Babyfotografie en newbornfotografie

Het eerste jaar van je baby gaat zó snel. Vanaf het moment van geboorte komt er mijlpaal na mijlpaal. Het hele prille begin is een perfect moment voor een newbornshoot. De eerste weken na de geboorte is de baby nog zó klein. Later kan het lastig zijn voor te stellen hoe klein je baby was aan het begin. Daarom is newborn fotografie ook zo bijzonder. Kindjes zijn zowel wakker als slapend schattig om te fotograferen en tijdens een newbornshoot wordt veel gekroeld en geknuffeld. Uiteraard is er ook genoeg tijd om tussendoor te voeden of te verschonen. Newbornfotografie vindt daarom bijna altijd plaats bij jullie thuis. Sereniteit en pure, intieme momentjes staan tijdens mijn newbornfotografie en babyfotografie centraal. Wanneer het kindje ouder is dan de eerste maand noem ik het geen newbornfotografie maar babyfotografie. Deze shoots lijken erg op elkaar, alleen met een wat grotere baby heb je wat meer interactie. Ook is het makkelijker om een fotoshoot buiten te laten plaatsvinden wanneer de baby iets ouder is i.v.m. de weersomstandigheden.

Wanneer vindt een newbornshoot plaats?

De eerste periode met je pasgeboren baby zit vol met nieuwe ervaringen en gevoelens, waar je als ouders misschien best aan moet wennen. Om dan ook nog ‘op de foto te moeten’ kan best als ‘gedoe’ aanvoelen. Mijn fotoshoots zijn daarom heel ongedwongen en ontspannen. Er is voldoende tijd en ruimte om te moeten voeden als dat nodig is, of even te verschonen. Ik denk met jullie mee en neem altijd genoeg tijd om de foto’s te maken. Er hoeft niet geposeerd te worden – wanneer jullie je focussen op jullie baby’tje maak ik de mooiste foto’s. Mijn newbornshoots vinden plaats in de eerste maand na de geboorte. Wanneer jullie mij boeken zet ik de uitgerekende datum in mijn agenda, zodat ik in ieder geval wat ruimte houd voor jullie. De exacte datum voor de newborn shoot plannen we dan pas nadat de baby is geboren. Dan weet je namelijk pas hoe het met jullie als gezin gaat, het met mama en de baby gaat en wanneer jullie er aan toe zijn. Bij sommige mensen is dit al na 8 á 10 dagen, en anderen wachten liever 3 á 4 weken. Ik heb zelf ook twee kindjes en weet als geen ander hoe verschillend je je kunt voelen na de geboorte van je kindje, afhankelijk van hoe alles loopt.

babyfotografie-newbornfotografie-newborn-shoot-utrecht-hoograven

Babyfotografie Utrecht

Het eerste jaar verandert je baby enorm. Van dat kleine frummeltje van maar 50 cm lang dat voornamelijk slaapt, is rond de eerste verjaardag weinig van te herkennen. In het eerste jaar gaat je baby voor het eerst lachen, zitten, kruipen, optrekken en zegt hij/zij misschien al wel zijn of haar eerste woordjes. Hoeveel maanden oud je baby dan ook is, het is altijd een goed moment om een fotoshoot te doen. Uiteraard maak ik ook altijd foto’s van jullie als gezin en eventueel oudere kindjes erbij.

Zelfs wanneer jij of je partner vrij goed kan fotograferen, kan het alsnog heel waardevol om een fotoshoot te boeken met het hele gezin. Jullie staan natuurlijk niet vaak allemaal tegelijk op de foto. Meestal heb je alleen op vakantie een paar telefoonfoto’s, gemaakt door een voorbijganger op je vakantiebestemming. Daarom is het zo belangrijk om als gezin een fotoshoot te doen. Pure en ongedwongen foto’s om te herinneren hoe jullie samen met elkaar waren. Mijn familiefotografie (dus ook inclusief een baby) is ongedwongen, liefdevol en heeft grappige randjes. Ik probeer jullie als gezin te fotograferen hoe jullie écht zijn. Wanneer jullie zowel oudere kinderen als een baby hebben, zorg ik dat al jullie kindjes zowel samen, met jullie als ook nog los op de foto staan. Er is dus voldoende aandacht voor ieder kind en jullie volledige gezin. Familiefotografie of babyfotografie kan plaatsvinden bij jullie thuis, of buiten op locatie.

babyfotografie-newbornfotografie-fotoshoot-baby-utrecht-babyshoot-thuis-001

Prijzen babyfotografie en newbornfotografie

Voor een fotoshoot van jullie baby en jullie volledige gezin neem ik uiteraard alle tijd. Een babyshoot of newbornshoot moet een ervaring zijn om later met plezier op terug te kijken. Ik hoop in mijn fotografie een bepaald gevoel naar voren te laten komen. Dat je niet alleen terugkijkt op mooie plaatjes als herinnering, maar juist het gevoel dat daarbij hoort. Dat je in je herinnering de spekbeentjes van je zes maanden oude baby weer kunt voelen en de geur van zijn of haar babyhaartjes kunt ruiken. Bekijk hier mijn vanaf prijzen voor onder andere babyfotografie. Er zijn bij mij geen verborgen kosten achteraf, hooguit de reiskosten vanaf Utrecht.

Werkgebied Oh Beautiful World

Als newbornfotograaf en babyfotograaf ben ik gevestigd in Utrecht. Mijn werkgebied beslaat daarom voornamelijk omgeving Utrecht zoals Amersfoort, Bilthoven, Bunnik, De Bilt, De Meern, Doorn, Driebergen, Harmelen, Hilversum, Houten, Leidsche Rijn, Nieuwegein, Soest, Vianen, Vleuten en Zeist. Maar ook in de omgeving Amsterdam, Rotterdam en Arnhem ben ik vaak te vinden voor mijn baby- en newbornfotografie.

Naast mijn babyfotografie in Utrecht werk ik door het hele land en ben zelfs regelmatig naar het buitenland gereisd voor een fotoshoot of bruiloft. Voel je daarom niet bezwaard om contact met mij op te nemen wanneer je wat verder weg woont. Wie weet komt het voor mij net prima uit met mijn agenda, of heb ik al een andere opdracht rond dezelfde periode bij jou in de buurt. Ik heb zelfs een keer een newbornshoot in Zurich gedaan omdat ik toevallig in die periode op vakantie naar Oostenrijk ging en Zurich dus maar een klein stukje omrijden was. Maar ik ben zelfs een keer naar Oslo gevlogen voor een gezinsshoot dus ik sta voor veel open. Ik vind het te gek dat mensen mij helemaal uit het buitenland vragen om hen te komen fotograferen. Dat voelt echt als een enorme eer. Wanneer mensen heel bewust voor mijn fotografie kiezen doe ik er graag mijn best voor om dit mogelijk te maken.

Meer informatie over babyfotografie? Neem vrijblijvend contact op!

Neem vooral contact op voor meer informatie over babyfotografie! Je mag direct mailen naar hanneke@ohbeautifulworld.com maar je kunt ook het contactformulier via de knop hieronder invullen. Ik vertel je dan graag meer over mijn visie op mijn fotografie en stuur je mijn prijsinformatie toe.

Ik probeer altijd binnen twee dagen een reactie te sturen. Heb je na twee dagen nog niets gehoord? Check dan even je spam/reclame folder, een enkel keertje komt mijn antwoord helaas daar in terecht. Mail me anders opnieuw, of bel me eventjes. Mijn telefoonnummer vind je op mijn contactpagina.