leuke-verkleedkleding-kinderfotografie-verkleedkleding-fantasiespel

De leukste verkleedkleren voor fantasiespel én leuke foto’s

Leuke verkleedkleding voor kinderen

Wat is nou leuke verkleedkleding voor kinderen? Ik denk dat de leukste verkleedkleren de items zijn waar een kind zijn fantasie volledig door kan laten gaan. Het is heerlijk om te zien wanneer een kind helemaal opgaat in fantasiespel. En wanneer kinderen opgaan in het spelen en helemaal in hun element zijn, kun je de mooiste foto’s maken.

Fantasiespel: wat kinderen daar van leren

Fantasiespel is ook nog eens heel leerzaam. Bij ‘fantasiespel’ of ‘doen-alsof’-spel speelt een kind verhalen na. Dit is vaak vanuit verschillende perspectieven; de ene keer zijn ze de de prinses, en een andere keer de draak en dan weer een astronout die op weg is naar een onbekende planeet. Door iedere keer een zelfbedacht verhaal en allerlei emoties die daarbij horen leert een kind heel veel op sociaal en cognitief gebied. Volgens ontwikkelingspsychologen maakt fantasiespel je kind dan ook socialer, creatiever en gelukkiger. Je kind leert problemen oplossen, samenwerken met vriendjes en flexibel denken.

Als ouders vinden wij het vooral schattig om te zien, maar het is ook goed te weten dat fantasiespel ontzettend nuttig is voor de ontwikkeling van je kind!

Souza verkleedkleding

Een van de mooiste merken in verkleedkleding vind ik Souza. Deze verkleedkleding laat je kind zich helemaal in een droom wanen, en staat ook nog eens prachtig op de foto. Souza is een Nederlands merk, dat inmiddels wereldwijd bekend is. De oprichtster van Souza had de droom om met verkleedkleding de fantasie van kinderen te prikkelen. En hen zo te stimuleren hun creativiteit te ontwikkelen. Het begon heel klein, met enkele verkleedkleding voor in de verkleedkist op school. Al snel groeide haar liefde uit tot een bedrijf en inmiddels bestaat Souza al twintig jaar. Ze hebben nu naast verkleedkleding ook hele mooie accessoires, zoals hakschoentjes, speldjes en haarbandjes.

Souza verkleedkleding: prachtig gemaakt en super leuk om de fantasie te prikkelen. Deze verkleedkleren zijn ook echt te gek voor mooie foto’s.

Zo simpel kan het zijn

Soms kan een een enkel verkleed accessoire al meehelpen voor veel fantasie en rollenspel. Mijn zoontje heeft maandenlang een Viking helm gedragen, zowel binnen maar vooral buiten op zijn loopfiets. Het hoorde voor hem helemaal bij zijn loopfiets en het buitenspelen. De helm hielp hem met zijn fantasiespel, als ridder, als motorrijder maar zelfs ook als brandweer. Later kregen we een fase dat hij iedere dag oude ovenwanten droeg als superheld handschoenen. Én een mooi blauw superhelden cape die we ooit op de kop hadden getikt bij een voorstelling op de Parade. De fantasie op gang brengen kan al met iets simpels en het geeft de leukste foto’s. Een ouderwetse hoed van de kringloop kan een kind omtoveren in een detective, chique dame of opa.

Tips voor spontane kinderfoto’s tijdens een verkleedpartij

Je kunt een kind nog net zo leuk aankleden, maar dit is geen garantie voor leuke kinderfoto’s. Voor kinderfotografie heb je veel geduld nodig, en is het heel belangrijk om het kind op zijn of haar gemak te laten voelen. Een paar tips voor spontane kinderfoto’s:

 1. Geef het kind de regie
  Kijk eens wat een kind zelf bedenkt en gaat doen in zijn of haar fantasiespel. Soms worden ze zelf door hun eigen fantasie vanzelf meegenomen in heerlijk fantasiespel. Kijk dus eerst goed voordat je te veel sturing geeft. Het geeft het kind het idee van regie en dat ze niet van alles ‘moeten’, wat de sfeer en daardoor ook de foto’s ten goede komt.
 2. Klets met het kind tijdens het fotograferen.
  Probeer te vragen naar het verhaal of wat ze bezig houdt. Als je niet goed weet wat je moet vragen kun je altijd vragen naar vriendjes, favoriet eten, of bijvoorbeeld gekke dingen die ze hebben meegemaakt. En gooi er soms een goede grap tussendoor (het woord poep is bijna altijd grappig) en je hebt zo een echte spontane lach te pakken.
 3. Kijk goed naar het licht.
  Probeer zoveel mogelijk in de buurt van veel natuurlijk licht te fotograferen. Bij een raam of buiten is het meestal mooi licht. Wanneer je een donker huis hebt, is binnen twee meter rond het raam vaak de mooiste plek qua licht. Wanneer je dus niet een rennende of spelende foto wilt, maar een portret op een bepaalde plek, is dit goed om in je achterhoofd te houden.
 4. Schiet zoveel je kunt!
  Een sprankeling in de ogen, of net de grootste échte lach kunnen soms met een fractie van een milliseconde alweer anders zijn. Maak daarom zoveel mogelijk foto’s, en kies naderhand de meest spontane en beste kinderfoto’s uit.

Verkleedkist

Je kent het vast nog wel van vroeger: zo’n grote, zware kist voor je verkleedkleding. Wanneer je met vriendjes of vriendinnetjes ging spelen was het altijd weer spannend wat er allemaal uit de kist tevoorschijn zou komen. Je kunt natuurlijk voor een ouderwetse Pippi-Langkous-kist gaan, maar je kunt ook kiezen voor een gepersonaliseerde verkleedkist met naam van het kind. Ik vind dit echt super leuk, en dit is ook een leuk cadeau voor een verjaardag. En is je kind de de fase van verkleden ontgroeid? Dan kun je de kist ook nog gebruiken om speelgoed in op te bergen.


Maak ongedwongen foto’s van je kind

In één klik je foto zwart-wit bewerkt!

Verander in één klik je telefoonkiekje naar een prachtige zwart wit foto!

 • directe download in je mail
 • te gebruiken met de gratis Lightroom app op je telefoon
 • inclusief gratis, duidelijke handleiding om de presets toe te passen    
 • drie varianten van de preset waardoor er altijd eentje bij je foto past
 • levenslang te gebruiken op zoveel foto’s als je wilt