Afgelopen december werd ik door een prachtig gezin, die ik vorig jaar al eerder had gefotografeerd, uitgenodigd om naar Oslo te komen voor een familie shoot in de winter. Ik had net een hele drukke periode met fotografie achter de rug en was nog nooit in Oslo geweest. Daarnaast had ik wel zin in een reisje en om in een nieuwe omgeving te fotograferen, dus zei ik direct ja :)

Op naar Oslo

Toen ik aan het begin van de middag landde in Oslo, hing er dikke mist. Je kon nog geen 50 meter vooruit kijken. Maar toen ik een klein half uurtje later met de trein in het centrum van Oslo aankwam, was de mist helemaal weg en werd ik verwelkomd door een prachtig gouden zon, en ijs! Het was een magisch momentje, in mijn eentje in een nieuwe stad tegen zonsondergang (wat al halverwege de middag plaatsvond) met een prachtig gouden uitzicht vanaf het Opera House. Kijk dan!

De rest van de middag ontdekte ik de stad. Het was toen natuurlijk al donker, maar ik zou de volgende dag aan het begin van de avond alweer naar huis vliegen dus het was het enige moment om de winkeltjes en straten te bekijken. Overal lag ijs en een klein laagje sneeuw en uiteraard had ik mezelf goed ingepakt dus ik genoot er van om door de straten te wandelen, met warme koffie en kaneelbroodjes :)

Familieshoot in de winter

De volgende ochtend vertrokken we na het ontbijt naar een recreatiegebied aan de rand van Oslo, om daar de familiefoto’s te maken. Ook hadden we de dag van de shoot ontzettend geluk met het weer. Zo te gek dat ik gewoon naar Noorwegen mocht reizen voor een winterse familie shoot en dat we dan ook nog eens de prachtige zon cadeau kregen! Dit laat ook zien dat een shoot in de winter zo gek nog niet is. Wanneer de zon er is, is deze ook echt prachtig omdat hij in de winter nooit echt hoog komt te staan. Oslo was voor mij een kort bezoek, maar heerlijk om even op een nieuwe plek te zijn en stiekem geniet ik ook wel van dit soort korte tripjes in mijn eentje. Wanneer ik alleen reis neem ik alles om me heen heel bewust in me open zie nog meer kleine details. Ook geniet ik van de stilte die om me heen is, en merk dat ik deze dan vanzelf ook in mijn hoofd ervaar.

De shoot was genieten, en daarna reden we nog naar een uitzichtpunt waar we de stad en de fjorden, gehuld in het goud, zagen liggen. Al met al een heel tof weekend! En dit was dan wel de eerste, maar zeker niet de laatste keer in Noorwegen… I’ll be back :)

familie_shoot_oslo_noorwegen_1 familie_shoot_oslo_noorwegen_21

Ook interesse in een familie shoot?

Bekijk hier meer foto’s van familiefotografie in mijn portfolio. Ik ben als familiefotograaf gevestigd in Utrecht en fotografeer dus vooral in Utrecht en omstreken. Maar zoals je ziet reis ik regelmatig ook het hele land door en reis ik zelfs ook wel eens af naar het buitenland voor een familie shoot. Ik leg je gezin, familie en/of kinderen met liefde voor je vast.