fotoshoot-in-je-eigen-huis-gezinsfotografie-thuis-utrecht_001

De voordelen van een fotoshoot in je eigen huis

De voordelen van een fotoshoot thuis

Voor gezinsfotografie kun je kiezen voor een fotoshoot op locatie, of een fotoshoot in je eigen huis. Een fotoshoot is altijd een leuke en waardevolle herinnering. Tijdens een ongedwongen fotoshoot heb je plezier samen en wordt dit vastgelegd. En wanneer je de foto’s mooi laat afdrukken heb je een prachtig tastbare herinnering waar je vaak naar kunt terugkijken.

Voor zowel een fotoshoot op een buiten locatie als een fotoshoot in je eigen huis is wat te zeggen. Regelmatig kiezen mensen er voor om een fotoshoot in hun eigen huis te doen. Bij een newbornshoot is een fotoshoot thuis zo goed als de standaard, maar ook vinden gezinsfoto’s regelmatig thuis plaats. Ik geef je in deze blog de voordelen van een fotoshoot in je eigen huis.

1. Bij een fotoshoot thuis heb je geen last van slecht weer

Een fotoshoot in je eigen huis is in de winter ideaal. Geen dikke jassen nodig, maar lekker behaaglijk warm. Maar ook het hele jaar door is het handig dat je bij een fotoshoot binnen geen last hebt van slecht weer.

2. Er is de mogelijkheid voor een eventuele kledingwissel

Wilde je toch nog even dat andere vestje aan doen voor een aantal foto’s, of word je tijdens de shoot ondergespuugd door de baby? Geen probleem – thuis heb je alle schone kleding bij de hand en is er daarom makkelijk ruimte voor een snelle kledingwissel. Ook wanneer je twijfelt over welke kleding aan te doen kan ik even meekijken in je kast als je dat zou willen.

newborn-en-gezinsfotografie-utrecht-fotoshoot-thuis-020

3. Eten, drinken of verschonen

Met kleine kinderen kan het heel fijn zijn om alle gemakken van thuis bij de hand te hebben. Even wat eten of drinken tussendoor, of een schone luier: thuis is dat net iets makkelijker dan ergens op een locatie buiten. Dit wil overigens niet zeggen dat een fotoshoot buiten op locatie onhandig is; met een goede voorbereiding is ook een shoot op locatie met kleine kinderen goed te doen.

4. Het interieur wordt betrokken op de foto

Ben je blij met je huis? En is je huis echt een afspiegeling van wie jullie zijn? Dan is een fotoshoot thuis natuurlijk extra leuk. Door een gezinsshoot binnen in huis te doen, komt het interieur natuurlijk ook op de foto. Ook vraag ik vaak aan de kinderen om hun slaapkamer ook nog te laten zien, en maken we daar uiteraard ook een aantal foto’s. Dat is een leuke herinnering voor later: hun eigen vertrouwde domein met favoriete knuffels en speelgoed.

fotoshoot-in-je-eigen-huis-kinderfotografie-thuis-portret-kinderkamer

5. ‘Real Life’ foto’s

Juist sommige momenten van het echte leven zijn zo waardevol om vastgelegd te hebben. Het eten aan tafel, het badritueel of een boekje lezen op bed; de kleine dingen van het leven zijn uiteindelijk wel de dingen die er toe doen en die je herinnert. Bij een fotoshoot thuis is er volop ruimte om dit soort rituelen en gewoontes vast te leggen. En ook wanneer je liever een stukje van het echte leven zou willen laten vastleggen, is een fotoshoot in je eigen huis zeer geschikt en een hele bijzondere herinnering.

Leave a Comment