geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-001

Elke keer na het fotograferen van een geboorte besef ik me hoe veel geluk ik heb met het werk dat ik mag doen. Het blijft iedere keer zó bijzonder om een de kracht van de natuur te zien, de kracht van de vrouw en zoveel liefde tussen ouders en het kindje dat geboren wordt. Deze bevalling begon overdag, en toevallig op het moment dat mijn eigen kinderen al bij de oppas waren. Toen ik werd gebeld dat de weeën steeds sterker werden en dat ze naar het geboortehuis waren vertrokken, sprong ik ook in de auto en snelde naar het geboortehuis in Utrecht. Dit zit op de vierde etage van het Diakonessenhuis, en je kunt hier net als thuis bevallen onder leiding van je eigen verloskundige. Het voordeel van het geboortehuis versus thuis bevallen is dat wanneer er toch nog medisch ingrijpen bij de geboorte nodig is, je aan het eind van de gang al direct op de verloskunde afdeling bent.

Maar gelukkig was het medische ingrijpen totaal niet nodig, want oh wat was dit een mooie en rustige geboorte! Het leek me als geboortefotograaf al heel lang bijzonder om eens een badbevalling mee te maken. Bij meerdere geboortes die ik heb gefotografeerd werden de weeen wel opgevangen in bad, maar werd de baby uiteindelijk niet in bad geboren. Dit keer wel! En WAUW, zó mooi! Op de een of andere manier gaat het moment geboren wordt net wat rustiger in bad dan daarbuiten. Een hele mooie vloeiende overgang van nog in de buik en op de wereld.

Uiteraard overleg ik altijd zeer goed met de ouders of ik foto’s mag delen en zo ja, welke foto’s. Van de geboorte zelf kan ik hier niet alles laten zien, maar een aantal foto’s vooral van daarna mag ik wel laten zien en daar ben ik onwijs blij mee. <3

geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-002 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-005 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-010 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-011 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-012 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-013 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-014 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-016 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-017 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-018 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-020 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-022

Ben je in verwachting en denk je er ook over om de geboorte van je kindje vast te laten leggen? Ik kom graag met je in contact! Voel je uiteraard ook vrij om contact op te nemen wanneer je nog twijfelt over geboortefotografie.

Voor een natuurlijke bevalling heb ik als geboortefotograaf uit Utrecht de voorkeur voor omgeving Utrecht/Amersfoort/Amsterdam, omdat ik er graag op tijd bij wil zijn wanneer je bevalling is begonnen. Mocht je bevallen door middel van een geplande keizersnede, dan ben ik in principe werkzaam door het hele land.

Mocht je wel mooie babyfoto’s willen, maar niet de bevalling vastgelegd hebben – dat kan ook. Ik kan eventueel de eerste 24h dat het kindje is geboren langskomen om de eerste uren te fotograferen of bijvoorbeeld de ontmoeting met eventuele oudere kindjes. Ook doe ik uiteraard ongeposeerde, pure newbornfotografie, wat meestal plaatsvindt tussen wanneer het baby’tje tussen de anderhalve week en de vier weken oud is.