kinderfotograaf-utrecht-kinderfotografie-cursus-003

Binnenkort: Online Cursus Kinderfotografie!

Een online cursus voor ouders om beter hun kinderen te fotograferen

Eindelijk ben ik er écht mee aan de slag: het maken van een toffe, online cursus kinderfotografie. Dit idee begon al ruim twee jaar geleden, maar ik kwam er telkens niet aan toe door lopende opdrachten én we kregen een tweede kindje waardoor mijn tijd om te werken weer even wat minder was. Inmiddels is de jongste bijna anderhalf en ik begin weer ruimte in mijn hoofd te krijgen voor nieuwe plannen. En ik besef me in deze fase ook des te meer hoe snel de tijd gaat waarin kinderen klein zijn. Dit vond ik al bij mijn oudste (nu ruim vijf jaar), maar nu met een tweede erbij lijkt het wel alsof de tijd ook twee keer zo snel gaat.


Ik ben inmiddels al een heel eind met het uitschrijven en ontwikkelen van de cursus, en ga binnenkort een groot deel van de videos opnemen. Het wordt een cursus met video’s, voorbeelden en de mogelijkheid tot feedback. Wil je op de hoogte blijven over de online cursus kinderfotografie? Schrijf je dan in! Dit geeft je uiteraard geen enkele deelname verplichting – je ontvangt alleen als eerste een mailtje wanneer de curus LIVE gaat met een lekkere introductiekorting en wanneer er bijvoorbeeld gratis content online staat.

Ja! Hou me op de hoogte over de online cursus kinderfotografie!Lees hieronder meer over de inhoud van de online cursus kinderfotografie!Wat leer je in de online cursus kinderfotografie?

In de online cursus kinderfotografie leer ik je hoe je je kinderen op hun mooist vastlegt. Maar ook juist de spontane momenten, de echte emoties en hoe je in plaats van een gewoon ‘kiekje’ een echt mooie foto maakt. Je kunt de cursus al doen wanneer je in bezit bent van een camera, hoe simpel deze ook is. Een deel basis techniek wordt uitgelegd, zowel toepasbaar bij een DSLR of systeemcamera, maar ook leer ik je wat tips & tricks om betere foto’s te maken met je telefoon. Want dit is juist de camera die je vaak bij je hebt en waar je écht ook hele mooie foto’s mee kunt maken. In de cursus leer je onder andere:

 • techniek (diafragma, sluitertijd, iso etc): zowel tips & tricks met DSLR / systeemcamera als gewoon met je telefoon
 • kijken naar en werken met beschikbaar licht
 • compositie
 • story telling
 • emotie en momenten
 • aanpak verschillende leeftijden (van newborn tot bijna-tieners)
 • fotobewerking, zowel in Adobe Lightroom als telefoon apps
 • hoe je je kinderfoto’s kunt organiseren, bewaren etc. voor een mooi document voor later


Voor wie is deze online cursus?

De online cursus kinderfotografie is in de eerste instantie voor ouders die hun eigen kinderen graag beter willen kunnen fotograferen. Maar ook héél leuk voor tantes, ooms, opa’s en oma’s!

Daarbij kan de cursus ook nuttig zijn voor fotografen die hun kinderfotografie-skills willen verbeteren. Wel is deze cursus voornamelijk gebaseerd op het fotograferen van het dagelijks leven en het vastleggen van de kindertijd, dus gaat niet in op het houden van een professionele fotoshoot. Een online cursus kinderfotografie voor gevorderde (kinder)fotografen volgt waarschijnlijk later nog.


online-cursus-kinderfotografie-spontane-fotos-maken-van-kinderen
online-cursus-kinderfotografie-meisje

Over mij

Al ruim acht jaar ben ik werkzaam als professioneel fotograaf onder de naam Oh Beautiful World, en fotografeer ik alle aspecten van het leven. Geboortes, kinderen, families en zelfs een enkele keer een verdrietig afscheid. Kinderfotografie heb ik door de jaren heen ontwikkeld als mijn specialiteit en ook na al meerdere jaren krijg ik daar maar geen genoeg van. Kinderen vastleggen hoe ze echt zijn is gewoon zó leuk. Maar ook een kunst op zich, want kleine kindjes kunnen snel zijn en grotere kinderen gooien er zo makkelijk een ‘cheese’-nep-lach uit. Zeg jij – ‘even lachen’ tegen je kinderen wanneer je een foto wilt maken? Probeer dit dan af te leren! Maak liever een goede grap :)

Inmiddels heb ik zelf twee heerlijke kinderen (van zes en twee jaar) dus de cursus is zeker een combinatie van mijn professionele ervaring als fotograaf, als de praktische kant door mijn ervaring als mama. Juist doordat ik zelf kinderen heb besef ik me hoe enorm snel de tijd voorbij vliegt en hoe fijn het is om de kindertijd op een mooie manier vast te leggen. En dan dus niet alleen de ‘perfecte’ portretjes voor een witte muur, maar juist ook op de gewone momentjes en zélfs tijdens een driftbui (ik zei net al dat ik een kind van twee heb, toch? ;))

Het lijkt me ontzettend leuk je meer te kunnen leren hoe je zelf je eigen kinderen mooi kunt vastleggen! Schrijf je in hieronder en je ontvangt als eerste een mailtje wanneer de cursus af is én blijf als eerste op de hoogte over gratis content + een dikke introductiekorting wanneer de cursus officieel wordt gelanceerd!


Ja! Hou me op de hoogte over de online cursus kinderfotografie!fotoshoot_gezin_zonsondergang_lage_vuursche_017

Comments

 • Ebenezer Allotey
  19 juni 2020
  reply

  This is a nice piece you have out there God bless you

Leave a Comment