fotografie-cursus-ouders-dagelijks-leven-fotograferen-1

De kinderfoto’s die ik niet kan maken…

Foto’s van je kind

Een groot deel van de mensen die ik fotografeer, komt in de jaren daarna eens of vaker bij mij terug. Sommige mensen fotografeer ik ieder jaar opnieuw, en anderen nemen contact op bij een nieuwe mijlpaal in hun leven zoals een nieuwe fase of na de geboorte van een (volgend) kindje. Ik vind het heel waardevol om iedere keer opnieuw een mooi herinneringsmoment te maken voor mensen door middel van een fotoshoot. Tijdens een fotoshoot maak ik zoveel mogelijk foto’s van je kind waar je het karakter van je kind op kan zien, en de band die jullie samen hebben.

Maar, er zijn foto’s die ik als fotograaf niet kan maken…

Als ouder zie jij je kind op een eigen manier, omdat jij je kind het beste kent. Ik ben er tijdens een fotoshoot maar een uur of een dagdeel bij. En daardoor kan ik nooit de volledige eigenheid van je kind vastleggen. Natuurlijk kan ik tijdens een fotoshoot ook een stukje dagelijks leven vastleggen en zul je zeker je kind herkennen in specifieke momenten, maar het blijft een fotoshoot en een momentopname. En precies de eigenheid van je kind en de dagelijkse dingen zijn later zo typisch en waardevol om te herinneren, júist de dingen die nu heel gewoon lijken. Want kinderen groeien zo snel en het dagelijks leven met de bijbehorende gewoontes is dus ook constant aan het veranderen.

kinderfotografie-cursus-voor-ouders-het-dagelijks-leven-fotograferen

Het dagelijks leven met je kind fotograferen

Tijdens momenten als een verjaardag, een dagje uit of een vakantie worden er vaak veel foto’s gemaakt. Maar heb je ook foto’s van de simpele momenten thuis? Hoe de slaapkamers er uit zagen, hoe je kinderen op de bank hangen met hun knuffels, hoe ze op hun slaapkamer spelen of zelfs van een moment als het tandenpoetsen voor het slapengaan? Het dagelijks leven is het zó waard om vast te leggen, maar toch wordt dit met het fotograferen vaak vergeten.

Maak foto’s van je kind

Als kinderfotograaf én mama, wil ik jou aanmoedigen bewust foto’s te gaan maken van je dagelijks leven. Dit hoeft niet persé met een professionele camera: je telefoon camera is echt al heel erg goed. En ga dan natuurlijk niet de hele dag met je telefoon in je hand zitten, maar neem soms bewust even een moment om een foto te maken. Van het moment dat je kind iets bijzonders of heel grappigs doet, maar ook van de ‘gewone’ dingen. Want de kindertijd gaat zo enorm snel voorbij, en met mooie foto’s kun jij deze periode van je leven op een mooie manier herinneren.


Kinderfotografie cursus voor ouders

De online cursus ‘Maak pure foto’s van je kind is geen standaard fotografie cursus! Deze cursus heeft geen ingewikkelde techniek en kun je gewoon volgen met je telefoon. Het kost per les maar tien minuutjes van je tijd om een video te bekijken of de les te lezen. Daarna kun je de les in praktijk gaan brengen en bewust tijd doorbrengen mét je kind. ♡