babyfotografie-utrecht-fotoshoot-baby-006

Babyfotografie Utrecht

Van babyfotografie krijg ik maar geen genoeg. Of ik nou een pasgeboren baby fotografeer of een kindje dat al een aantal maanden is: ik smelt iedere keer weer. Zoals ik me ook goed herinner van mijn eigen kinderen, is dat eerste jaar met een baby zo bijzonder. Mijlpaal na mijlpaal wordt bereikt in de korte periode van het eerste jaar: van het eerste lachje, naar zelfstandig kunnen zitten en de eerste stapjes. Daarom is eigenlijk elk moment in het eerste levensjaar van je kindje een mooi moment voor een fotoshoot. Dit mannetje was tijdens de hele fotoshoot heel relaxt en vond alles prima. Hij was wel wat verbaasd over dat papa en mama en ik zo gek aan het doen waren, maar we hebben er toch nog een aantal lachjes uitgekregen. Voor babyfotografie neem ik altijd goed de tijd. Hierdoor kunnen we een duidelijk beeld kunnen maken van hoe jullie kindje is, en hoe jullie samen zijn als gezin.

Fotoshoot van de baby, en samen met papa en mama

Tijdens een fotoshoot zorg ik altijd dat er zoveel mogelijk verschillende combinatie foto’s worden gemaakt. Dus foto’s van de baby alleen, samen met papa en mama, samen met papa en samen met mama. Ik maak meestal één portretje dat iedereen in de camera kijkt, en daarna voornamelijk ‘actie’ foto’s. Dus waar er wordt gelachen, geknuffeld en als ze wat ouder zijn: gestoeid. Want uiteindelijk wil je als ouder natuurlijk graag mooi portretjes van je baby hebben. Maar bovenal het gevoel weer ervaren hoe het was om met je kindje te kroelen. Het gevoel van dat kleine handje dat je vinger vasthoudt of die dikke spekwangetjes die je eindeloos dikke smak kusjes geeft.

babyfotografie-utrecht-fotoshoot-baby-002babyfotografie-utrecht-fotoshoot-baby-001 babyfotografie-utrecht-fotoshoot-baby-003 babyfotografie-utrecht-fotoshoot-baby-004 babyfotografie-utrecht-fotoshoot-baby-005 babyfotografie-utrecht-fotoshoot-baby-007 babyfotografie-utrecht-fotoshoot-baby-008 babyfotografie-utrecht-fotoshoot-baby-009 babyfotografie-utrecht-fotoshoot-baby-010 babyfotografie-utrecht-fotoshoot-baby-011 babyfotografie-utrecht-fotoshoot-baby-012 babyfotografie-utrecht-fotoshoot-baby-013 babyfotografie-utrecht-fotoshoot-baby-014 babyfotografie-utrecht-fotoshoot-baby-015 babyfotografie-utrecht-fotoshoot-baby-016 babyfotografie-utrecht-fotoshoot-baby-017 babyfotografie-utrecht-fotoshoot-baby-018

Babyfotograaf Utrecht

Ben je in verwachting en wil je graag een newbornshoot plannen? Of wil je juist je baby van een paar maanden oud laten vastleggen? Alles kan! Als babyfotograaf uit Utrecht werk ik voornamelijk hier in de buurt, maar het hele land is voor mij goed te bereiken. Neem voor babyfotografie Utrecht dus gerust contact op voor meer informatie en om een fotoshoot te boeken!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-002

Fotoshoot gezin met pasgeboren baby

Een fotoshoot van je gezin, met een pasgeboren baby. Dat klinkt redelijk hectisch… en ja, dat is het ook wel een beetje ;) Maar als je gezin is uitgebreid met nog een kindje dan is het toch fantastisch om dit complete geluk vast te laten leggen? Tijdens een newborn shoot waar ook oudere broertjes of zusjes bij zijn zorg ik eerst dat ik een vertrouwd voel voor met de kinderen. Dat betekent even gek doen, even meespelen en lekker kletsen. Ondertussen fotografeer ik al wat, en dan gaan we ‘echt’ beginnen. Aan het begin probeer ik in ieder geval een aantal foto’s te maken waar het hele gezin op staat. Dit gaat uiteraard op een ongedwongen manier. Maar dit doen we eerst, voor het geval dat er een ouder kind opeens helemaal geen zin meer in heeft, of de baby op een later moment bijvoorbeeld lang wil drinken. En misschien wel het meest belangrijk waarom ik meestal start met foto’s van het hele gezin samen: deze zijn nu eenmaal schaars omdat meestal één van de ouders de foto’s maakt. En daardoor oh zo belangrijk voor later.

Tijd voor newborn foto’s

Zoals ik net al schreef, beginnen we de fotoshoot meestal met foto’s van het hele gezin. Dit gebeurt meestal gezellig op bed, knuffelend, stoeiend en ongedwongen. Daarna is er meestal even een momentje dat mama de pasgeboren baby gaat voeden of in slaap krijgen en dat ik dan de oudere kindjes fotografeer. Ik vraag ze meestal of ze hun kamer willen laten zien of we zien op het moment wel hoe het loopt. Ook neem ik altijd de tijd om alleen het baby’tje nog te fotograferen. Dit doen we dus soms gelijk na de foto’s van het hele gezin, en soms juist aan het einde. Tijdens de fotoshoot maak ik constant de inschatting wat de beste volgorde is en gaan we met de flow mee. Het moet voor iedereen een leuke ervaring zijn waar je ook goed op kunt terug kijken.

fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-003 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-004 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-005 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-006 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-001 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-007 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-008 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-009 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-010 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-011 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-012 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-013 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-014 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-015 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-016 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-018 fotoshoot-gezin-met-pasgeboren-baby-017

Ook interesse in een gezinsshoot of een newbornshoot?

Bekijk gerust mijn portfolio voor gezinsfotografie en kinderfotografie, en mijn portfolio voor newborn en baby fotografie. Wanneer jullie een tweede, derde of zelfs vierde kindje krijgen combineer ik deze shoots uiteraard met elkaar. Dan leg ik jullie dus vast als gezin, én fotografeer ik jullie prachtige kindjes natuurlijk ook nog apart. Ik werk voornamelijk in de omgeving Utrecht, zowel bij jullie thuis als op een buiten locatie. Een shoot met een pasgeboren baby’tje doe ik meestal bij jullie thuis. Wanneer je dus verder weg van Utrecht vandaan woont mag je gerust contact opnemen en dan kijken we even wat past.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geboortefotografie

Geboortefotografie roept verschillende reacties op. De één vindt het fantastisch om deze bijzondere gebeurtenis vastgelegd te hebben en een ander moet er niet aan denken. Ik denk ook dat veel mensen zich er geen goede voorstelling bij kunnen maken. Wanneer je zelf in verwachting bent, is geboortefotografie misschien wel iets wat je overweegt. In dit artikel geef ik graag antwoord op een aantal vragen die me regelmatig worden gesteld of waar ik me van kan voorstellen dat je die denkt ;) Let’s go!

geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-012

Is geboortefotografie niet heel bloederig of vies?


Dit is volgens mij het eerste waar iedereen aan denkt! Wanneer ik vertel dat ik ook geboortefotografie doe wordt er vaak niet bijzonder gereageerd, tot ze opeens beseffen dat het niet om een pasgeboren baby gaat maar fotografie van letterlijk de geboorte zelf is. En ja, een geboorte is rauw, en gaat gepaard met pijn, moeite en bloed, maar ook met ontzettend veel kracht en liefde. Tijdens mijn geboortefotografie focus ik voornamelijk op dit laatste. Ik wil dat je later de oerkracht van de vrouw terug kan zien in de foto’s, de liefde van de partner voor de vrouw en de onbeschrijfelijke liefde van ouders voor hun kindje dat ter wereld is gekomen. Alles daar om heen is bijzaak. Mijn geboortereportages lever ik dan ook volledig in zwart wit op, omdat dan de focus puur gaat naar waar het om draait: de emoties en het kindje. Naast dat ik de foto’s in zwart wit aanlever en de focus leg op de emotie in plaats van het klinische gedeelte, probeer ik ook de hele bevalling zo subtiel mogelijk te fotograferen. Bij de weeën blijf ik op een afstandje, of fotografeer een detail van jullie handen die elkaar stevig vasthouden of een hand van je partner op je rug. Ook bij het moment supreme wanneer het kindje zich aandient zorg ik dat ik dat zo mooi en subtiel mogelijk fotografeer, met alle focus op het kindje en zonder ongemakkelijke beelden.

