Afgelopen weekend heb ik je haar geknipt. Eén babykrul heb ik bewaard en in je plakboek geplakt met gouden washi-tape. Opeens, ja echt zo voelt het, opeens ben je echt geen baby meer. Afgelopen weken voelde ik het al wel stilletjes aankomen maar BAM, nu is het echt. Officieel ben je een dreumes, maar met je 15 maanden gedraag je je al vaak genoeg als een peuter met een eigen willetje.

Babykrullen - www.ohbeautifulworld.com

Het is zo tof om te zien dat jij de – voor jou – grote wereld aan het ontdekken bent. Bijna elke dag gaan we er een paar uur op uit zodat jij avonturen kunt beleven. Je wilt alles voelen, je rent voor me uit, verstopt je regelmatig en soms kruip je graag terug in mijn armen als er iets spannends gebeurt zoals een helikopter die over vliegt of wanneer er een hondje enthousiast in gaat op jou uitnodiging om te spelen. Bij elk hondje dat langskomt roep je woefwoef en je durft zelf van de glijbaan af te gaan, maar dan wel op je buik, met je hoofd naar beneden (don’t ask my why) ;)

Buiten spelen - www.ohbeautifulworld.com Buiten spelen - www.ohbeautifulworld.com

Wat ik zo schattig vind aan deze fase, is dat je over het algemeen al zo ontzettend stoer bent, maar soms opeens weer je speentje of knuffeltje wilt. Dat je je regelmatig los worstelt uit mijn armen als je zelf wilt lopen of het ergens niet mee eens bent, maar ook regelmatig nog helemaal aan mij vastgeplakt zit. Je kan inmiddels zelf een kusje geven, en mama vraagt daar dan ook de hele dag om. Super irritant, dat snap ik ook wel ;)

Baby fotografie - www.ohbeautifulworld.comBaby fotografie - www.ohbeautifulworld.com

Het is zo leuk om te zien hoe jij alles nadoet en er helemaal bij wilt horen. We moeten vaak enorm om je lachen als je woorden of gebaren na doet en afgelopen weekend was je zo heerlijk aan het ‘meehelpen’ in de tuin.

In de tuin - www.ohbeautifulworld.com In de tuin - www.ohbeautifulworld.com

Eigenlijk was ik van plan maar een hele enkele keer een update over jou op mijn blog te posten, net als de blog die ik afgelopen januari over jouw eerste jaar schreef. Alleen voor mijn gevoel is dat niet genoeg. Er zijn zo veel dingen die ik wil onthouden, en ik probeer zo veel mogelijk te documenteren. Ik heb hele bestanden met foto’s en tekst aangelegd, zowel online als offline, om zo zoveel mogelijk herinneringen vast te houden. De tijd gaat zo snel, Loek. De laatste keer dat ik over jou schreef, liep je achter een loopkarretje en kon je drie woorden zeggen. Nu, vier maanden later, ren je de straat door, is je vocabulaire uitgebreid tot wel bijna 20 woorden en is de eerste driftbui buiten op straat en in de bibliotheek (sssst!) een feit. Ik geniet er zo van dat je zo onwijs hard ontwikkelt en ik steeds meer met je kan communiceren en ondernemen, maar stiekem wil ik ook nog wel eens dat je zo klein blijft. Maar ik vrees dat mama zich gewoon moet aanpassen en ik ga absoluut genieten van elke fase die jij gaat meemaken (driftbuien daargelaten ;)). Duizend hartjes voor jou!