babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_001

Soms heb je zo weinig nodig voor een fijne fotoshoot. In dit geval een rustige, simpele slaapkamer en een mooie mama met heel veel liefde voor haar twee prachtige dochters. De perfecte setting voor een liefdevolle, ongedwongen fotoshoot thuis. Deze shoot laat ook zien dat je niet op de meest bijzondere locatie hoeft te zijn voor mooie foto’s, of dat je huis perfect afgestijld moet zijn voor een bijzondere fotoshoot. De essentie van mijn foto’s draait altijd om de connectie tussen mensen, de liefde tussen ouder en kind die je kunt zien en voelen. Deze simpelheid maakt een foto juist zo krachtig omdat je later vooral wilt herinneren hoe je je voelde met iemand, en al het andere doet er dan eigenlijk niet toe. Dat je als mama je baby zachtjes knuffelde en de kleine kusjes op de neus en soms net té stevige omhelzing van grote zus. De kleine piekhaartjes en dikke spekbeentjes van je jongste en de humor of juist serieuze blik van je oudste. De grote lijnen van herinneringen onthoud je wel, maar juist die kleine details schuiven zo snel naar achter in je herinnering. En juist die details maken gezinsfoto’s zó belangrijk.

babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_003babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_008
babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_004
babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_010
babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_006
babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_007
babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_009
babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_005
babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_015

babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_014
babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_012
babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_011
babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_016
babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_017
babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_019
babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_020
babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_021
babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_022babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_018
babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_024
babyfotograaf_utrecht_fotograaf_baby_kinderen_oh_beautiful_world_023

Spontane_Kinderfotografie_Soesterduinen_018

Wat is er een betere plek voor spontane kinderfotografie dan de Soesterduinen? Deze plek is favoriet bij mij, door de leegte, het licht, de ruimte en de kleuren. Maar ook voor kinderen is dit de perfecte plek om hun fantasie los te laten en heerlijk te spelen. Met mooie heuveltjes, interessante bomen en heerlijk zacht zand is het een speelparadijs en voor mij genoeg kans om spontane foto’s te maken.

Bij deze fotoshoot ging het voornamelijk om foto’s van de kinderen – neefje en nichtjes, en uiteraard gingen zij ook samen met hun papa en mama op de foto. Na een ochtend in de Soesterduinen is iedereen lekker uitgewaaid en met vrolijke spontane foto’s als resultaat.

Spontane_Kinderfotografie_Soesterduinen_005 Spontane_Kinderfotografie_Soesterduinen_019 Spontane_Kinderfotografie_Soesterduinen_001 Spontane_Kinderfotografie_Soesterduinen_014 Spontane_Kinderfotografie_Soesterduinen_002

Loveshoot_Park_Frankendael_Amsterdam_001

Toevallig precies op mijn verjaardag reed ik ‘s middags naar Amsterdam om iets heel leuks vast te leggen. Dit mooie stel nodigden hun ouders uit om te lunchen bij restaurant De Kas, en als verrassing gingen ze niet eerst lunchen maar trouwen! Ook hun vrienden wisten van niets, en daar gaven ze de volgende dag een verrassingsfeest voor. Het voelde dus extra leuk om bij deze stiekeme gebeurtenis van deze twee mensen te mogen zijn. Te gek vind ik het als twee mensen trouwen zonder veel poespas, maar het zien als een intieme gebeurtenis. Na de lunch maakten we eerst nog wat foto’s samen met beide ouders in park Frankendael in Amsterdam en daarna deed ik een korte fotoshoot van alleen het bruidspaar.

