fotoshoot-locaties-binnen-utrecht-fotolocatie-Oude-Hortus

Fotoshoot locaties binnen in Utrecht

De mooiste binnenlocaties voor een fotoshoot in Utrecht en omgeving

  • Oude Hortus Botanicus (Utrecht Centrum)
  • Pandhof De Dom (Utrecht Centrum)
  • Spoorweg Museum (Utrecht Centrum

1. Oude Hortus Botanicus: kassen, bloemen en zowel binnen als buiten

De Oude Hortus zit in het centrum van Utrecht. De ingang naar de tuin is dezelfde ingang als van het Universiteitsmuseum, maar je kunt ook los de tuin bezoeken. Ik vind dit altijd een handige plek om af te spreken als we niet zeker weten of het goed weer wordt. In de kassen kunnen we toffe foto’s maken, en met goed weer kan je ook genieten van de bloementuin en de prachtige locatie aan de buitenkant. Na de fotoshoot kun je naar het Universiteitsmuseum, maar ook het Nijntje museum zit om de hoek. Op de Twijnstraat op een paar minuutjes lopen kun je heerlijk lunchen of wat winkelen. Op deze manier maak je van de shoot dag een heel leuk dagje uit met een extra herinnering :)

oude-hortus-utrecht-fotoshoot-locatie-binnen
De Oude Hortus heeft mooie kleuren van zichzelf – kleurrijke planten in combinatie met de roestkleurige kassen en planten potten.

2. Pandhof de Dom: romantische fotoshoot locatie

Deze verborgen kloostertuin van de Dom is een beetje verstopt, maar een echt pareltje middenin de drukke binnenstad. De gangen hebben prachtig licht, en zowel mooi om te fotograferen bij mooi weer, maar ook wanneer het regent. Een hele mooie locatie voor foto’s met klassiek licht en een beetje romantiek :) Dit is ook een prachtige plek voor een bruidsreportage wanneer je trouwt in het centrum van Utrecht.

bruiloft-utrecht-karel-v-trouwen-september-fotoshoot-pandhof-dom-007
De gotische bogen van het Dom Pandhof zijn zo romantisch.
bruiloft-utrecht-karel-v-trouwen-september-fotoshoot-pandhof-dom-004
Met prachtig dramatisch licht, en een fijn plekje wanneer het buiten regent.


Spoorwegmuseum Utrecht: een kindvriendelijk uitje

Het Spoorwegmuseum in Utrecht ligt vlak achter het Lepenburgpark. Dit is één van de meest populaire kindermusea van Nederland, en dat is niet voor niets. Het Spoorwegmuseum is lekker ruim opgezet, en kinderen kunnen zelf in de treinen klauteren. Een leuke plek om als gezin naar toe te gaan, of zelfs samen met opa en oma. Een toegangskaartje is prijzig, maar met een museumkaart heb je trouwens vrije toegang. Een gezellige fotoshoot, én een uitje dat kinderen zich nog lang zullen heugen: wat wil je nog meer!

spoorwegmuseum-kinderfotografie-kinderfotograaf-portretfotografie-binnenlocatie-winter
In het Spoorwegmuseum heb je bijna niet door dat we een gezinsshoot doen. Heerlijk een uitje vastgelegd, waar kinderen helemaal in hun element zijn.

Op zoek naar nog meer leuke locaties en uitjes in de regio Utrecht? In het Bier en Appelsap boek voor de regio Utrecht staan de allerleukste tips en uitjes voor ouders en kinderen. Kindvriendelijk, maar óók leuk voor jou als ouder :) Met meer dan 130 tips over horeca, speeltuinen, wandelingen, zwemplekken of boerderijen heb je heerlijk veel inspiratie om op pad te gaan met je gezin. En de meeste van deze plekken zijn ook nog eens heel erg leuk om een fotoshoot te doen. Want een fotoshoot is het allerleukst wanneer je leuke herinneringen maakt met elkaar.


Lees ook mijn blog over mooie buiten fotoshoot locaties in en rondom Utrecht!


Een fotoshoot op een mooie fotoshoot locatie in Utrecht?

Ook interesse in gezinsfotografie, familiefotografie of bruidsfotografie in de omgeving van Utrecht? Wanneer mijn fotografie je aanspreekt lijkt het me te gek om jullie en jullie plezier en liefde vast te leggen. Als fotograaf uit Utrecht fotografeer ik voornamelijk in omgeving Utrecht, maar ben ook vaak in de omgeving Amsterdam, Arnhem of Rotterdam te vinden.