eenvoudige-styling-tips-om-je-bruiloft-fotogeniek-te-maken-bloemdecoratie-001

Eenvoudige styling tips voor een fotogenieke bruiloft

Een fotogenieke bruiloft

Allereerst wil ik zeggen dat als jullie genieten op jullie bruiloft, ik de mooiste foto’s kan maken. Waar je dit ook viert, en hoe de omgeving er ook uitziet. Wat voor mij een mooie foto maakt, komt uiteindelijk echt door de mensen, een bijzonder gevoel en de emoties die er mogen zijn. Maar los van bijzondere emotionele beelden, is het natuurlijk extra leuk als de setting er ook nog mooi uit ziet. Mooie styling draagt bij aan een fotogenieke bruiloft.

Styling tips bruiloft: essentieel voor mooie sfeer foto’s

Wanneer je de styling van je bruiloft zelf lastig vindt, of je wil echt een compleet plaatje, dan kun je dit natuurlijk ook uitbesteden. Ook kan dit handig zijn wanneer je de bruiloft viert in je eigen tuin of in de natuur, waar je zelf alles inclusief meubels en eventueel een tent nog moet regelen. Verhuuur en styling bedrijven als Te Leuk Trouwen of Trouwen in het Bos kunnen dit hele deel voor je uit handen nemen en een prachtige setting maken.

Bruiloft styling met een klein budget

Ook met een klein budget en weinig moeite kun je de setting van je bruiloft meer fotogeniek maken. Hieronder een aantal tips voor fotogenieke bruiloft decoratie. Voor nóg mooiere foto’s en een stijlvolle dag.

1. Kies een kleurenthema voor je bruiloft

Door een thema kleur, of een combinatie van enkele kleuren te kiezen, breng je eenheid in de bruiloftsstyling. Het ligt net aan het type bruiloft wat je gaat hebben, welke kleuren daar mooi bij passen. Voor een bohemian thema ga je bijvoorbeeld het liefst voor aardse en diepe kleuren. Terwijl een bruiloft met een ibiza of strand sfeertje het juist heel goed doet met veel wit, beige en zandkleuren. Voor een wat meer romantisch tintje kies je oudroze en poederroze als basis. Wanneer je dit combineert met wit en zacht groen van bloemen en takken heb je altijd een prachtige basis. Probeer bij een kleurenthema niet voor meer dan vier kleuren te gaan. Ga voor twee hoofdkleuren en dan eventueel nog twee overige kleuren die je kunt gebruiken in details.

2. Witte lampionnen

Versiering door middel van witte lampionnen op een bruiloft is altijd goed. Feestelijk maar ook stijlvol. Deze kun je zowel los ophangen in de boom, eventueel met een ledlichtje erin voor een mooi licht effect in het donker. Of combineer ze met een waterdichte lichtslinger voor buiten. Een lichtslinger in combinatie met lampionnen is een handige manier om een buitenbruiloft direct enorm feestelijk te maken. En de lichtjes maken het tijdens het feest ’s avonds extra gezellig. Witte lampionnen zijn neutraal en kun je met elke themakleur combineren. Je kunt de lampionnen natuurlijk ook in je themakleur(en) kiezen.

bruiloft-orangerie-elswout-trouwen-buiten-bruidsfotografie-witte-lampionnen-019

3. Veel bloemen decoratie

Bloemen zijn echt altijd goed. Een echte must voor een bruiloft! Teveel bloemen op een bruiloft kan eigenlijk niet. Voor een mooie festival / bohemian styling zorg je het liefst voor bloemen die passen binnen je gekozen kleurenthema. Door verschillende soorten bloemen te gebruiken met verschillende grootte en structuur krijg je een heerlijk romantisch geheel. Dit kan overigens met verse bloemen, maar ook met droogbloemen kun je prachtige dingen maken. Mocht je de bloemdecoratie willen uitbesteden óf willen leren hoe je zelf zoiets maakt, dan vind ik Anne van Midden een echte kunstenares hierin. Ook met Blooming by Diana en Anders Bloemstyling heb ik hele goede ervaring met de bloemstyling op fotogenieke bruiloften waar ik heb gefotografeerd.

eenvoudige-styling-tips-om-je-bruiloft-fotogeniek-te-maken-bloemdecoratie-001

4. Confetti of sterretjes na de ceremonie

Wat áltijd fantastische foto’s geeft, zijn bloemblaadjes of rijst als confetti na de ceremonie. Onwijs leuk om zo te vieren dat het bruidspaar officieel is getrouwd. Echte bloemblaadjes zijn prachtig, maar ook bloemblaadjes van stof kunnen een mooi effect op de foto geven. Let wel even op dat je de confetti na afloop goed op kan ruimen in verband met de vervuiling van het milieu, of kies voor duurzame confetti. Ook is het goed om even te checken met de locatie wat er mag met betrekking tot confetti. Op sommige plekken is confetti namelijk niet toegestaan. Dan kunnen feestelijke serpentines ook een goede optie zijn.