Loveshoot_Park_Frankendael_Amsterdam_005 Loveshoot_Park_Frankendael_Amsterdam_004 Loveshoot_Park_Frankendael_Amsterdam_008 Loveshoot_Park_Frankendael_Amsterdam_003 Loveshoot_Park_Frankendael_Amsterdam_007 Loveshoot_Park_Frankendael_Amsterdam_006 Loveshoot_Park_Frankendael_Amsterdam_009

ongedwongen-fotoshoot-thuis-gezinsfotograaf-utrecht_001

Oh wat word ik blij van deze shoot! Dit was de eerste shoot na mijn verlof (stiekem was deze nog tijdens mijn verlof, maar mijn werk is gewoon zo leuk ;)) en dat kon niet beter beginnen! Dit gezin wilde graag een ongedwongen fotoshoot thuis, en ik had geluk met een prachtig huis als decor. Er werd heel veel geknuffeld, gesprongen en geklauterd en de hele shoot was een groot feestje. Deze fotoshoot laat met recht zien dat ongeposeerde gezinsfotografie écht mogelijk is en niet ongemakkelijk hoeft te zijn! Even de huisregels overboord (als die er zijn ;)) en lekker plezier maken met elkaar :)

ongedwongen-fotoshoot-thuis-gezinsfotograaf-utrecht_003 Ongedwongen_Fotoshoot_Thuis_Gezinsfotograaf_Utrecht_011 Ongedwongen_Fotoshoot_Thuis_Gezinsfotograaf_Utrecht_010 Ongedwongen_Fotoshoot_Thuis_Gezinsfotograaf_Utrecht_012 Ongedwongen_Fotoshoot_Thuis_Gezinsfotograaf_Utrecht_018 ongedwongen-fotoshoot-thuis-gezinsfotograaf-utrecht_005 Ongedwongen_Fotoshoot_Thuis_Gezinsfotograaf_Utrecht_013 Ongedwongen_Fotoshoot_Thuis_Gezinsfotograaf_Utrecht_017 Ongedwongen_Fotoshoot_Thuis_Gezinsfotograaf_Utrecht_014 Ongedwongen_Fotoshoot_Thuis_Gezinsfotograaf_Utrecht_019 Ongedwongen_Fotoshoot_Thuis_Gezinsfotograaf_Utrecht_015Ongedwongen_Fotoshoot_Thuis_Gezinsfotograaf_Utrecht_020 Ongedwongen_Fotoshoot_Thuis_Gezinsfotograaf_Utrecht_021 Ongedwongen_Fotoshoot_Thuis_Gezinsfotograaf_Utrecht_022 Ongedwongen_Fotoshoot_Thuis_Gezinsfotograaf_Utrecht_023 Ongedwongen_Fotoshoot_Thuis_Gezinsfotograaf_Utrecht_024 Ongedwongen_Fotoshoot_Thuis_Gezinsfotograaf_Utrecht_016 Ongedwongen_Fotoshoot_Thuis_Gezinsfotograaf_Utrecht_026 Ongedwongen_Fotoshoot_Thuis_Gezinsfotograaf_Utrecht_025

Jaaa, voor deze shoot was ik weer op één van mijn favoriete locaties in de omgeving van Utrecht en Amersfoort: de Soesterduinen! Deze prachtige zandverstuiving bij Soest is een heerlijke plek voor gezinsfotografie, omdat je zowel bos als zand hebt. Hierdoor heb je dus afwisseling in de foto’s en is het een leuke plek voor kinderen om te spelen en te ontdekken. Dit leuke gezin kende ik nog van een bruiloft in Italië waar zij te gast waren, en leuk om elkaar na zo’n twee jaar weer te zien. En ik ben zó blij dat de lente weer begonnen is: tijd voor heel veel fijne fotoshoots in de natuur!

Op een prachtige herfstdag afgelopen september, mocht ik de laatste bruiloft van het seizoen vastleggen bij Karel V in Utrecht. Karel V is maar ruim tien minuten fietsen vanaf mijn huis, en het blijft leuk om op de fiets naar een bruiloft te gaan ;)

Het bruidspaar maakte zich klaar in het hotel, waarna we het centrum inliepen voor foto’s. Het was nog fris in de ochtend, maar de herfstkleuren van de stad waren prachtig en het zonnetje kwam ook langzaamaan door. Toen het leek te gaan regenen, besloten we naar het Pandhof van de Dom te gaan, waar je prachtige bogen en licht hebt om foto’s te maken. Daarna wandelden we nog lekker door de stad en startte halverwege de middag de ceremonie. Na de ongedwongen ceremonie in de trouwzaal bij Karel V was er een borrel met veel gezelligheid in de tuin, ondanks de slechte weersvoorspellingen. Wat een fijne bruiloft vol met liefde!