grappige-kinderboeken-voorleesboek-boeken-kinderen-portret-meisje

Grappige kinderboeken om voor te lezen | gegarandeerd schaterlachen

Grappige voorleesboeken voor kinderen

1. Het boek zonder tekeningen | B.J. Novak

Eén van mijn favorieten van de grappige kinderboeken die wij zelf hebben! Het boek zonder tekeningen is mijn lievelingsboek om voor te lezen, omdat kinderen bij dit boek zo hard moeten lachen. Dit boek gaf ik mijn zoontje toen hij vier jaar werd, en wat hebben we een lol gehad. Inmiddels is dit boek ook voorgelezen wanneer er vriendjes of vriendinnetjes kwamen spelen, en heeft hij het boek naar school meegenomen. Het resultaat: de hele klas lag in een deuk toen de juf allemaal gekke dingen moest voorlezen. Met dit boek hoef je bijna geen moeite te doen om de meest grappige ouder of opa/oma te zijn.

Elk woord in het boek zonder tekeningen moet hardop gelezen worden. Ook een woord als ‘blork’ of ‘blurf’. Zelfs als er staat: ‘Ik ben een aapje.’ En een kind vindt dit natuurlijk het meest grappig als een volwassene zich voor gek zet. Dikke aanrader!

 • Vanaf 4 jaar, maar ook oudere kinderen zullen hier hard om moeten lachen.
 • Geen plaatjes maar wel heel grappig – daardoor zo uniek!
 • Ben je juf of meester? Must have voor in de klas!

2. De Neehoorn

Een heel grappig voorleesboek: De NEEhoorn. Als volwassene is deze ook minstens zo leuk om voor te lezen. Ikzelf moest tijdens het voorlezen een paar keer hardop lachen. Een chagrijnige eenhoorn die lekker chagrijnig wil zijn. Hoewel iedereen de eenhoorn ontzettend li-la-lief vindt en hem gesuikerd geluksgras voert, gedraagt hij zich helemaal niet als een eenhoorn. Hij zegt constant op alles NEE. Doordat hij altijd zo NEE zegt, noemt zijn familie hem de NEEhoorn.
Op een dag ontsnapt de NEEhoorn uit het gelukzalige Hartenwoud en ontmoet hij een aantal andere dieren. Hij wordt vrienden met een wasbeer die niet kan (of wil) luisteren, een hond die echt nérgens van houdt en een prinses die altijd gelijk wil hebben. Samen trekken ze eropuit. Want samen chagrijnig zijn, is veel leuker! Disclaimer: het zou kunnen dat je kind na dit boek redelijk vaak: ‘kus m’n kont’ zal zeggen ;)

 • Vanaf 5 á 6 jaar, maar ook leuk voor oudere kinderen want er zitten veel woordgrapjes in.
 • Super leuke tekeningen en veel kleine grapjes tussendoor
 • De laatste pagina’s nodigen het kind uit om zelf een verhaal te verzinnen: leuk om de creativiteit te stimuleren! Ook dit past goed bij oudere kinderen die al wat met taal kunnen ‘spelen’.

3. De ridder zonder billen | Levina van Teunenbroek

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar hier wordt er nog steeds elke keer hard gelachen bij het woord billen. Het boek De ridder zonder billen is een eigentijds sprookjesboek met een knipoog en humor. Dit grappige kinderboek heeft hele leuke illustraties en geschreven op rijm. De ridder besluit door het Billenbos naar de billenwinkel te fietsen. Na een paar stoere billen te hebben uitgezocht, hoeft hij alleen nog maar een prinses te vinden. De billenwinkel is een uitklapbaar gedeelte, een hele leuke verrassing!

 • Voor alle kinderen die moeten lachen om billen en dit soort humor
 • Leuk boek om keer op keer weer te lezen
 • Met uitklapbaar gedeelte

4. Een boek | Hervé Tullet

Een boek van Hervé Tullet is een grappig, en interactief boek om samen met peuters en kleuters te lezen en te bekijken. Ook voor oudere kinderen is dit alsnog een leuk boek waardoor ze een glimlach op hun gezicht krijgen. Een ontzettend goed bedacht en leuk boek waar je kind regelmatig om zal lachen. Het boek begint de opdracht om op het gele bolletje te duwen en de bladzijde om te slaan. En wat gebeurt er dan in dit magische prentenboek vol stippen?

 • Voor peuters en kleuters, maar ook leuk voor grotere kinderen
 • interactief

Meer grappige kinderboeken?

Deze blog zal regelmatig aangevuld worden met nieuwe grappige voorleesboeken. Want je kind voorlezen is toch één van de leukste dingen om met ze te doen. En helemaal als ze hard om je moeten lachen, toch? Heb jij nog tips? Laat vooral weten in de comments wat jouw favoriete grappige kinderboek is! Ik vul onze eigen collectie graag aan en tip de boeken graag door :)

Leave a Comment