In de avond bij aankomst of vertrek van de bruidspaar bij het feest, zijn sterretjes ook heel erg leuk om in een haag aan te steken. Dit geeft ook mooie foto’s en voelt ook echt als een magisch momentje.

5. Tassel slingers, pompons en papieren waaiers

Slingers, pompons of papieren waaiers: alle soorten decoratie met een mooie structuur doen het goed op de foto. Vaak fotografeer ik door een stukje slinger heen, waardoor je leuke doorkijk-foto’s krijgt. Je kunt tasselslingers, pompons en papieren waaiers ook zelf maken, maar vergeet niet je behoorlijk veel nodig hebt om je bruiloft lekker vol te hangen. Gelukkig is er ook online veel te vinden:

  • Tasselslingers
    Deze slingers zijn leuk als versiering van de locatie van de receptie of om de tuin mee vol te hangen. Tassels maken het gelijk feestelijk. Je hebt tasselslingers in alle kleuren, dus probeer deze te matchen met je kleurenthema. Goud en zilveren tassel slingers reflecteren en glinsteren in de zon; dit kan ook tof op de foto werken.
  • Pompoms
    Deze vrolijke ballen met een mooie papieren structuur zijn leuk om als versiering in de boom te hangen, maar ook staan deze tof boven bijvoorbeeld de taarten tafel.
  • Papieren waaiers
    Tof om te hangen boven een taartentafel, of bijvoorbeeld boven de plek van het gastenboek. Ook kunnen ze net als pompons leuk zijn om in de boom te hangen bij een buiten bruiloft.
  • Ballonnen. Dit klinkt suf, maar je hebt echt hele mooie ballonnen (zoals deze met confetti) voor een feestelijke sfeer.

6. Persoonlijke details

Een van de andere styling tips voor de bruiloft zijn persoonlijke details. Jullie bruiloft draait volledig om jullie liefde voor elkaar. Extra leuk dus om persoonlijke details van jullie zelf naar voren te laten komen in de bruiloft styling. Een aantal voorbeelden:

7. Zelfgemaakte decoratie of ga op zoek naar kringloop schatten

Ben je creatief? Hoe leuk is het dan om je eigen decoratie te maken! Ook in combinatie met vintage interieur en bijzondere kringloop schatten, kun je de bruiloft heel persoonlijk en uniek decoreren. Je kunt je zelf uitleven op leuke vlaggenlijntjes, een mooi macramé-backdrop voor tijdens de ceremonie of grappige naamkaartjes voor op de tafel.

Wel een vintage stijl op je bruiloft, maar geen tijd of niet geslaagd bij een kringloop? Er is online ook hele toffe retro decoratie te vinden zoals deze macramé decoraties en andere vintage decoraties voor je bruiloft.

8. Styling tips bruiloft: gebruik verschillende materialen

Verschillende structuren samen werken altijd heel mooi op foto’s. Door verschillende materialen in je styling te gebruiken, creëer je diepte en maak je het beeld interessanter. Het kan daarom mooi zijn om naast je kleurenthema ook een bepaald materiaalsoort te kiezen waar je je bruiloft styling mee aanvult. Gebruik bijvoorbeeld rustiek hout, marmer, steen of velvet stof. Dit geeft warmte en afwisseling en daarmee worden de kleuren versterkt en staat de styling nog beter.


Ook leuk om te lezen: Tips voor een bruiloft met veel kinderen


Hopelijk heb je iets aan deze styling tips! Bruiloft plannen? Als bruidsfotograaf heb ik inmiddels al zo’n 150 bruiloften vastgelegd en elke keer zie ik weer nieuwe unieke bruiloft styling en ideetjes. Blader vooral even door mijn portfolio voor meer bruiloft inspiratie en neem vooral contact op wanneer je mijn stijl je aanspreekt en je nog op zoek bent naar een bruidsfotograaf.