Foto-tips-Zo-maak-je-mooie-herfst-foto's-van-je-kind

Foto tips voor mooie herfst foto’s van je kind

Foto’s maken in de herfst

Voor veel fotografen is de herfst een favoriet moment om foto’s te maken. Natuurlijk heb je in de herfst regelmatig te maken met regenachtige of druilerige dagen. Maar daar tegenover staan ook fantastische dagen met mooie kleuren en prachtige zon. De herfst is dus ook een perfect moment om bewust mooie foto’s van je kind te maken!

Bij deze vijf foto tips voor mooie foto’s van je kind; ga er lekker mee aan de slag deze herfst!

1. Ga op zoek naar mooie kleuren

Sommige bomen verkleuren al vroeg, en anderen pas later in het jaar. Ga daarom op zoek naar plekjes waar de natuur al mooie kleuren heeft aangenomen. Misschien heb je wel een laantje met bomen in de buurt die helemaal rood of oranje zijn gekleurd: mooi om je kind in het midden van het laantje te zetten en dan richting de diepte van laan te fotograferen.

2. Spelen met de bladeren en plassen stampen

De herfst is perfect om je kind ongedwongen op de foto te zetten. Zelfs wanneer je kind normaal gesproken liever niet op de foto gaat, kun je je kind zo afleiden dat het toch leuk wordt. Laat je kind blaadjes omhoog gooien, of gooi zelf blaadjes omhoog over je kind. Laat je kind rennen door grote hopen bladeren of de allermooiste blaadjes uitzoeken. Wanneer je kind bezig is met de blaadjes en plezier heeft, zal je makkelijker pure en ontspannen foto’s kunnen maken. Ditzelfde geldt ook voor het stampen in de plassen: de favoriete bezigheid van iedere peuter of kleuter. Je kind zal het foto’s maken totaal vergeten en vol genieten van dat moment.

kinderfoto-maken-in-de-herfst-bladeren-gooien-ondeugend-spontaan

3. Details van ‘gevonden schatten’

Ik hou er enorm van om details te fotograferen. Een close-up foto van een handje, of een voorwerp dat simpel maar toch veelzeggend is. Maak daarom een foto van het handje van je kind met gevonden ‘schatten’ er in, zoals dennenappeltjes, eikeltjes of andere bijzondere herfstvondsten.

4. Fotografeer tegen de zon in

Ja, je leest het goed! Probeer eens tegen de zon in te schieten. In de herfst staat de zon wat lager, en dan krijg je juist wanneer je met tegenlicht fotografeert een hele mooie ‘gouden’ gloed in je foto. Dit is iets wat je moet oefenen en je zal steeds vaker een ‘lucky shot’ hebben.

5. Wees je bewust van de kleding

De temperaturen schommelen nogal in de herfstmaanden. Soms voelt het als een indian summer, terwijl het een andere dag wel winter lijkt. Kleding bepaalt veel van waar je aandacht op de foto naar toe gaat. Een grote winterjas trekt nu eenmaal vaak veel aandacht omdat het een groot ding is in verhouding met je kind. Wanneer je het leuk vindt je kind niet in een dikke jas te fotograferen buiten, kies dan voor verschillende laagjes kleding. Op die manier blijft je kind lekker warm, maar ziet het er wel wat ‘gezelliger’ uit.

Meer mooie foto’s van je kinderen maken?

In één klik je foto zwart-wit bewerkt!

Verander in één klik je telefoonkiekje naar een prachtige zwart wit foto!

  • directe download in je mail
  • inclusief gratis, duidelijke handleiding om de presets toe te passen    
  • drie varianten van de preset waardoor er altijd eentje bij je foto past
  • levenslang te gebruiken op zoveel foto’s als je wilt
  • nú voor een introductieprijs van maar €9!