Bruiloft-kinderen-speelgoed-grappige-kinderfoto-trouwen

Kinderen op de bruiloft: handig speelgoed

Een bruiloft met veel kinderen

Ga je trouwen en komen er (veel) kinderen op de bruiloft? Dan is het handig je goed voor te bereiden. Op die manier heb je een kindvriendelijke bruiloft, maar geef je jezelf en de andere ouders ook een relaxte dag waar iedereen kan genieten. Bij deze zes leuke tips voor handig speelgoed en vermaak voor kinderen op de bruiloft!

1. Speelhoek voor jong en oud

Handig: richt op de locatie van de bruiloft een speelhoekje in waar zowel jongere als oudere kinderen kunnen spelen. Een aantal leuke concrete speelgoed tips:

 • Magna-Tiles
  Dit is super leuk magnetisch speelgoed waar zowel kleine kinderen (2-3 jaar) als oudere kinderen (6-10 jaar) mee kunnen spelen. Magna-Tiles ligt ook in tegenwoordig in bijna iedere bibliotheek of kinderdagverblijf en dat is niet voor niets. Kinderen kunnen hier eindeloos hun fantasie in kwijt, het geeft geen rommel en is van zeer goede kwaliteit.
 • Jenga XL
  De meeste mensen kennen het klassieke Jenga spelletje wel. Maar de XL versie is onwijs leuk om in een kring te spelen met nog meer spanning en sensatie. Jenga XL is al leuk vanaf vijf jaar en overigens ook een ontzettend leuk spel waar volwassenen mee kunnen doen.
 • Kubb
  Met het houten buitenspel Kubb kunnen kinderen zich ook vaak eindeloos vermaken. De grotere kinderen kunnen het spelen, en volwassenen kunnen mee doen. Maar kleine kinderen kunnen er ook een toren mee maken of fantasie spel mee doen.
 • Speelhuisje om in te kleuren
  In een kartonnen huisje kun je spelen (leuk voor de jongsten!) maar vooral het versieren is een hele leuke activiteit waar verschillende kinderen tegelijk aan kunnen werken. Kleuren is leuk, maar ze kunnen het eventueel ook beplakken met stickers of glitters.
Bruiloft met veel kinderen - kindvriendelijke bruiloft

2. Speeltafel voor knutselen en tekenen

Met tekenen en knutselen kunnen veel kinderen eindeloos plezier maken.

 • XXL Kleurplaat
  Dit is leuk om voor meerdere kinderen samen aan te werken! Plak deze kleurplaat op een tafel, of juist op de grond en kinderen kunnen lekker lang kleuren.
 • Kinetic Sand
  Eindeloos plezier, maar zonder vieze kleren: kinetic sand. Een groot dienblad of houten bak kan perfect dienst doen om eindeloos te voelen en te spelen. In plaats van Kinetic Sand is overigens ook een bak met droge linzen, erwtjes of bonen samen met bakjes en schepjes leuk om mee te spelen voor de leeftijd 2-4 jaar.
Speelgoed-cadeau-tasje-Bruiloft met veel kinderen - kindvriendelijke bruiloft

3. Cadeau tasje voor elk kind

Handig voor tijdens de ceremonie, maar ook tijdens de rest van de dag: een cadeau tasje voor ieder kind. Een aantal ideetjes om in het cadeau tasje te stoppen:

 • Fidget toy – lekker friemel speelgoed waardoor de kindjes goed stil kunnen zitten en zich toch kunnen vermaken
 • Sticker boekje – perfect voor peuters en kleuters: die kunnen eindeloos stickers plakken weet ik uit ervaring.
 • Lolly – met deze zitten zijn kinderen zeker wel twintig minuten zoet ;)

4. Knoeivrij speelgoed

Vooral aan het begin van de dag is het natuurlijk wel leuk als de kleding nog een beetje netjes blijft. Aanraders:

 • Water kleurboekje
  Met een waterstiftje kleuren kinderen de kleurplaten in, en na zo’n tien minuten kunnen ze weer overnieuw beginnen. Hier een enorm succes met 2 en 3 jaar!
 • Knoeivrije glitter kunst
  Knutselen zonder rommel en geknoei: ideaal voor tijdens een bruiloft!

5. Fotocamera voor kinderen

Super leuk om de oudere kinderen een rol te geven tijdens de dag. Tijdens de ceremonie misschien niet zo handig, maar des te leuker tijdens de borrel. Hoe beleven zij de bruiloft?

 • Digitale kindercamera – Kinderen kunnen deze camera aan elkaar doorgeven. Aan het eind van de bruilot heb je dan misschien wel een paar honderd foto’s gemaakt door de ogen van de kinderen… Hoe leuk is dat als herinnering!
 • Instant camera – Op verschillende bruiloften heb ik gemerkt dat wanneer kinderen de Instant camera bedienen, volwassenen een stuk losser en grappiger doen dan wanneer volwassenen dit zelf doen. Opa die een gekke bek trekt? Dat krijgt alleen een kind voor elkaar!

6. Een kindergastenboek

Geef kinderen een eigen gastenboek, waar zij verhalen in mogen schrijven over de dag en tekeningen in kunnen maken. Zij voelen zich betrokken tijdens de dag en jullie hebben een leuk aandenken na afloop. Naast een ‘gewoon’ gastenboek zijn er ook leuke alternatieven voor een gastenboek, zoals:

 • een speciale doos met wenskaartjes waar ze allemaal tekeningen en verhaaltjes voor jullie op kunnen schrijven. Doordat ze hun tekening of wensje in de doos mogen doen voelt het alsof het op de post gaat… kinderen vinden dit heel leuk en het motiveert om nog meer te tekenen.
 • een gastenboek waar je naast tekst ook polaroid foto’s in kunt plakken. Je kunt de grotere kinderen ook de opdracht geven om met een polaroid instant camera aan de slag te gaan tijdens de dag en dan een leuk verslag van de dag in het polaroid boek te maken. Grote kans dat ze dat het heel leuk vinden om fotograaf te spelen op de bruiloft en je hebt gelijk een unieke herinnering aan de bruiloft.
bruiloft-met-kinderen-grappige-kinderfoto-trouwen

Meer tips voor een kindvriendelijke bruiloft

Als bruidsfotograaf ben ik op veel verschillende bruiloften geweest, maar op de meeste bruiloften die ik fotografeer zijn veel kinderen aanwezig. Dat vind ik altijd super leuk. Het is altijd een leuke uitdaging om unieke, grappige en spontane foto’s te maken van kinderen op een bruiloft, omdat er met kinderen meer onverwachte momenten zijn. Doordat ik veel bruiloften met kinderen heb meegemaakt, heb ik ook veel tips kunnen verzamelen voor een kindvriendelijke bruiloft. Wie weet vind je deze blogs ook interessant: