Kinderfotografie

Het blijft een leuke uitdaging om kinderen vast te leggen in hun eigen manier van zijn. Geen geposeerde ‘cheese-lachjes’ of stil moeten zitten; er mag gespeeld, gerend en gedold worden! Niets moet en alles mag, voor mij is het heel belangrijk dat kinderen op het moment van de fotoshoot plezier hebben. Dat stralen ze dan ook uit in de foto’s.

Kinder fotografie

“Het blijft een leuke uitdaging om kinderen vast te leggen in hun eigen manier van zijn. Geen geposeerde ‘cheese-lachjes’ of stil moeten zitten; er mag gespeeld, gerend en gedold worden! Niets moet en alles mag, voor mij is het heel belangrijk dat kinderen op het moment van de fotoshoot plezier hebben. Dat stralen ze dan ook uit in de foto’s.”

klik op een foto hieronder voor meer beelden van de serie

klik op een foto hieronder voor meer beelden van de serie

Misschien vind je het moeilijk om je eigen kinderen goed op de foto te zetten. Of wil je je partner verrassen met mooie foto’s van jullie kinderen…

Pure en ongedwongen foto’s om nu van te genieten en om later te herinneren hoe jullie kinderen waren.

Inmiddels ben ik gespecialiseerd in kinderfotografie en vind het altijd een leuke uitdaging om kinderen vast te leggen zoals ze zijn. Tijdens een fotoshoot mag je de opvoeding voor een uurtje even lekker laten gaan. Liever vrolijke kinderen op de foto’s dan kinderen die verplicht moeten luisteren maar daardoor niet echt zichzelf zijn of zich geremd voelen. Ik vind een beetje chaos en dollen heerlijk dus je hoeft je nooit bezwaard te voelen. Ik fotografeer wel lekker wat er gebeurt. Dat zijn de leukste foto’s!

Mijn kinderfotografie is ongedwongen, liefdevol en heeft grappige randjes. Er wordt gespeeld, gedold, geknuffeld en ik schiet altijd een aantal portretten. De fotoshoot kan plaatsvinden bij jullie thuis, of buiten op locatie.

Kinderfotograaf Utrecht

Zelf ben ik als kinderfotograaf gevestigd in Utrecht. Mijn werkgebied beslaat daarom voornamelijk omgeving Utrecht zoals Amersfoort, Bilthoven, Bunnik, De Bilt, De Meern, Doorn, Driebergen, Harmelen, Hilversum, Houten, Leidsche Rijn, Nieuwegein, Soest, Vianen, Vleuten en Zeist. Maar ook in de omgeving Amsterdam, Rotterdam en Arnhem ben ik vaak te vinden voor mijn kinderfotografie.

Voel je niet bezwaard om contact met mij op te nemen wanneer je wat verder weg woont. Wie weet komt het voor mij net prima uit met mijn agenda, of heb ik al een andere opdracht rond dezelfde periode bij jou in de buurt. Ik fotografeer door heel Nederland en ben zelfs regelmatig naar het buitenland gereisd voor een fotoshoot.

Hanneke is een enthousiaste en professionele fotograaf. Al jaren doen we elk jaar een gezinsshoot bij haar. Onze zoon is dol op haar en ze weet hem (en ons!) geweldig op de foto te krijgen. De shoot heeft een ongedwongen, ontspannen sfeer met een resultaat van foto’s die plezier uitstralen waarbij iedereen zichzelf kan zijn.

Karin

Hanneke heeft werkelijk prachtige foto's van de geboorte van onze dochter gemaakt. Hanneke is heel fijn in de omgang wat maakt dat het geen enkel probleem is dat ze bij de bevalling aanwezig was. De foto's zijn ontroerend mooi en ons erg dierbaar. Ik weet al wie wij gaan bellen voor toekomstige gezinsshoots :)

Els

Hanneke heeft prachtige en hele dierbare foto’s gemaakt bij de geboorte van onze zoon. Ze was aanwezig bij de (geplande) keizersnede en heeft voor ons prachtige herinneringen vastgelegd. Na de geboorte is ze nog even gebleven, zodat ze ook de momenten heeft vastgelegd toen onze dochter haar broertje voor het eerst zag: zo mooi! Hanneke weet dé momenten op de juiste manier vast te leggen, terwijl je bijna niet door hebt dat ze aanwezig is.

Myrthe

Ontzettend fijne fotoshoot gehad met de familie. Hanneke had een hele kalme, open en vriendelijke houding. Bovendien zijn de foto’s werkelijk schitterend, we genieten er nog elke dag van!

Michelle

Meerdere mensen vroegen op ons huwelijk of Hanneke een vriendin van ons was, omdat ze zich zo makkelijk bewoog in de groep en omdat ze iedereen zo op z’n gemak liet voelen. Ze weet precies waar haar lens moet zijn en heeft een geweldig oog. We zijn nog altijd blij als we kijken naar onze trouwfoto’s, want echt ieder bijzonder moment is prachtig vastgelegd!

Jeanine

Zó dankbaar voor je foto's! Ze zijn allemaal echt zo romantisch, de sfeer is perfect en de beleving van de momenten is gewoon voelbaar! We blijven er naar kijken!

Linda

Na al jaren fan te zijn geweest van Hannekes werk, na de geboorte van onze dochter prachtige foto's laten maken! We zijn heel erg tevreden met het resultaat. Ik zou haar aan iedereen aanraden!

Marilou

Wat kost een fotoshoot?

Tijdens mijn fotoshoots wil ik graag de eigenheid van kinderen vastleggen. Foto’s waar je met een glimlach naar zult terug kijken. Echte foto’s van je kind voor later is zoveel waard.

Je kunt al volledige spontane, vrolijke fotoshoot boeken voor € 595. Dit is inclusief minimaal 40 hoge resolutie bewerkte foto’s en vaak zelfs meer. Je kunt puur foto’s van je kinderen laten maken, maar je kunt dit natuurlijk ook combineren met gezinsfotografie. Tijdens een gezinsshoot maak ik namelijk ook altijd nog losse spontane portretten van de kinderen, maar ook foto’s van jullie allemaal samen. In een fotoshoot zitten altijd prachtig bewerkte hoge resolutie bestanden inbegrepen, bewerkt in zowel kleur als zwart-wit. Je kunt afdrukken via mij bestellen, maar je mag de foto’s dus ook zelf af (laten) drukken. Er zijn bij de shoot geen verborgen kosten achteraf.

Uiteraard kun je bij mij ook een fotoshoot boeken inclusief professioneel foto album. In dat geval kiezen jullie je lievelingsfoto’s uit en maak ik van deze foto een mooi opgemaakt luxe foto album met linnen kaft.

Veelgestelde vragen

Wat als mijn kinderen geen zin hebben om mee te werken tijdens de fotoshoot?
Haha, ik ben zelf moeder van twee eigenwijze kinderen. En weet als geen ander dat kinderen vooral lekker alles zelf willen doen en zelf willen bepalen. En dat is toch juist heerlijk? De regie van de fotoshoot is dus vooral in handen van de kinderen, zonder dat ze dat zelf weten. Meestal proberen we ergens aan het begin van de shoot, nadat de kinderen zijn ontdooid en aan mij gewend zijn, wel een foto met z’n allen te maken waar iedereen naar mij kijkt. Die foto hoeft uiteraard niet persé, maar opa en oma vinden deze foto vaak wel erg leuk om te hebben ;) Deze lukt bijna altijd aan het begin al en dan hebben we die ‘afgevinkt’. En vanuit daar gaan we stoeien, knuffelen en spelen. En als het anders loopt beginnen we met rennen en spelen en proberen we later nog even een ‘rustige’ foto met het hele gezin te maken. We laten de fotoshoot vooral leiden door de kinderen – het is het belangrijkst dat zij plezier hebben want dan stralen ze dit ook uit.
Hoe lang duurt een fotoshoot?

Voor een fotoshoot van jullie kindje of kinderen neem ik uiteraard alle tijd. Een fotoshoot moet een ervaring zijn om later met plezier op terug te kijken. Uit ervaring (zowel als fotograaf als moeder) helpt het niet om geforceerd snel foto’s te maken, maar is een kind op zijn of haar gemak stellen het halve werk. Meestal ben ik na afloop van de shoot goede vrienden met het gefotografeerde kindje en dan weet ik ook zeker dat mijn foto’s geslaagd zijn. Meestal duurt een fotoshoot tussen de één en anderhalf uur. Maar tijdens de shoot kijken we niet op de klok. Ik ga pas naar huis wanneer ik zeker weet dat ik een mooie complete serie foto’s heb gemaakt.

Wat kan ik doen qua voorbereiding op de fotoshoot?

Doe je de fotoshoot thuis op buiten op locatie? Vooral bij een fotoshoot buiten met kleine kinderen is een goede voorbereiding niet overbodig. Let vooral op lekker eten en drinken mee, en evt. schoon setje kleding.

Meer informatie over kinderfotografie? Neem vrijblijvend contact op!

Neem vooral contact op voor meer informatie over kinderfotografie! Je mag direct mailen naar hanneke@ohbeautifulworld.com maar je kunt ook het contactformulier invullen. Ik vertel je dan graag meer over mijn visie op mijn fotografie en stuur je mijn prijsinformatie toe.

online-cursus-kinder-fotografie-utrecht-spontaan-kinderen-fotograferen-oh-beautiful-world