ieder-jaar-een-fotoshoot-mijlpalen-herinneringen-vastleggen-fotos-familiefotograaf-utrecht

Ieder jaar een fotoshoot: een mooi document

Het vastleggen van herinneringen

Inmiddels ben ik al bijna tien jaar fotograaf. Wow, best bizar om te beseffen! Ik schat dat ongeveer één derde van de mensen die ik heb gefotografeerd, ik op een later moment opnieuw heb gefotografeerd. Want kinderen worden groter, je maakt nieuwe mijlpalen mee en er zijn nieuwe herinneringen om vast te leggen. Wat zijn nu goede momenten om een fotoshoot te doen?

Ieder jaar een fotoshoot

Om ieder jaar een fotoshoot met het gezin te doen, geeft een prachtig document. Je staat daardoor stil bij hoe snel een jaar voorbij vliegt, en hoe je kinderen veranderen. Er zijn een aantal gezinnen die ik structureel ieder jaar fotografeer, en voor mij is dat ook heel bijzonder om zo ‘mee te groeien’ met een gezin. Het is dus leuk om het ieder jaar rond dezelfde maand in te plannen. Bij veel mensen is september of oktober populair; dan hebben jullie een lekker kleurtje van de zomer en is het vaak nog prachtig weer.

Een fotoshoot bij iedere mijlpaal

Er zijn natuurlijk bijzondere mijlpalen in je leven die het waard zijn om vastgelegd te worden. Bij de meeste van de mensen die ik vaker fotografeer, fotografeer ik zowel de bruiloft, een newbornshoot en eens in de zoveel tijd een gezinsshoot. Sommige mensen heb ik inmiddels al wel zes of zeven keer gefotografeerd bij verschillende dierbare momenten in hun leven! Ik vind het echt te gek wanneer mensen mij zo vertrouwen en een klik hebben dat ik deze herinneringen van hen mag vastleggen. Ook merk ik dat het resultaat vaak iedere keer nóg mooier wordt, omdat je elkaar al een beetje kent en soort van ‘op elkaar ingespeeld bent’.

fotoshoot-mijlpaal-newborn-gezinsfotografie-het-echte-leven-fotograferen-fotoshoot-utrecht

Vaste korting voor terugkerende klanten

Ik vind het enorm leuk om mensen weer terug te zien wanneer ik ze al eens heb gefotografeerd. Ook is het fijn dat we elkaar al een beetje kennen, waardoor we tijdens de shoot wat minder hoeven af te tasten en we al weten dat er een klik is. Daarom hanteer ik altijd een vaste korting voor mensen die bij mij terugkomen voor een fotoshoot.

Wanneer ik je al eens eerder heb gefotografeerd, ontvang je altijd 10% korting op een volgende fotoshoot. Het maakt dus niet uit of ik je pas vorig jaar of al een aantal jaar geleden heb gefotografeerd, de korting geldt altijd en wordt standaard verrekend.

Maak een album van je fotoshoot

Wanneer je ieder jaar een fotoshoot doet, is het een tof document om van iedere fotoshoot een album te hebben. Na een aantal jaren heb je een prachtig rijtje albums van je mooiste herinneringen. Bij het boeken van een fotoshoot kun je kiezen voor wel of geen album erbij. Wanneer je voor een album erbij kiest, mag je zelf de mooiste foto’s van de shoot uitkiezen die in het album komen. Ook kun je zelf een kleur linnen cover kiezen. Je album wordt professioneel opgemaakt en besteld bij mijn exclusieve albumleverancier.

Liever zelf een album maken? Dat kan natuurlijk ook! Er zijn ontzettend veel plekken waar je een foto album kunt laten maken. Wel verschilt de kwaliteit enorm. Zonde om een matig album te hebben van je prachtige foto’s. De fotoservice van de Fotofabriek komt al een aantal jaren als één van de beste uit verschillende fotoboekentesten. De verhouding van prijs, kwaliteit én de service is hier elk jaar weer opnieuw zeer goed.

ieder-jaar-een-fotoshoot-kinderfotograaf-utrecht-familiefotografie

Digitale fotolijst voor opa en oma

Heb je regelmatig nieuwe foto’s van jullie zelf, jullie kinderen of wil je opa en oma verrassen na de fotoshoot? Een heel leuk idee is dan een digitale fotolijst met wifi! Met deze fotolijst, verbonden aan wifi, kun je iedere keer nieuwe foto’s toesturen door middel van de Frameo app. Ideaal om opa en oma op de hoogte te houden van de nieuwste kiekjes van hun kleinkinderen, of om de foto’s van de shoot uitgebreid een plekje te geven.


Ook leuk om te lezen: Foto’s laten afdrukken: mijn tips en advies


Leave a Comment