Fotografie-boeken-honden-als-onderwerp

De leukste fotografieboeken met honden als onderwerp

Fotografieboeken: honden in de hoofdrol

Als fotograaf haal ik mijn inspiratie uit verschillende dingen. Zowel de natuur, interactie met mensen of gebeurtenissen die ik mee maak. Maar ook uit fotoboeken haal ik inspiratie. Ik zette al eens een aantal favoriete fotografieboeken op een rijtje, uiteenlopend van de natuur, cultuur en portretten.

Zelf ben ik altijd al dol op honden geweest. Een aantal jaren hadden wij zelf een Engelse bulldog, Treesje, die we hadden geadopteerd op zeven-jarige leeftijd en uiteindelijk ruim elf jaar is geworden. En wat heb ik onze hond veel gefotografeerd in die jaren! Inmiddels hebben wij een fantastische flatcoated retriever: Sjors. Sindsdien is het vlammetje weer helemaal aangewakkerd en ben ik weer een fanatieke hondenliefhebber.

Bijna iedereen wordt blij wordt van grappige dierenfoto’s. En het viel me op hoeveel leuke fotografie boeken er zijn van honden. Daarom heb ik de leukste fotografieboeken met honden als onderwerp voor je geselecteerd. Deze fotografieboeken zijn een perfect cadeau voor de honden liefhebber, maar ook ontzettend leuk om te hebben als je van fotografie houdt. En wil je kinderen kennis laten maken met kunst en fotografie? Dan zijn deze boeken een te gek begin.

fotografieboeken-honden-elliott-erwitt-dogs-fotoboek

Elliott Erwitt’s Dogs

Dit boek van top fotograaf Elliott Erwitt is een van de meest ultieme fotografieboeken. Honden spelen hier de hoofdrol en het boek geeft een prachtig beeld van de verscheidenheid van honden. Zowel grappig en lief en in de foto’s is ook zoveel menselijks te zien qua emoties en gedragingen. Voor de honden liefhebber echt een te gek cadeau!

Lewis Blackwell – Dogs by Tim Flach

Dit boek wil je gewoon met deze cover foto op de koffie tafel hebben liggen. Alle soorten honden komen in dit boek naar voren. Dit boek wordt ook wel gezien als een puur tribute naar alle verschillende honden die er zijn.

fotografieboeken-honden-dogs-tim-flach-fotoboek
fotografieboeken-honden-underwater-dogs-seth-casteel-fotoboek

Seth Casteel – Underwater Dogs

Van deze voorkant krijg je toch direct een lach op je gezicht? Een te gek cadeau voor degene die gek is op honden, maar zelfs als je niets met honden hebt zijn de foto’s echt heel grappig en word je er vrolijk van.

Christian Vieler – Treat!

Een geweldig hardcover fotoboek van hondenfotograaf Christian Vieler. Het boek bevat een geweldige collectie foto van honden in actie om een snoepje te vangen. De uitdrukkingen zijn vermakelijk en daardoor een heel leuk boek om door te bladeren. Ook leuk voor kinderen deze!

Christian Vieler – Treat Too

Dit boek komt in augustus 2021 uit en is een vervolg op het boek Treat van Christian Vieler. In dit vervolg vangt niet één hond een snoepje, maar twee honden tegelijk! Ik kan me voorstellen dat dit opnieuw een heel grappig boek is om door te bladeren.

Tein Lucasson – Dog

Prachtige, grappige en bijzondere portretten van honden in antieke kostuums. Naast elke afbeelding van de hond een kort stukje alsof hij/zij menselijke opvattingen heeft. Honden zijn net mensen toch, of zijn wij mensen net honden? ;)

Elias Weiss Friedman – The Dogist

Een boek met letterlijk 1000 verschillende honden die de fotograaf is tegen gekomen op straat. Het boek doet me denken aan het fotografieboek Humans of New York, maar dan niet met mensen maar met honden. Leuk!

Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.