Geboortefotograaf-Geboortehuis-Utrecht-Diakonessen-Ziekenhuis-005Geboortefotograaf-Geboortehuis-Utrecht-Diakonessen-Ziekenhuis-011

Is het niet raar of ongemakkelijk om iemand anders dan de verloskundige en mijn partner bij mijn bevalling te hebben?


Toen ik zelf in verwachting was van mijn eerste kindje dacht ik dit dus ook. Ik had het idee dat de bevalling van ons kindje een intiem moment moest zijn; iets wat alleen wij tweeën met alleen de verloskundige samen zouden meemaken. In mijn geval liep alles anders, en kwam mijn zoontje door middel van een spoedkeizersnede in het ziekenhuis ter wereld. Dit is natuurlijk geen scenario waar je van uit wilt gaan, maar wanneer je in het ziekenhuis wilt of moet bevallen, heb je nu eenmaal wel te maken met personeel dat soms ook nog wisselt. Maar het zijn allemaal professionals dus weten prima hoe ze jou zo veel mogelijk met rust moeten laten. Net als ik :) Ik ben eigenlijk niet anders dan een verloskundige, gynaecoloog of ander medisch personeel. Alleen ben ik volledig op de achtergrond aanwezig. Wanneer ik arriveer en jij zit al helemaal in je bevalling, dan hoef je me niet eens te groeten of aardig te doen – dat komt allemaal wel wanneer de klus is geklaard ;) Ik ben er puur om vast te leggen en regisseer niets zodat jullie zo goed als niet doorhebben dat ik er ben.

Moet ik nog rekening houden met kleding of licht als ik de geboorte van mijn kindje wil laten fotograferen?


Uiteraard is het voor mij fijn als er wat meer licht is tijdens het fotograferen. Maar ervaring wijst uit dat vrouwen graag bevallen in een donkere kamer ;) Dus nee! Je hoeft geen rekening te houden met mij – jij moet bevallen en het is belangrijkst dat jij dat doet op de manier waarop jij wilt. Mijn apparatuur kan het holst van de nacht aan en dat is dus helemaal geen probleem. Het is dus het belangrijkste dat je een zo fijn mogelijke omgeving creëert voor jezelf om te bevallen – ik werk daar wel mee. Voor tijdens de bevalling is het vooral belangrijk om te dragen waar jij je het fijnst in voelt. Ik fotografeer altijd zo subtiel mogelijk dus maak je vooral geen zorgen om hoe je er bij loopt.

geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-017


Kun je er ook bij zijn als ik ‘s nachts beval?


Natuurlijk! Zoals ik al eerder zei, vrouwen bevallen graag in een donkere kamer en het is al een aantal keren gebeurd dat ik in het holst van de nacht naar het ziekenhuis ben gegaan. Vanaf 38 weken zet ik mijn telefoon ‘s nachts aan zodat jullie mij kunnen bereiken wanneer de bevalling is begonnen. Mijn tas met camera’s staat altijd klaar – ready to go. Ik kan dan meestal binnen zestig minuten in het ziekenhuis of bij jullie thuis zijn – mits je in Utrecht of omgeving woont. Het Diakonessenhuis (en dus ook het geboortehuis Utrecht), het UMC en het WKZ zijn allemaal maar 15 á 25 minuten bij mij vandaan.

Wat als mijn bevalling een keizersnede wordt?


Ik heb zowel al meerdere geplande keizersnedes (oftewel gentle sectio) gefotografeerd, als ook wel eens een spoedkeizersnede. Het is helemaal afhankelijk van het ziekenhuis en de dienstdoende gynaecoloog en anesthesist of het wordt goedgekeurd dat ik mee mag naar de OK. Het is altijd wel verstandig om in je geboorteplan op te nemen dat je een geboortefotograaf hebt en dat je ook een keizersnede – mocht het zo lopen – heel graag vastgelegd zou willen hebben. Wel is de gezondheid van jou en je kindje altijd het allerbelangrijkste, dus indien er écht spoed is gaat dat altijd voor en staat de fotografie op de tweede plaats.

Fotografie Geplande Keizersnede - Gentle Sectio - www.ohbeautifulworld.com

Wat als je door omstandigheden toch niet bij de bevalling kunt zijn? Stel dat mijn bevalling heel snel gaat?


Ik word graag zoveel mogelijk op de hoogte gehouden van het moment dat het begint te rommelen. Helemaal aan het begin mag je me dan appen of smsen, puur zodat ik weet dat het waarschijnlijk ergens in de komende 24 uur echt gaat beginnen. Liever een keer vals alarm dan te laat zijn! Wanneer jullie de verloskundige hebben gebeld en de ontsluiting rond de 4cm is kunnen jullie mij bellen. Dat is vaak ook het moment dat je besluit naar het ziekenhuis of geboortehuis te gaan wanneer je niet thuis wilt bevallen. Maar ook hier geldt weer liever te vroeg en moeten wachten dan te laat zijn. Wanneer er lange tijd weeën zijn fotografeer ik uiteraard niet de volledige tijd, maar wacht ik ook deels in de gang of in de personeelskamer met de verloskundige. Mochten jullie mij nou wel op de hoogte hebben gehouden en op tijd hebben gebeld, maar red ik het niet door omstandigheden (traffic jam / autopech / ziekte – I am human) om er op tijd te zijn óf ben jij een superwoman die binnen anderhalf uur bevalt? Dan kom ik natuurlijk alsnog om de eerste momenten vast te leggen. Mocht ik op de één of andere manier verhinderd zijn dan heb ik een groot netwerk van fotografen waar ik vaak wel iemand kan op trommelen. Dit is uiteraard in overleg met jullie. En ik raad sowieso ook aan om alsnog een camera in de ziekenhuis tas te stoppen, omdat je nooit helemaal zeker weet hoe het loopt. Gelukkig heb ik nog nooit een geboorte hoeven missen en ben altijd ruim op tijd geweest en ben van plan dat zo te houden! :)

Komen mijn foto’s op je website?


Ik word (natuurlijk) altijd heel blij als ik foto’s van een geboorte mag delen. Maar ik vind het nog belangrijker dat je je op je gemak voelt bij mij en mij vertrouwt dat ik niets deel zonder jouw toestemming. Na oplevering van de foto’s vraag ik vaak of ik eventueel wat mag delen (dit is overigens altijd zonder namen of details over de bevalling), maar ik push je hier niet in. Wil je helemaal geen beelden online? Geen probleem – ik fotografeer alsnog met heel veel liefde de geboorte van jouw kindje. ♡

geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-013

Ik woon niet in Utrecht, kan ik dan alsnog jou als geboortefotograaf inhuren?


Voor geboortefotografie van een spontane bevalling heb ik sterk de voorkeur voor Utrecht of de directe omgeving van Utrecht met maximaal 30 á 45 minuten rijden. Locaties zoals Amersfoort en Amsterdam vallen dus ook nog binnen mijn regio. Dit is puur vanwege dat ik er niet te lang over wil doen om in het ziekenhuis of bij jou thuis te zijn. Hoe dichterbij je woont, hoe groter de kans is dat ik niets mis en er snel bij kan zijn. Meestal fotografeer ik in het Diakonessenhuis of het Geboortehuis in Utrecht maar ook een aantal andere ziekenhuizen in omgeving Utrecht en Haarlem zijn voor mij goed bekend. Geplande keizersnedes fotografeer ik overigens wel door het hele land, omdat in dit scenario maar een kleine kans is dat ik plotseling word opgeroepen.

Wat kost een geboortereportage?


Geboortefotografie is zo’n belangrijke herinnering. De foto’s kunnen je helpen met de verwerking van de bevalling, zowel wanneer de bevalling loopt zoals gehoopt maar ook wanneer het anders loopt. Geboortefoto’s zijn foto’s waar je je leven lang nog met tranen in je ogen naar gaat terugkijken.
Bij een geboortereportage is het voor mij als geboortefotograaf onzeker wanneer de geboorte begint, én hoe lang deze duurt. Daarom neem ik ook maar een beperkt aantal geboortereportages aan. Vanaf 38 weken sta ik al stand-by (dit betekent dat je mij 24/7 mag bellen wanneer de bevalling is begonnen), dus dit geeft wel wat onrust in mijn eigen privé-leven met zich mee. Mijn geboortefotografie begint bij €895 voor een geplande keizersnede en €1195 voor een spontane geboorte. Hier zitten uiteraard al hoge resolutie foto’s bij in. Stuur me gerust een mailtje voor meer informatie en de mogelijkheden met betrekking tot een album of een combinatie van geboortefotografie en een andere shoot.

Geboortefotografie Zoetermeer - Geplande Keizersnede - www.ohbeautifulworld.com

Is het ook mogelijk om zowel een zwangerschapsshoot en/of newbornshoot als een geboortereportage te boeken?


Natuurlijk! Ik doe zowel zwangerschapsfotografie als newbornfotografie. Dit is overigens ook heel leuk als je al een kindje hebt rondlopen/kruipen. In dat geval maken we er gewoon gezinsfotografie met een zwangerschaps- of newborn twist aan ;) Wanneer je zowel een zwangerschapsshoot als newbornshoot boekt, ontvang je een korting. Ditzelfde geldt wanneer je geboortefotografie zou willen en daarbij ook een zwangerschapsshoot of newbornshoot boekt. Mail me vooral over de mogelijkheden en eventuele combinatiekorting!

zwangerschapsfotografie-zwangerschapsshoot-hei-ede-zonsondergang-2newbornshoot-gezinsfotografie-zurich-zwitserland-004newbornshoot-gezinsfotografie-zurich-zwitserland-005

Wel of geen geboortefotograaf bij je bevalling?

Twijfel je nog of je een geboortefotograaf bij je bevalling zou willen? Eerder schreef ik al eens een blog over de voor- en nadelen van een geboortefotograaf bij je bevalling, wie weet helpt dit je in je keuze.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-001

Elke keer na het fotograferen van een geboorte besef ik me hoe veel geluk ik heb met het werk dat ik mag doen. Het blijft iedere keer zó bijzonder om een de kracht van de natuur te zien, de kracht van de vrouw en zoveel liefde tussen ouders en het kindje dat geboren wordt. Deze bevalling begon overdag, en toevallig op het moment dat mijn eigen kinderen al bij de oppas waren. Toen ik werd gebeld dat de weeën steeds sterker werden en dat ze naar het geboortehuis waren vertrokken, sprong ik ook in de auto en snelde naar het geboortehuis in Utrecht. Dit zit op de vierde etage van het Diakonessenhuis, en je kunt hier net als thuis bevallen onder leiding van je eigen verloskundige. Het voordeel van het geboortehuis versus thuis bevallen is dat wanneer er toch nog medisch ingrijpen bij de geboorte nodig is, je aan het eind van de gang al direct op de verloskunde afdeling bent.

Maar gelukkig was het medische ingrijpen totaal niet nodig, want oh wat was dit een mooie en rustige geboorte! Het leek me als geboortefotograaf al heel lang bijzonder om eens een badbevalling mee te maken. Bij meerdere geboortes die ik heb gefotografeerd werden de weeen wel opgevangen in bad, maar werd de baby uiteindelijk niet in bad geboren. Dit keer wel! En WAUW, zó mooi! Op de een of andere manier gaat het moment geboren wordt net wat rustiger in bad dan daarbuiten. Een hele mooie vloeiende overgang van nog in de buik en op de wereld.

Uiteraard overleg ik altijd zeer goed met de ouders of ik foto’s mag delen en zo ja, welke foto’s. Van de geboorte zelf kan ik hier niet alles laten zien, maar een aantal foto’s vooral van daarna mag ik wel laten zien en daar ben ik onwijs blij mee. <3

geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-002 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-005 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-010 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-011 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-012 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-013 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-014 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-016 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-017 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-018 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-020 geboortefotograaf-utrecht-badbevalling-geboortehuis-022

Ben je in verwachting en denk je er ook over om de geboorte van je kindje vast te laten leggen? Ik kom graag met je in contact! Voel je uiteraard ook vrij om contact op te nemen wanneer je nog twijfelt over geboortefotografie.

Voor een natuurlijke bevalling heb ik als geboortefotograaf uit Utrecht de voorkeur voor omgeving Utrecht/Amersfoort/Amsterdam, omdat ik er graag op tijd bij wil zijn wanneer je bevalling is begonnen. Mocht je bevallen door middel van een geplande keizersnede, dan ben ik in principe werkzaam door het hele land.

