Familiefotografie Utrecht

De periode dat je kleine kinderen hebt is een hele bijzondere periode in jullie leven. Kinderen groeien en veranderen zo snel, en je vergeet al snel van bepaalde momenten hoe het was en hoe het voelde. het gevoel van armpje om je nek, of de schaterlach van je kind als hij/zij in de lucht wordt gegooid. Zelfs wanneer jij of je partner vrij goed kan fotograferen, kan het alsnog heel waardevol om een fotoshoot te boeken met het hele gezin. Jullie staan natuurlijk niet vaak allemaal tegelijk op de foto. Mijn familiefotografie is ongedwongen, liefdevol en heeft grappige randjes. Ik probeer jullie als gezin te fotograferen hoe jullie écht zijn. Familiefotografie kan plaatsvinden bij jullie thuis, of buiten op locatie.

Kinderfotografie Utrecht

Misschien vind je het moeilijk om je eigen kinderen goed op de foto te zetten of wil je je partner verrassen met mooie foto’s van jullie kinderen. Ik ben gespecialiseerd in kinderfotografie en vind het altijd een leuke uitdaging om kinderen vast te leggen in hun eigen manier van zijn. Geen geposeerde ‘cheese-lachjes’ of stil moeten zitten; er mag gespeeld, gerend en gedold worden! Niets moet en alles mag, voor mij is het heel belangrijk dat kinderen op het moment van de fotoshoot plezier hebben. Dat stralen ze dan ook uit in de foto’s. De opvoeding mag je voor een uurtje even lekker laten gaan, liever blije kinderen op de foto’s dan kinderen die verplicht moeten luisteren maar daardoor niet echt zichzelf zijn. Ik vind een beetje chaos en dollen heerlijk dus je hoeft je nooit bezwaard te voelen. Ik fotografeer wel lekker wat er gebeurt. Dat zijn de leukste foto’s :)

newbornshoot-gezinsfotografie-zurich-zwitserland-017

Prijzen familiefotografie en kinderfotografie

Voor een fotoshoot van jullie gezin, familie en/of kinderen neem ik uiteraard alle tijd. Een baby die even gevoed of verschoond moet worden, of een dwarse peuter die vooral zijn eigen plan wil trekken. Je kent het wel ;) En het maakt allemaal niet uit. Doordat ik de tijd neem, zorg ik dat kinderen zich op hun gemak bij mij voelen. Hierdoor is het voor mij makkelijker om ongedwongen foto’s te maken. En ook voor jullie als ouders is het dan een relaxte en een leuke ervaring. Ik speel altijd even mee en vanuit daar regisseer ik steeds iets meer zonder dat de kinderen het doorhebben. Bekijk hier mijn vanaf prijzen voor onder andere familiefotografie en kinderfotografie. Er zijn bij mij geen verborgen kosten achteraf, hooguit de reiskosten vanaf Utrecht.

Werkgebied Oh Beautiful World

Als familiefotograaf en kinderfotograaf ben ik gevestigd in Utrecht, maar werk door het hele land en ben zelfs regelmatig naar het buitenland gereisd voor een fotoshoot of bruiloft. Mijn werkgebied beslaat voornamelijk omgeving Utrecht zoals Amersfoort, Bilthoven, Bunnik, De Bilt, De Meern, Doorn, Driebergen, Harmelen, Hilversum, Houten, Leidsche Rijn, Nieuwegein, Soest, Vianen, Vleuten en Zeist. Maar ook in de omgeving Amsterdam, Rotterdam en Arnhem ben ik vaak te vinden voor familiefotografie en kinderfotografie.

Meer informatie? Neem contact op!

Neem vooral contact op voor meer informatie over familiefotografie of kinderfotografie! Je mag direct mailen naar hanneke@ohbeautifulworld.com maar je kunt ook een berichtje achterlaten via mijn contactformulier.

Ik probeer altijd binnen twee dagen een reactie te sturen. Heb je na twee dagen nog niets gehoord? Check dan even je spam/reclame folder, een enkel keertje komt mijn antwoord helaas daar in terecht. Als je nog niets hebt gehoord kun je me uiteraard ook even bellen! Mijn telefoonnummer vind je ook op mijn contactpagina.


familiefotografie-kinderfotografie-fotoshoot-kennemerduinen-gezinsshoot-duinen-1

Voorbereiden op de fotoshoot

Voor familiefotografie of kinderfotografie hoef je bij mij geen grote voorbereidingen te treffen. Maar uiteraard heb ik wel een paar tips voor je. Deze tips kunnen je helpen om zelf relaxed te zijn tijdens de fotoshoot en kunnen meehelpen voor het beste resultaat.

1. Kleding voor een familieshoot

Trek kleding aan waar jullie je fijn in voelen en die jullie mooi vinden staan. Jullie hoeven níet dezelfde kleur kleding aan, maar je kunt eventueel wel denken in een kleurenschema, dus bepaalde tinten die goed bij elkaar passen. En bedenk ook: hou je van lichte foto’s, trek dan lichte kleding aan en hou je van wat meer donker, dan zijn meer donkere outfits meer toepasselijk. Ik heb een Pinterest Board aangemaakt met kledinginspiratie, zowel voor familiefotografie als babyfotografie en kinderfotografie. Persoonlijk vind ik zelf merken als Bobo Choses, Tiny Cottons of gewoon Zara voor kinderen heel erg leuk. Binnenkort maak ik nog een blog over kleding tips en inspiratie, daar zal ik dan ook naar toe linken.

Wat voor kleding je beter kunt vermijden? Ik hou zelf niet zo van hele harde kleuren, zoals knalroze omdat dit soms ook kan reflecteren op de huid. Verder zou ik neon-kleurtjes vermijden, en raad ik grote logo’s en teksten af op kleding omdat dit afleidt.

2. Een fotoshoot thuis: een opgeruimd huis

Wanneer je een fotoshoot thuis gepland hebt staan: zorg dat het een beetje opgeruimd is. Misschien overdreven om te zeggen, maar toch even voor de zekerheid ;)

Ook raad ik aan om een wit dekbedhoes op jullie bed te leggen en/of een mooie sprei of deken. Op die manier kunnen we leuke foto’s op het bed maken zonder dat er te veel wordt afgeleid van waar het om draait. Daarom is het ook fijn wanneer het rond de bank netjes is en als de kinderkamers enigzins op orde zijn. Tenzij je écht real life foto’s wilt natuurlijk, laat dan vooral de boel de boel. :)

3. Eten

Heb je een fotoshoot buiten, bijvoorbeeld in de Soesterduinen of een ander natuurgebied gepland staan? Neem wat eten mee! Kinderen (vooral de hele kleintjes) kunnen ont-zet-tend chagrijnig worden als ze honger hebben en met een banaan is het dan vaak heel snel opgelost. Wat eten en drinken achter de hand voor halverwege de fotoshoot is dus wel zo slim.

familiefotografie-gezinsfotos-oude-hortus-utrecht-012

Veelgestelde vragen

Wat als mijn kinderen niet ‘meewerken’ tijdens de fotoshoot?

Haha! Ik ben zelf moeder en weet als geen ander dat kinderen vooral lekker alles zelf willen doen en zelf willen bepalen. Stilzitten waar jij dat wilt hoort daar meestal niet bij ;) De regie van de fotoshoot is dus vooral in handen van de kinderen (zonder dat ze dat zelf weten). Meestal proberen we ergens aan het begin van de shoot, nadat de kinderen zijn ontdooid en aan mij gewend zijn, wel een foto met z’n allen te maken waar iedereen naar mij kijkt. Die foto hoeft uiteraard niet persé, maar opa en oma vinden deze foto vaak wel erg leuk om te hebben ;) Deze lukt bijna altijd aan het begin al en dan hebben we die ‘afgevinkt’. En vanuit daar gaan we stoeien, knuffelen en spelen. En als het anders loopt beginnen we met rennen en spelen en proberen we later nog even een ‘rustige’ foto met het hele gezin te maken. We laten de fotoshoot vooral leiden door de kinderen – het is het belangrijkst dat zij plezier hebben want dan stralen ze dit ook uit.

Wat doen we als het regent op het moment van de fotoshoot?

Wanneer jullie de familieshoot buiten hebben gepland het regent op de dag van de shoot, is dat natuurlijk heel jammer. In dat geval hebben we ‘s ochtends even contact om te overleggen. De fotoshoot mag in het geval van regen kosteloos worden verplaatst naar een andere dag. Mocht je wel persé dezelfde dag willen dan kunnen we een binnenlocatie bepalen, zoals de kassen van de Botanische Tuinen op de Uithof of de Oude Hortus in Utrecht.