fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-002

Fotoshoot gezin met pasgeboren baby

Een fotoshoot van je gezin, met een pasgeboren baby. Dat klinkt redelijk hectisch… en ja, dat is het ook wel een beetje ;) Maar als je gezin is uitgebreid met nog een kindje dan is het toch fantastisch om dit complete geluk vast te laten leggen? Tijdens een newborn shoot waar ook oudere broertjes of zusjes bij zijn zorg ik eerst dat ik een vertrouwd voel voor met de kinderen. Dat betekent even gek doen, even meespelen en lekker kletsen. Ondertussen fotografeer ik al wat, en dan gaan we ‘echt’ beginnen. Aan het begin probeer ik in ieder geval een aantal foto’s te maken waar het hele gezin op staat. Dit gaat uiteraard op een ongedwongen manier. Maar dit doen we eerst, voor het geval dat er een ouder kind opeens helemaal geen zin meer in heeft, of de baby op een later moment bijvoorbeeld lang wil drinken. En misschien wel het meest belangrijk waarom ik meestal start met foto’s van het hele gezin samen: deze zijn nu eenmaal schaars omdat meestal één van de ouders de foto’s maakt. En daardoor oh zo belangrijk voor later.

Tijd voor newborn foto’s

Zoals ik net al schreef, beginnen we de fotoshoot meestal met foto’s van het hele gezin. Dit gebeurt meestal gezellig op bed, knuffelend, stoeiend en ongedwongen. Daarna is er meestal even een momentje dat mama de pasgeboren baby gaat voeden of in slaap krijgen en dat ik dan de oudere kindjes fotografeer. Ik vraag ze meestal of ze hun kamer willen laten zien of we zien op het moment wel hoe het loopt. Ook neem ik altijd de tijd om alleen het baby’tje nog te fotograferen. Dit doen we dus soms gelijk na de foto’s van het hele gezin, en soms juist aan het einde. Tijdens de fotoshoot maak ik constant de inschatting wat de beste volgorde is en gaan we met de flow mee. Het moet voor iedereen een leuke ervaring zijn waar je ook goed op kunt terug kijken.

fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-003 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-004 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-005 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-006 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-001 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-007 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-008 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-009 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-010 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-011 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-012 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-013 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-014 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-015 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-016 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-018 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-017

Ook interesse in een gezinsshoot of een newbornshoot?

Bekijk gerust mijn portfolio voor gezinsfotografie en kinderfotografie, en mijn portfolio voor newborn en baby fotografie. Wanneer jullie een tweede, derde of zelfs vierde kindje krijgen combineer ik deze shoots uiteraard met elkaar. Dan leg ik jullie dus vast als gezin, én fotografeer ik jullie prachtige kindjes natuurlijk ook nog apart. Ik werk voornamelijk in de omgeving Utrecht, zowel bij jullie thuis als op een buiten locatie. Een shoot met een pasgeboren baby’tje doe ik meestal bij jullie thuis. Wanneer je dus verder weg van Utrecht vandaan woont mag je gerust contact opnemen en dan kijken we even wat past.