Baby fotografie & newborn fotografie

Het eerste jaar van je baby gaat zó snel. Vanaf het moment van geboorte komt er mijlpaal na mijlpaal. Het hele prille begin is een perfect moment voor een newborn shoot. Maar ook later in het eerste jaar is baby fotografie heel leuk en bijzonder met schaterlachjes en knuffels.
Ik fotografeer graag de momenten die je graag wilt herinneren. Het slapende snoetje, mooie glimlachjes en bovenal jullie liefde voor jullie (pasgeboren) kindje.

Baby fotografie & newborn fotografie

Het eerste jaar van je baby gaat zó snel. Vanaf het moment van geboorte komt er mijlpaal na mijlpaal. Het hele prille begin is een perfect moment voor een newbornshoot. De eerste weken na de geboorte is de baby nog zó klein. Later kan het lastig zijn voor te stellen hoe klein je baby was aan het begin.
Van dat kleine frummeltje van maar 50 cm lang dat voornamelijk slaapt, is rond de eerste verjaardag weinig van te herkennen. In het eerste jaar gaat je baby voor het eerst lachen, zitten, kruipen, optrekken en zegt hij/zij misschien al wel zijn of haar eerste woordjes. Hoe oud je baby dan ook is, het is altijd een goed moment om een fotoshoot te doen.

klik op een foto hieronder voor meer beelden van de serie

De eerste weken na de geboorte is de baby nog zó klein. Later zal je je bijna niet meer kunnen voorstellen hoe klein je baby was rond de geboorte. Van dat kleine frummeltje van maar 50 cm lang dat voornamelijk slaapt, is rond de eerste verjaardag weinig van te herkennen. In het eerste jaar gaat je baby voor het eerst lachen, zitten, kruipen, optrekken en zegt hij/zij misschien al wel zijn of haar eerste woordjes. Hoe oud je baby dan ook is, het is altijd een goed moment om een fotoshoot te doen. Elke fase heeft iets leuks en bijzonders.

Sereniteit en pure, intieme momentjes staan tijdens mijn newborn fotografie en baby fotografie centraal.

Voor een fotoshoot van jullie baby neem ik uiteraard alle tijd. Een newbornshoot of babyshoot moet een ervaring zijn om later met plezier op terug te kijken. Ik hoop in mijn fotografie een bepaald gevoel naar voren te laten komen. Dat je niet alleen terugkijkt op mooie plaatjes als herinnering, maar juist het gevoel dat daarbij hoort. Dat je in je herinnering de spekbeentjes van je zes maanden oude baby weer kunt voelen en de geur van die schattige babyhaartjes weer kunt herinneren.

Zelfs wanneer jij of je partner vrij goed kan fotograferen, kan het alsnog heel waardevol om een fotoshoot te boeken met het hele gezin inclusief jullie pasgeboren baby. Jullie staan natuurlijk niet vaak allemaal tegelijk op de foto. Wanneer jullie zowel oudere kinderen als een baby hebben, zorg ik dat al jullie kindjes zowel samen, met jullie als ook nog los op de foto staan. Er is dus voldoende aandacht voor ieder kind en jullie volledige gezin.

Baby fotograaf Utrecht

Als newborn en baby fotograaf en ben ik gevestigd in Utrecht. Mijn werkgebied beslaat daarom voornamelijk omgeving Utrecht zoals Amersfoort, Bilthoven, Bunnik, De Bilt, De Meern, Doorn, Driebergen, Harmelen, Hilversum, Houten, Leidsche Rijn, Nieuwegein, Soest, Vianen, Vleuten en Zeist. Maar ook in de omgeving Amsterdam, Rotterdam en Arnhem ben ik vaak te vinden voor mijn baby- en newborn fotografie.

Naast mijn baby fotografie in Utrecht werk ik door het hele land en ben zelfs regelmatig naar het buitenland gereisd voor een fotoshoot of bruiloft. Voel je daarom niet bezwaard om contact met mij op te nemen wanneer je wat verder weg woont. Ik vind het onwijs bijzonder dat mensen mij helemaal uit het buitenland vragen om hen te komen fotograferen. Dat voelt echt als een enorme eer. Wanneer mensen heel bewust voor mijn fotografie kiezen doe ik er graag mijn best voor om dit mogelijk te maken.

Na al jaren fan te zijn geweest van Hannekes werk, na de geboorte van onze dochter prachtige foto's laten maken! We zijn heel erg tevreden met het resultaat. Ik zou haar aan iedereen aanraden!

Marilou

Wat kost een newbornshoot?

Tijdens mijn fotoshoots wil ik graag connectie vastleggen. Liefde en plezier in een ongedwongen setting en zonder dat er geposeerd hoeft te worden. Een fotoshoot als een newbornshoot, babyshoot of gezinsshoot is te boeken voor € 595. Dit is altijd inclusief minimaal 40 hoge resolutie beelden (vaak meer) en geen verborgen kosten achteraf. De foto’s zijn professioneel bewerkt, zowel in kleur als zwart-wit. De foto’s kun je direct via mij laten afdrukken, maar mag je dus ook zelf afdrukken. Uiteraard geef ik je dan graag ook mijn foto afdruk tips en advies zodat je in ieder geval een mooie tastbare herinnering hebt van de digitale foto’s.

Wil je liever een fotoshoot met digitale foto’s maar ook een professioneel foto album? Uiteraard kan dat ook voor een kleine meerprijs. In dat geval kiezen jullie je lievelingsfoto’s uit en maak ik van deze foto een mooi opgemaakt luxe foto album met linnen kaft. Een album is goedkoper wanneer je deze direct bij de fotoshoot erbij boekt, dan wanneer je naderhand dit nog beslist.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste moment voor een newborn shoot?

De eerste periode met je pasgeboren baby zit vol met nieuwe ervaringen en gevoelens, waar je als ouders misschien best aan moet wennen. Om dan ook nog ‘op de foto te moeten’ kan best als ‘gedoe’ aanvoelen. Mijn fotoshoots zijn daarom heel ongedwongen en ontspannen. Er is voldoende tijd en ruimte om te moeten voeden als dat nodig is, of even te verschonen. Ik denk met jullie mee en neem altijd genoeg tijd om de foto’s te maken. Er hoeft niet geposeerd te worden – wanneer jullie je focussen op jullie baby’tje maak ik de mooiste foto’s. Mijn newbornshoots vinden plaats in de eerste maand na de geboorte. Wanneer jullie mij boeken zet ik de uitgerekende datum in mijn agenda, zodat ik in ieder geval wat ruimte houd voor jullie. De exacte datum voor de newborn shoot plannen we dan pas nadat de baby is geboren. Dan weet je namelijk pas hoe het met jullie als gezin gaat, het met mama en de baby gaat en wanneer jullie er aan toe zijn. Bij sommige mensen is dit al na 8 á 10 dagen, en anderen wachten liever 3 á 4 weken. Ik heb zelf ook twee kindjes en weet als geen ander hoe verschillend je je kunt voelen na de geboorte van je kindje, afhankelijk van hoe alles loopt.

Waar vindt een newborn shoot plaats?

Over het algemeen vindt een newborn shoot altijd plaats bij jullie thuis. Je bent nu eenmaal veel thuis in de eerste weken (of maanden) vanaf de geboorte. Ook is het lekker warm, rustig en comfortabel. Het voordeel van een baby shoot thuis is ook dat je alles bij de hand hebt. Wil je even voeden? Geen probleem. Moet de baby verschoond worden of is er plotseling een setje kleding onder gespuugd? Dan is dit thuis heel makkelijk op te lossen. Ook kan het leuk zijn een aantal foto’s te maken in het babykamertje.

Wanneer een baby iets ouder is, dus vanaf ongeveer drie maanden dan kun je er ook voor kiezen om een fotoshoot op locatie te doen. Dit raad ik wel alleen aan in de zomermaanden, omdat je anders al snel zo’n ingepakt bundeltje bij je hebt, dat je de baby bijna niet meer ziet. Zowel in de zomer als in de winter kiezen de meeste mensen voor een fotoshoot thuis. Zelf vind ik ook een fotoshoot op locatie het leukste vanaf het moment dat een kindje zijn of haar eerste stapjes zet.

