mooie-fotos-van-je-kind-cursus-kinderfotografie-voor-drukke-ouders-weinig-tijd-portret-meisje-lachen-ogen-spontaan

Maar 20 minuten per week: zo maak je mooie foto’s van je kind

Tijd maken om je kind te fotograferen

De tijd dat je kinderen klein zijn gaat zo ontzettend snel, maar is tegelijkertijd ook zo intens en druk. Misschien heb je soms het idee dat de tijd door je handen glipt. En bij iedere verjaardag besef je dat er weer een jaar voorbij is en je kind zo groot wordt. Daarom is het fotograferen van het dagelijks leven zo belangrijk, omdat het dagelijks leven juist de momenten bevat die jij als ouder juist later wil herinneren. De ‘gewone’ momentjes van nu, zul je later waarschijnlijk als heel bijzonder gaan ervaren. Mooie foto’s van je kind zijn van onschatbare waarde voor later.

Heel leuk bedacht, maar...
hoe maak je tijd voor een cursus kinderfotografie in je drukke leven als ouder met jonge kinderen?

online-cursus-kinderfotografie-voor-drukke-ouders-weinig-tijd-spontane-mooie-fotos-van-je-kind

Cursus kinderfotografie met je smartphone: speciaal voor drukke ouders

Als kinderfotograaf én mama vind ik het fantastisch om mijn kinderen te fotograferen, maar zie ik ook hoe belangrijk de foto’s van hen zijn naarmate mijn kinderen groter worden. Juist de foto’s van de gewone dingen. Ik gun iedere ouder mooie foto’s als herinnering voor later. En dan niet de geposeerde of gekunstelde foto’s, maar pure foto’s waar je kind op staat zoals hij/zij echt is. En hoe het leven op dit moment is. In de online cursus kinderfotografie voor ouders help ik jou stap voor stap om mooie foto’s van je kind te maken, gewoon met je telefoon. Maar ook leert de cursus jou om met aandacht te kunnen genieten van de momenten mét je kind. Je hebt immers weinig aan perfecte foto’s wanneer je zelf te druk was met foto’s maken zodat je zelf niet hebt kunnen genieten.

mooie-fotos-van-je-kind-cursus-kinderfotografie-voor-drukke-ouders-weinig-tijd-meisje-piano-spelen-dagelijks-leven

20 minuten per week

De fotografie cursus ‘Maak pure foto’s van je kind’ is dus juist bedoeld om je drukke leven vast te leggen zodat je dingen kunt onthouden voor later. Zodat je grip krijgt op de kindertijd die zo snel gaat. En dit hoeft helemaal niet veel van je tijd te vragen.

Zo maak je de mooiste foto’s van je kinderen in maar 20 minuten per week:

1. De dagen samen met je kind

Ga alleen aan de slag met de cursus op de dagen dat je samen met je kind bent, zoals op een mama- of papadag of in het weekend. Of misschien vind je het juist lekker om aan het begin van de avond in de zomer lekker te fotograferen wanneer je kinderen nog wakker zijn. Zie de cursus en het fotograferen niet als iets dat ‘moet’, maar als ontspanning: focus op je kind en probeer met aandacht te genieten van je kind.

2. Kijk in de avond alvast de video

Bekijk op de avond voor je mama of papa-dag of het weekend een lesje uit de cursus. De video’s duren vaak maar 5 tot 10 minuutjes, en ook de leestijd inclusief voorbeelden vraagt meestal maar minder dan een kwartiertje van je tijd. Op die manier heb je de informatie al rustig even bekeken of gelezen en ben je klaar voor de volgende dag om mooie foto’s te maken van je kinderen. De ochtenden met kleine kinderen zijn vaak direct aanpoten, dus het is fijn als je de video al even rustig hebt kunnen bekijken van tevoren.

3. Maak bewust foto’s op een specifiek moment

Neem op een dag met je kinderen heel bewust soms een moment om foto’s te maken, in plaats van de hele dag door. Wanneer je de hele dag constant foto’s maakt kun je dit niet met zo veel aandacht doen als wanneer je hier even bewust tijd voor maakt. Kies dus een specifiek moment uit om tien minuten vol focus te fotograferen. Ik weet zéker dat je in tien minuten bewust en met aandacht fotograferen kwalitatief betere foto’s maakt dan wanneer je de hele dag door halve kiekjes schiet.

Met maar 20 minuten per week tijd besteden aan de cursus heb je na afloop een prachtige selectie mooie, pure foto’s van je kind! Vanaf het moment dat je start met de cursus maak je al direct betere foto’s met je telefoon door praktische fotografietips, en ben je bewust bezig met je kind.


Kinderfotografie cursus voor ouders

Wil jij ook graag betere foto’s kunnen maken van je kind, zodat je mooie herinneringen hebt voor later? Maar wil jij het liefst niet de hele dag met je telefoon in je handen zitten? In deze cursus leer je fotomomentjes herkennen en creëren waardoor je bewust foto’s van je kind kunt maken. Ook kun je na deze cursus je kind(eren) op een ongedwongen manier vastleggen zoals ze zijn én heb je na afloop een prachtig document van het dagelijks leven en de kleine momentjes. 

  • maak de mooiste foto’s met je telefoon
  • doe de cursus in je eigen ritme en tijd: je hebt een jaar lang toegang
  • maandelijkse challenge in je mail met specifieke foto tips
  • gratis feedback van mij in de besloten community
  • plezier in het fotograferen en een mooi document van foto’s na afloop :)