bijzonder-kraamcadeau-een-newborn-shoot-cadeau-geven

Bijzonder kraamcadeau: een newborn shoot cadeau geven

Een newborn shoot cadeau geven

Afgelopen jaar kreeg ik regelmatig mailtjes van aanstaande opa’s en oma’s die hun zoon of dochter graag wilden verrassen met een origineel kraamcadeau. En met de vraag of ze misschien een newborn shoot cadeau konden geven. Natuurlijk kan dat! Een newborn shoot is een uniek kraamcadeau en van onschatbare waarde. De eerste periode van ouders met een baby is zo bijzonder en deze tijd komt niet meer terug. En hoe graag je ook alle details wilt onthouden; dit lukt nou eenmaal niet volledig. Hoe dat kleine lijfje voelde als het aan je vastgeklampt was, de pluishaartjes in de nek en het kleine mondje waar die schattige pruttelgeluidjes uit komen.

Een newborn shoot helpt om de babytijd vast te leggen als herinnering en is daarmee echt een ultiem kraamcadeau.

bijzonder-kraamcadeau-newbornshoot-cadeau-geven-newborn-shoot-utrecht-baby-fotografie-oh-beautiful-world-baby-niest-009
bijzonder-kraamcadeau-newborn-shoot-cadeau-geven-newbornshoot-utrecht-newbornfotograaf

Newborn fotografie stijl

De mensen die bij mij een fotoshoot boeken, kiezen meestal heel bewust voor mijn stijl fotografie. Want iedere fotograaf maakt nu eenmaal andere foto’s en van de ene newbornfotograaf zal je de foto’s prachtig vinden terwijl een andere stijl je misschien helemaal niet ligt. Daarom vind ik het heel belangrijk dat wanneer mensen een fotoshoot bij mij cadeau geven, ze zeker weten dat mijn foto’s de ontvanger ook echt aanspreekt. Bij iemand die je goed kent weet je vaak wel wat iemands voorkeur heeft. En wat je anders kunt doen is babyfoto’s van twee of drie fotografen laten zien en kijken welke foto’s het meest aanspreken. Zelf vind ik het totaal niet erg wanneer mensen bewust voor een andere fotograaf kiezen, wanneer die stijl hen meer aanspreekt, want het is heel belangrijk dat het eindresultaat goed bij je past.

Mijn fotografie stijl is ongedwongen en puur. Tijdens de fotoshoot focus ik voornamelijk op de liefde tussen ouder en kind en dit staat centraal in mijn foto’s.

Wanneer wordt de newborn shoot gepland?

Een newborn shoot kan cadeau worden gegeven al voor de geboorte; dan kan er gelijk een afspraak worden gemaakt in de weken erna. De kersverse ouders bepalen zelf wanneer ze de fotoshoot willen doen. Dit gaat dus altijd in overleg wanneer de baby is geboren. Sommige ouders willen graag al een shoot één of twee weken na de geboorte. Anderen wachten liever iets langer, tot het kindje bijvoorbeeld een maand oud is. Maar mocht de start na de geboorte wat minder lekker gaan, dan is een fotoshoot met een baby van drie maanden ook echt héél erg leuk.

Nog meer kraamcadeau ideetjes

Wanneer een newborn shoot cadeau geven boven je budget is, kun je er natuurlijk ook voor kiezen dit samen met anderen te geven. Maar er zijn ook veel leuke andere originele kraamcadeaus die je kunt geven die echt heel leuk en niet cliché zijn: al mijn leukste kraamcadeau tips lees je hier.