Familiefotografie

De periode dat je kleine kinderen hebt is een hele bijzondere periode in jullie leven. Kinderen groeien en veranderen zo snel, en je vergeet al snel van bepaalde momenten hoe het was en hoe het voelde. Jullie staan waarschijnlijk niet vaak met z’n allen op de foto omdat toch meestal één van de ouders de foto maakt. En juist foto’s samen als gezin zijn zo waardevol!
Mijn familiefotografie is ongedwongen, liefdevol en heeft grappige randjes. Ik probeer jullie als gezin te fotograferen hoe jullie écht zijn. Familiefotografie kan plaatsvinden bij jullie thuis, of buiten op locatie.

Familie fotografie

De periode dat je kleine kinderen hebt is een hele bijzondere periode in jullie leven. Kinderen groeien en veranderen zo snel, en je vergeet al snel van bepaalde momenten hoe het was en hoe het voelde. het gevoel van armpje om je nek, of de schaterlach van je kind als hij/zij in de lucht wordt gegooid.
Zelfs wanneer jij of je partner vrij goed kan fotograferen, kan het alsnog heel waardevol om een fotoshoot te boeken met het hele gezin. Jullie staan natuurlijk niet vaak allemaal tegelijk op de foto. Mijn familiefotografie is ongedwongen, liefdevol en heeft grappige randjes. Ik probeer jullie als gezin te fotograferen hoe jullie écht zijn. Familiefotografie kan plaatsvinden bij jullie thuis, of buiten op locatie.

Pure en ongedwongen foto’s om te herinneren hoe jullie samen zijn.

Waardevol om te hebben voor nu en voor later.

Fotoshoot gezin Utrecht

Als familiefotograaf en kinderfotograaf ben ik gevestigd in Utrecht, maar werk door het hele land en ben zelfs regelmatig naar het buitenland gereisd voor een fotoshoot of bruiloft. Ik vind het te gek wanneer mensen bewust kiezen voor mijn fotografie omdat mijn stijl hen aanspreekt. Woon je dus niet in de buurt van Utrecht, maar zou je wel heel graag een fotoshoot willen plannen? Neem vooral contact op en ik probeer een mogelijkheid te vinden in mijn agenda!
Mijn werkgebied als familiefotograaf beslaat voornamelijk omgeving Utrecht zoals Amersfoort, Bilthoven, Bunnik, De Bilt, De Meern, Doorn, Driebergen, Harmelen, Hilversum, Houten, Leidsche Rijn, Nieuwegein, Soest, Vianen, Vleuten en Zeist. Maar ook in de omgeving Amsterdam, Rotterdam en Arnhem ben ik vaak te vinden voor familiefotografie.

PRIJZEN FAMILIE FOTOSHOOT

Voor een fotoshoot van jullie gezin of familie neem ik uiteraard alle tijd. Een baby die even gevoed of verschoond moet worden, of een dwarse peuter die vooral zijn eigen plan wil trekken. Je kent het wel ;) En het maakt allemaal niet uit. Doordat ik de tijd neem, zorg ik dat kinderen zich op hun gemak bij mij voelen. Hierdoor is het voor mij makkelijker om ongedwongen foto’s te maken. En ook voor jullie als ouders is het dan een relaxte en een leuke ervaring. Ik zorg altijd dat ik aan het eind van de shoot een mooie serie afwisselende foto’s heb gemaakt.

Een gezinsshoot is te boeken voor € 595. Dit is altijd inclusief minimaal 40 hoge resolutie beelden (vaak meer) en geen verborgen kosten achteraf. Je ontvangt de selectie bewerkte foto’s na afloop via een mooie online galerij waar je de foto’s op hoge resolutie kunt downloaden. Ook kun je voor de optie van een album kiezen. Dit is een mooi aandenken aan de fotoshoot, dat lang mee gaat. Uiteraard geef ik ook foto afdruk advies zodat je je lievelingsfoto’s kunt ophangen in huis.

Hanneke is een enthousiaste en professionele fotograaf. Al jaren doen we elk jaar een gezinsshoot bij haar. Onze zoon is dol op haar en ze weet hem (en ons!) geweldig op de foto te krijgen. De shoot heeft een ongedwongen, ontspannen sfeer met een resultaat van foto’s die plezier uitstralen waarbij iedereen zichzelf kan zijn.

Karin

Ontzettend fijne fotoshoot gehad met de familie. Hanneke had een hele kalme, open en vriendelijke houding. Bovendien zijn de foto’s werkelijk schitterend, we genieten er nog elke dag van!

Michelle

Veelgestelde vragen

Heb je kledingtips voor een familieshoot?

Zeker, ik geef je graag fotoshoot kleding tips voor het hele gezin. Trek kleding aan waar jullie je fijn in voelen en die jullie mooi vinden staan. Jullie hoeven níet dezelfde kleur kleding aan, maar je kunt eventueel wel denken in een kleurenschema, dus bepaalde tinten die goed bij elkaar passen. En bedenk ook: hou je van lichte foto’s, trek dan lichte kleding aan en hou je van wat meer donker, dan zijn meer donkere outfits meer toepasselijk. Hele harde kleuren, zoals knalroze of neon-kleurtjes kun je beter vermijden, net als grote logo’s en teksten op kleding omdat dit afleidt. Verschillende texturen, zoals gebreide vestjes zijn erg mooi op foto’s. Op mijn Pinterest kun je ook fotoshoot kleding inspiratie vinden.

We hebben een fotoshoot binnen. Tips om voor te bereiden?

Een wit dekbedhoes of een mooie sprei of deken zijn handig om leuke foto’s op het bed maken. Ook is het dan fijn dat de nachtkastjes netjes zijn. Verder fotografeer ik ook vaak rond de bank in de woonkamer en in de kinderkamers. Het is dus handig als het daar een beetje is opgeruimd. Tenzij je écht real life foto’s wilt natuurlijk, laat dan vooral de boel de boel.

We hebben een fotoshoot buiten op locatie. Tips om voor te bereiden?

Heb je een fotoshoot buiten op locatie? Een goede voorbereiding op de fotoshoot is dan zeker handig! Het belangrijkste: neem wat te eten en drinken mee! Kinderen (vooral de hele kleintjes) kunnen ontzettend chagrijnig worden als ze honger hebben en met een banaan en wat drinken is het dan vaak heel snel opgelost.

Wat als het regent op het moment van de shoot?

Wanneer jullie de familieshoot buiten hebben gepland het regent op de dag van de shoot, is dat natuurlijk heel jammer. In dat geval hebben we ‘s ochtends even contact om te overleggen. De fotoshoot mag in het geval van regen kosteloos worden verplaatst naar een andere dag. Mocht je wel persé dezelfde dag willen dan kunnen we een leuke binnenlocatie bepalen. Bekijk alle mooiste fotoshoot locaties in en rondom Utrecht hier.

Ook mooie foto’s van je gezin?

Neem vooral contact op voor meer informatie over familiefotografie! Je mag direct mailen naar hanneke@ohbeautifulworld.com maar je kunt ook een berichtje achterlaten via mijn contactformulier.