuursche_006
Family shoot Lage Vuursche - test.ohbeautifulworld.com/new_site
fotoshoot_gezin_zonsondergang_lage_vuursche_018

Bekijk hier een aantal fotoshoots gedaan in de omgeving van Lage Vuursche.

Een tip voor een nieuwe fotoshoot locatie of wil een shoot boeken?

Weet jij nog meer pareltjes van fotoshoot locaties in de omgeving van Utrecht? Laat ze vooral weten in de comments!

Ook interesse in gezinsfotografie, familiefotografie of bruidsfotografie in de omgeving van Utrecht? Wanneer mijn fotografie je aanspreekt lijkt het me te gek om jullie en jullie plezier en liefde vast te leggen. Neem vooral contact met mij op voor meer informatie! Als fotograaf uit Utrecht fotografeer ik voornamelijk in omgeving Utrecht, maar ben ook vaak in de omgeving Amsterdam, Arnhem of Rotterdam te vinden.

Bewar

Bewar

Comments

 • Inge
  23 mei 2017
  reply

  Wat een superleuke post! De Oude Hortus is inderdaad bij mij ook echt een favoriet – vooral die kleuren van die oude kasjes, prachtig he? Ik woon + fotografeer ook vaak in Utrecht, nog een paar toffe plekken waar ik graag kom:

  – Vlakbij de Dom (en goed te combineren met de kloostertuin) ligt Flora’s Hof, supercutie verborgen tuin met schattig steegje + uitzicht op Domtoren!
  – Voor meer stad-foto’s zijn er natuurlijk ook mooie wijkjes zoals Wittevrouwen met prachtige huisjes en rozenstruiken op de muren en dan al die leuke hipster-cafeetjes op de Biltstraat.
  – Aan de overkant van de Vecht bij Zuilen ligt Oud-Zuylen. Mooi klassiek kasteel op de achtergrond, ook mooie bos-laantjes voor foto’s én water.
  – Favoriet qua natuur: de Ruigenhoekse Polder. Aan de overkant van de rondweg bij Overvecht, uitgestrekte polder, was ooit onderdeel van de Hollandse Waterlinie – dus er staan ook nog bunkers waar je allemaal dingen mee kan doen. Het heeft de uitstraling van echt een typisch stukje Hollands landschap, maar ook bruggetjes en paadjes, super ideaal voor foto’s + niet zo druk als Rhijnauwen. : )
  – Ideale binnenlocatie, net buiten de stad: de Metaal Kathedraal. Super vét natuurlijk, maar wel een beetje prijzig (en misschien ondertussen niet meer super origineel ;)).

Leave a Comment