je-kind-als-fotograaf-op-je-bruiloft-kindercamera-analoog-digitaal

Je kind als fotograaf op je bruiloft!

De bruiloft door de ogen van een kind

De belevingswereld van een kind is zó anders dan die van een volwassene. Des te leuker om een stukje van de bruiloft te laten fotograferen door kinderen. Je kunt er voor kiezen je kind aan het begin van de dag al een kindercamera te geven. Dan heb je misschien zelfs wat extra foto’s van het klaarmaken of de ceremonie. Maar de kans is natuurlijk ook dat je kind de camera verliest, kapot laat vallen of dat het storend is tijdens de ceremonie. In dat geval kun je er ook voor kiezen om je kind tijdens ‘de tweede helft’ van de bruiloft de camera te geven. Het is een leuke activiteit voor kinderen om te fotograferen tijdens een borrel of receptie!

Een gekke bek? Een kind krijgt het voor elkaar

Als bruidsfotograaf ga ik niet op de bruiloft aan opa vragen of hij een gekke bek wil trekken voor mij. Maar kinderen krijgen alles voor elkaar :) Kinderen zijn zo ontwapenend en kunnen daardoor echt op een andere manier dingen vastleggen dan een volwassene. Mensen reageren anders op een kind met een camera dan op een bruidsfotograaf. Wanneer je een kind dus laat rondlopen met een fototoestel, zul je écht andere foto’s krijgen en kunnen sommige mensen je opeens verrassen.

Wegwerpcamera of instax polaroid

Wat is er beter dan een old school analoge fotografie?

De voordelen van een wegwerpcamera met een nog te ontwikkelen rolletje: zijn het verrassingseffect: je weet pas na afloop hoe de foto’s zijn geworden. Een leuk momentje om na de bruiloft deze foto’s te laten ontwikkelen en te bekijken! Met een wegwerpcamera hoef je ook niets in te stellen: er kan weinig fout gaan. Zelf zou ik er wel eentje met flits kopen, zodat je er zeker bent dat niet alle foto’s van het rolletje enorm donker zijn. Een nadeel is dat een wegwerpcamera, analoge fotorolletjes en het ontwikkelen inmiddels behoorlijk prijzig zijn. Je moet dus wat over hebben voor nostalgie ;)

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een instax polaroid camera. Deze polaroid camera’s vind ik op bijna iedere bruiloft terug en wordt vaak als onderdeel van het gastenboek gebruikt. Het resultaat is eigenlijk altijd enorm leuk! Het voordeel hiervan is dat kinderen direct het resultaat zien van hun foto’s en eventueel nog iets op de witte rand van de foto’s schrijven.

Digitale camera voor kinderen

Mocht je het nu zonde vinden om veel geld te besteden aan fotorolletjes, en vind je die 27 foto’s per rolletje wat beperkt? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een digitale kindercamera met goede prijs/kwaliteit. De voordelen hiervan zijn dat er geen limiet zit op het aantal foto’s dat kinderen kunnen maken en je dus meer foto’s hebt na afloop. De aanschaf lijkt misschien prijziger dan een wegwerp- of instax camera, maar vergeet niet dat hier geen extra kosten aan vast zitten zoals fotorolletjes of het laten ontwikkelen. En misschien ontdekt je kind wel dat hij/zij het ontzettend leuk vindt om te fotograferen: dan is de digitale kindercamera een te gek cadeau als bedankje voor hun hulp als fotograaf! :)

Meer tips voor een kindvriendelijke bruiloft

Op de meeste bruiloften die ik fotografeer, zijn veel kinderen aanwezig. Heerlijk vind ik dat! Het is altijd een leuke uitdaging om unieke, grappige en spontane foto’s te maken van kinderen op de bruiloft. Doordat ik veel bruiloften met kinderen heb meegemaakt, heb ik ook veel tips kunnen verzamelen voor een kindvriendelijke bruiloft. Wie weet vind je deze blogs ook interessant: