grappige-kinderboeken-om-zelf-te-lezen-avi-3-4

Grappige kinderboeken om zelf te lezen Avi 3 + Avi 4

Grappige boeken voor kinderen om zelf te lezen

Wanneer kinderen beginnen met leren lezen gaat het ene kind enorm snel en vindt het gelijk leuk. En een ander kind heeft wat meer aansporing nodig om het leuk te gaan vinden. Grappige boeken helpen enorm om lezen leuk te gaan vinden! Op het meer beginnende niveau vond ik het voor ons zoontje best lastig om echt leuke boeken te vinden om zelf te lezen. Daarom heb ik een aantal van de leukste kinderboeken om zelf te lezen op een rij gezet! Leuk cadeautje voor kinderen in groep drie en vier en om te stimuleren te oefenen met lezen.

1. Stink AVI’s | Jette Schröder

Dit boek van Jette Schröder is het meest vieze boek dat kinderen écht willen lezen! Poep, pies, snot en slijm verhaaltjes op AVI-niveau M3 tot en met E4. Stink AVI’s is een boek vol grappige, vieze verhalen. Over een aardige reus met buikpijn, die op het punt staat met zijn scheet een hele stad weg te blazen. En een uitvinder die zichzelf per ongeluk in een berg snot heeft veranderd. Over een jongen die op een dag een stinkende trol in zijn bed vindt. En nog veel meer! Bij elk verhaal vind je bovendien een grappig weetje of een leuke doe-tip. Serieus kans op schaterlachen tijdens het lezen van dit boek. Binnenkort komt Jette Schröders nieuwe boek uit: Griezel AVI’s – deze staat alvast op ons lijstje voor de vakantie!

2. Agent en Boef | Tjibbe Veldkamp

De boeken van Agent en Boef mogen niet ontbreken in het lijstje van grappige kinderboeken om zelf te lezen. Van deze verhalen zijn ook voorleesboeken, en deze hebben we met veel plezier al voorgelezen vanaf vier jaar. Zo leuk toen ik zag dat er ook boeken van Agent en Boef zijn om zelf te lezen! Ze vielen hier enorm in de smaak, leuke korte tekstjes en grappige tekeningen. Dit was het eerste boek waarvan thuis werd gebaald dat het uit was, in plaats van dat er op de klok gekeken werd hoe lang er nog gelezen moest worden ;)

3. Heel heel heel vies boek | Edward van de Vendel

Een heel heel heel vies boek staat vol met viezigheid! Een boek vol stripjes en korte verhalen over ketchup, hondjes die werkelijk álles opeten, spugende poezen, een superheld met een smerige maar effectieve superkracht. Dus wees gewaarschuwd: alleen voor lezers met een sterke maag! Het meest vieze boek voor beginnende lezers ooit! En valt daarom sowieso in de smaak :)

4. Pas op, opa! | Vivian den Hollander

In dit leuke boek van Vivian den Hollander maak je kennis met opa Bullebak: de chagrijnigste oude knar van de hele buurt. Met zijn vreselijke snor, nare baard en gemene prikoogjes ziet hij er angstaanjagend uit. En als er een bal in zijn tuin belandt wordt hij ook nog eens woest! Zou jij dan niet hard wegrennen? Mila en haar broertje Tom wel. Op een dag staat er bij hen iemand voor de deur. Tot hun verbijstering is het niemand minder dan opa Bullebak! En wat nog erger is: hun moeder heeft hem gevraagd om hun nieuwe oppas te worden! O nee! Wat nu?

Meer grappige kinderboeken om zelf te lezen?

Deze blog zal regelmatig aangevuld worden met nieuwe grappige kinderboeken voor groep 3/4 om zelf te lezen.

Bekijk ook eens mijn tips over grappige voorleesboeken voor kinderen! Want je kunt niet vroeg genoeg beginnen een beetje humor in de opvoeding te gooien, toch? ;)