Ik heb best even getwijfeld of ik deze fotosessie wilde bloggen of niet. De reden dat ik zo heb getwijfeld is omdat deze sessie nog helemaal niet super lang geleden heeft plaatsgevonden en er sinds die tijd best veel is gebeurd. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om wel een blog van een selectie van de foto’s te maken, uiteraard moet toestemming van de familie. Toen ik werd benaderd door deze familie om foto’s te maken was dit om een behoorlijk heftige reden. Leo, de schoonvader van Marly – het meisje dat mij benaderde – was ernstig ziek en zou niet lang meer te leven hebben en dat de hele familie nog heel graag mooie foto’s van hen samen wilde hebben. Natuurlijk aarzelde ik geen moment omdat al gelijk wist dat deze foto’s heel belangrijk zouden gaan zijn en al snel hadden we een datum geboekt. We hadden de fotoshoot bij Rhijnauwen gepland, en op de dag was het super mooi weer met fijne herfstkleuren en prachtige zon. Omdat de meesten van de familie van best ver moesten komen begonnen we met een lekkere kop koffie in theehuis Rhijnauwen en daarna hebben we lekker ontspannen foto’s gemaakt in het bos. Een paar dagen later kreeg ik een berichtje van Marly dat het heel slecht ging met Leo en dat hij was opgenomen in het ziekenhuis en of ik de foto’s misschien sneller dan gewoonlijk af zou kunnen krijgen. Ik heb ze de volgende dag afgemaakt en gelukkig heeft Leo ze nog kunnen zien en er nog heel even van kunnen genieten. Een week na de sessie is hij overleden.

Door deze familie ben ik weer op een hele nieuwe manier naar mijn werk gaan kijken. Ik besef me dat foto’s ontzettend veel voor mensen kunnen betekenen en hoeveel waarde (mijn) foto’s kunnen hebben. Ook laat het me stil staan bij degenen waar ik van hou en dat het belangrijk is om de personen waarvan je houdt te koesteren en de tijd die je met hen kan doorbrengen optimaal moet proberen te benutten. Ik ben heel dankbaar dat ik nog een laatste wens van Leo – mooie foto’s van hem en zijn geliefden – in vervulling heb kunnen laten gaan en dat ik hem nog, helaas maar heel kort, heb mogen kennen. Ik wens de hele familie heel veel sterkte toe. Liefs, Hanneke