Wat is het verschil tussen een newborn- en een baby shoot?

Wanneer een kindje korter dan een maand op de wereld is, is een perfect moment voor een newborn shoot. De eerste weken na de geboorte is de baby nog zó klein. Later kan het lastig zijn voor te stellen hoe klein je baby was aan het begin. Daarom is newborn fotografie ook zo bijzonder.

Kindjes zijn zowel wakker als slapend schattig om te fotograferen en tijdens een newborn shoot wordt veel gekroeld en geknuffeld. Uiteraard is er ook genoeg tijd om tussendoor te voeden of te verschonen. Newborn fotografie vindt daarom zo goed als altijd plaats bij jullie thuis.

Wanneer het kindje ouder is dan de eerste maand noem ik het geen newborn fotografie maar baby fotografie. Een newborn shoot en een baby shoot lijken erg op elkaar, alleen met een wat grotere baby heb je wat meer interactie (en is alles net iets minder klein). Een newborn baby slaapt vaak nog veel en heeft veel de ogen dicht. Alles is nog heel klein en daardoor is een newborn shoot wel heel bijzonder omdat de baby nog het meest lijkt op toen hij/zij net ter wereld kwam. Vanaf drie maanden heb je juist vaker een volledig wakkere baby, die je aan kan kijken en die je aan het lachen kunt maken. Het heeft allebei iets moois en bijzonders.

Hoe bereid ik me voor op een baby shoot?

Om je voor te bereiden op een baby of newborn- shoot raad ik het volgende aan:

  • Zorg dat jullie slaapkamer een beetje opgeruimd is, en doe de gordijnen of luxaflex lekker omhoog zodat er zoveel mogelijk natuurlijk licht is.
  • Leg bij voorkeur op jullie bed een dekbedhoes of sprei/deken in de kleur wit, beige, zand. Dit geeft een mooie neutrale toon in de foto’s. Ook reflecteert er dan geen gekke kleur in jullie gezicht.
  • Het liefst is het ook rondom de bank in de woonkamer een beetje opgeruimd, zodat we daar ook wat foto’s kunnen maken. Verder loop ik altijd even door het huis heen om te kijken waar het mooiste licht is, want dat is uiteindelijk het meest bepalend voor mooie foto’s.
  • Ik heb meerdere kleding tips voor een newborn shoot. In het kort en ook voor jullie zelf geldt: draag qua kleding het liefst niet te veel drukke prints en geen grote teksten of logo’s op de kleding. Liever mooie verschillende texturen van stof. Wanneer je kiest voor lichte kleuren krijg je automatisch ook wat lichtere sfeer foto’s dan wanneer je kiest voor donkere kleuren. Bekijk mijn Pinterest board voor meer inspiratie.
Doe je ook zwangerschapsfotografie?

Jazeker, dat doe ik! Meestal boeken mensen een zwangerschapsshoot in combinatie met een newborn- of baby shoot na de geboorte. Wanneer je zowel een zwangerschaps- als een newborn shoot boekt, ontvang je na afloop een prachtig album cadeau.

Wanneer je al oudere kindjes hebt, kun je ook een gezinsshoot boeken. Dan maken we zowel foto’s van jullie gezin hoe het op dat moment is, én ook wat foto’s met de focus op jou en je zwangere buik. Zwangerschapsfotografie kan zowel thuis als op locatie gedaan worden. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie over een zwangerschapsshoot!

Interesse in mijn baby fotografie?

Neem vooral vrijblijvend contact op voor meer informatie over baby fotografie! Ik vertel je graag meer over mijn visie op mijn fotografie en stuur je mijn uitgebreide prijsinformatie toe.

Ik probeer altijd binnen twee dagen een reactie te sturen. Heb je na twee dagen nog niets gehoord? Mail me dan opnieuw, of bel me eventjes: 06-41438093.

NEEM CONTACT OP