Mocht je wel mooie babyfoto’s willen, maar niet de bevalling vastgelegd hebben – dat kan ook. Ik kan eventueel de eerste 24h dat het kindje is geboren langskomen om de eerste uren te fotograferen of bijvoorbeeld de ontmoeting met eventuele oudere kindjes. Ook doe ik uiteraard ongeposeerde, pure newbornfotografie, wat meestal plaatsvindt tussen wanneer het baby’tje tussen de anderhalve week en de vier weken oud is.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zwangerschapsfotografie

Wanneer je in verwachting bent van je eerste kindje, of juist wanneer jullie al kinderen hebben kan ik aanraden om zwangerschapsfoto’s te laten maken. Natuurlijk kun je regelmatig mooie foto’s voor de spiegel maken om de groei van je buik bij te houden. Maar je kunt je buik natuurlijk ook mooi laten fotograferen door een zwangerschapsfotograaf. Met zwangerschapsfotografie staat de periode van het wachten op het kindje centraal. Afhankelijk van hoe jij de fotoreportage voor je ziet, leggen we zowel je buik vast als foto’s van jou met je partner en eventuele oudere kindjes. Mijn fotografie legt de focus op het gevoel, en zodat je later kunt terugkijken op een bijzondere periode in je leven.

Gaat het met zwangerschapsfotografie om mij alleen, of mag ik ook samen met mijn partner op de foto?

Dat is helemaal wat je zelf wilt! Het is goed om voor jezelf na te gaan wat voor foto’s je graag zou willen ontvangen. Wil je zwangerschapsfoto’s puur gefocused op je buik en jou als als aanstaande moeder? Dan heb je misschien voldoende aan een shoot van jou alleen. Maar vergeet niet dat de zwangerschap ook een bijzondere tijd is, omdat het de laatste periode is dat je met z’n tweetjes bent (bij een eerste kindje dan). Veel stellen kiezen dan ook bij zwangerschapsfotografie om deze fotoshoot samen te doen. Dan is het eigenlijk gewoon een shoot van jullie tweetjes, maar dan met een dikke buik ;) Wanneer je er voor kiest om een fotoshoot samen met je partner te doen, maak ik uiteraard ook een aantal foto’s van jou alleen met je zwangere buik.

Zwangerschapsshoot Utrecht | Soesterduinen - www.ohbeautifulworld.comzwangerschapsshoot_hei_ede_006

Zwangerschapsfotografie thuis of ergens buiten op locatie?

Zwangerschapsfoto’s kun je zowel thuis of op locatie laten maken. Het is ook weer net wat voor soort beelden je graag zou willen. Buiten kun je het landschap en de natuur laten meespelen in de foto’s zoals hierboven. Maar thuis kan je weer wat intiemere foto’s maken en zul je je misschien meer op je gemak voelen wanneer je ook bijvoorbeeld foto’s met blote buik zou willen.

Welke periode is het meest geschikt voor zwangerschapsfotografie?

De beste tijd voor een zwangerschapsfotoshoot is tussen de 30 en de 37 weken. Het ligt er natuurlijk aan wat voor jou de perfecte tijd is afhankelijk van hoe snel je buik groeit en hoe je je voelt tijdens de zwangerschap. Vanaf 30 a 33 weken is je buik echt mooi rond aan het worden. Na de 36 weken is het natuurlijk handig dat je verlof hebt, maar mocht de baby een stukje eerder dan de uitgerekende datum zich aandienen, dan kan het zijn dat je net te laat bent. Maar over het algemeen is zwangerschapsfotografie tussen de 30 en de 37 het mooist.

Wanneer moet ik mijn zwangerschapsshoot boeken?

Sommige periodes van het jaar ben ik enorm druk en kan het lastig zijn om nog ruimte te maken in mijn agenda. Daarom raad ik altijd aan om zodra je je daar comfortabel bij voelt contact met mij op te nemen om een datum voor de shoot vast te leggen! Maar ook als je al dicht bij je uitgerekende datum zit: wie weet heb ik toevallig net in de komende week of weken een gaatje in mijn agenda. Voel je dus altijd vrij om contact met mij op te nemen.

Wat voor kleding doe ik aan?

Het kan zijn dat je het lastig vindt om je vrouwelijk te kleden tijdens je zwangerschap. Omdat je buik steeds verder groeit, moet je elke keer weer je kleding aanpassen. Omdat zwangerschapsfotografie meestal pas plaatsvindt in het laatste trimester heb je waarschijnlijk al een behoorlijke buik. Maar écht, een zwangere buik is zo mooi! En jij als zwangere vrouw bent zó mooi! Om je inspiratie te geven wat je aan kunt doen tijdens je zwangerschapsshoot heb ik een Pinterest board aangemaakt. Volg vooral je eigen kledingstijl, maar het kan je misschien wel (op weg) helpen :)

zwangerschapsshoot_utrecht_park_oog_in_al_004newborn_fotograaf_utrecht_pure_baby_fotografie_008

Ik twijfel tussen zwangerschapsfotografie en newbornfotografie. Wat zal ik kiezen?

Wanneer je een beperkt budget hebt, kan het zijn dat je moet kiezen tussen zwangerschapsfotografie en newbornfotografie. De kunst is dan voor jou om te bedenken wat je belangrijker vindt. Zowel je zwangerschap als wanneer de baby net geboren is zijn momenten in je leven die maar kort duren en voorbij gaan. Daarom ontvang je ook een korting wanneer je beide shoots wil doen, omdat ik vind dat ze allebei de moeite waard zijn. Uiteraard kun je ook bedenken om iets minder geld aan de babykamer uit te geven of bijvoorbeeld een tweedehands kinderwagen op de kop te tikken in plaats van een nieuwe. Momenten zijn maar tijdelijk en geven je zo’n waardevolle herinnering – spullen zijn maar spullen :)

Heb je ook een combinatie pakket met zwangerschapsfotografie en newbornfotografie?

Wanneer je zowel een zwangerschapsshoot als newbornshoot wilt boeken, ontvang je op beide shoots een korting. Ik heb dus zeker een pakketprijs voor zwangerschapsfotografie en newbornfotografie wanneer je dit tegelijk wilt vastleggen. Voor newbornfotografie schrijf ik overigens de uitgerekende datum in mijn agenda, maar plannen we de shoot pas wanneer de baby is geboren. De shoot doen we dan afhankelijk van wanneer de baby is geboren en hoe jullie je voelen / wanneer jullie er aan toe zijn. Door de newbornshoot al wel vast te leggen zorg ik dat ik ruimte vrijhoud in mijn agenda.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

fotoshoot-baby-utrecht-_001

Oke, ik heb een nieuwe baby crush! Dit lieve meisje fotografeerde ik toen ze ruim drie maanden was. Ik smolt gelijk van haar open, lieve blik. En wat hadden we geluk met het weer! Ondanks dat we de shoot sowieso binnen deden vanwege de kou van de winter buiten, werden we verrast met een prachtige dag met winterzon. Altijd zo leuk om bijzonder licht te zoeken bij mensen thuis om foto’s te maken. Dat maakt elke fotoshoot toch weer anders en uniek.

Deze babyshoot laat ook weer zien dat je niet veel nodig hebt voor mooie foto’s. In ieder huis zoek ik naar de plekjes met het mooiste licht, waar we de meeste foto’s gaan maken. Ook laat deze shoot goed zien dat in elke fase van het eerste jaar van een baby het een goed moment is voor een fotoshoot. Een newborn shoot in de eerste paar weken is bijzonder omdat ze nog zo klein zijn, en een beetje in elkaar gevouwen. Die periode van écht heel klein is maar kort en daarom de moeite waard om vast te laten leggen. Maar met drie á vier maanden kan een kindje oogcontact maken, lachen en heeft het gezichtje al veel meer eigenheid gekregen. Goed om te weten wanneer het door omstandigheden niet lukt om een fotoshoot te plannen in de eerste weken of wanneer je later pas bedenkt dat je toch wel graag leuke babyfoto’s zou willen hebben!

fotoshoot-baby-utrecht-_002 fotoshoot-baby-utrecht-_005 fotoshoot-baby-utrecht-_003 fotoshoot-baby-utrecht-_014 fotoshoot-baby-utrecht-_007 fotoshoot-baby-utrecht-_009 fotoshoot-baby-utrecht-_012 fotoshoot-baby-utrecht-_011 fotoshoot-baby-utrecht-_010

Denk je na het zien van deze babyfoto’s: ‘oooh dat wil ik ook!’? Stuur me dan vrijblijvend een berichtje voor meer informatie! Een baby fotoshoot is bijna altijd wel in te passen in mijn agenda, helemaal als deze plaatsvindt in Utrecht zelf of in de buurt van Utrecht. En uiteraard neem ik regelmatig ook opdrachten op een iets verdere afstand van Utrecht aan – geen probleem :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.