Wat was 2015 een rollercoaster ride! Loek werd geboren op 18 december 2014 en heel 2015 stond dus in teken van ons lieve zoontje. Ik mocht hem in zijn eerste jaar zien opgroeien van een kleine baby die nog bijna niets kon tot een ventje dat een duidelijk eigen karakter heeft (eigenwijs, ondeugend, koppig en grappig). Ik heb nog nooit zulke extreme gevoelens gehad als in afgelopen jaar; ik heb het meest gehuild, ben nog nooit zo vaak gefrustreerd geweest, maar anderszijds heb ik ook nog nooit zoveel geluk ervaren als dat Loek mij heeft gegeven. Ik snap nu dat ouders echt alles geven voor hun kind – het is zo’n diep geworteld gevoel van houden van, dat niet te beschrijven valt.

Heel bewust heb ik afgelopen jaar van Loek foto’s gemaakt en gearchiveerd per maand. Ik wil hem graag een ere plekje op mijn blog geven, en daarom hier een overzichtje van Loek zijn eerste jaar. Oh lief koekie van me, wat ben ik blij dat ik jouw mama mag zijn.

Copyright_OhBeautifulWorld_524

Onze eerste ontmoeting. Na jouw bewegingen maanden gevoeld te hebben en een voorstelling te hebben gemaakt van hoe jij er uit zou zien, ben je daar dan eindelijk. De bevalling liep jammer genoeg totaal niet zoals gepland en alles ging uiteindelijk in een waas aan mij voorbij. Deze foto koester ik enorm, omdat dit de eerste keer was dat ik jouw wang tegen mijn wang kon voelen en omdat het me helpt deze eerste momenten samen te herinneren. Props voor papa die ondanks alle hectiek een paar prachtige foto’s heeft gemaakt van jouw geboorte!

Copyright_OhBeautifulWorld_525Copyright_OhBeautifulWorld_526 Copyright_OhBeautifulWorld_527 Copyright_OhBeautifulWorld_528 Copyright_OhBeautifulWorld_529

Ik kan bijna niet geloven dat je een jaar geleden zo’n klein hummeltje was. Uren kon ik naar je staren, en vrij onhandig voor papa en onze lieve kraamverzorgster wilde ik jou vooral die super mooie maar ook zo onhandige pakjes met 1001 te ingewikkelde knoopjes aandoen. Ik was immers degene die de hele dag naar je keek ;)
Zo onwerkelijk was het aan het begin, dat ik mezelf de ‘mama van Loek’ kon gaan noemen en wij dan echt iemands ouders waren.

Copyright_OhBeautifulWorld_530 Copyright_OhBeautifulWorld_531

Oh wat kan ik genieten wanneer ik zie hoe anderen dol op je zijn. En wat ben ik blij dat jij opgroeit met zoveel mensen om je heen die gek op jou zijn en zo van jou houden. Al snel merkten we dat je heel sociaal bent; je maakt graag contact met anderen en geniet van de aandacht die je krijgt.

Copyright_OhBeautifulWorld_532 Copyright_OhBeautifulWorld_536Copyright_OhBeautifulWorld_534Copyright_OhBeautifulWorld_535

Met een kleine vier weken lachte je voor het eerst, en vanaf dat moment is jouw lach (samen met je ogen) je sterkste wapen. Aan het begin als ‘oh wat schattig!’ tot op dit moment, waar je het vooral gebruikt wanneer je ondeugend aan de plant trekt terwijl mama jouw ‘nee’ probeert te leren en haar gezicht strak in de plooi probeert te houden. Heerlijk hoeveel jij lacht en hoe aanstekelijk je anderen meekrijgt door zo contact met ze te maken.
Vanaf het begin heb je een fascinatie voor papa en zijn gitaar. Aan het begin vond je het heerlijk om op de bank te liggen terwijl papa liedjes voor je zong, met je voetjes tegen de gitaar zodat je de trilling van het geluid voelde. Op een gegeven moment wilde je vooral de gitaar omhelzen en er op slaan en inmiddels doe je voorzichtiger en raakt netjes de snaren een voor een aan. Een van jouw allereerste woorden is dan ook ‘taar!’ en soms maak je er al ‘titaar’ van. Ik kan me bijna niet voorstellen dat je ooit een ander instrument gaat bespelen dan een gitaar ;)

Copyright_OhBeautifulWorld_537

Je betovert mij elke dag met jouw ogen. Ze zijn zó mooi!

Copyright_OhBeautifulWorld_540Copyright_OhBeautifulWorld_538 Copyright_OhBeautifulWorld_541 Copyright_OhBeautifulWorld_542

Naast dat je nog steeds ontzettend schattig bent als je slaapt, ben je ook zo grappig. Je hebt zoveel verschillende gezichtsuitdrukkingen waardoor ik vaak in de lach schiet en dat onbeschrijflijke gevoel van liefde opgeroepen wordt.

Copyright_OhBeautifulWorld_544 Copyright_OhBeautifulWorld_545

Naarmate de maanden verstrijken en ik je steeds beter leer kennen, voelt het steeds meer alsof ik er een vriendje bij heb. Je geeft me steeds meer terug en ik raak steeds meer verzot op je. Deze foto’s heeft opa gemaakt toen we gezellig een weekendje gingen kamperen.

Copyright_OhBeautifulWorld_546 Copyright_OhBeautifulWorld_547 Copyright_OhBeautifulWorld_548 Copyright_OhBeautifulWorld_549

Toen je met 7,5 maand kon kruipen werd je ineens erg nieuwsgierig en ondeugend. De planten moesten het regelmatig ontgelden en ook de keukenkastjes leerde jij al snel openmaken. Vlot daarna ging je ook al staan en lopen achter een tafeltje of loopwagentje, waardoor ook de iets hogere dingen buiten jouw bereik moesten worden gezet. Je vindt het heel leuk als er met je wordt gestoeid, het is vooral hoe wilder en spannender, hoe leuker. Ik denk dat we nog een pittige kluif aan jouw ondeugendheid gaan beleven, maar stiekem vind ik dat ook wel heel leuk. Zolang jij elke keer dat lachje geeft als je iets ondeugend doet kan het vast niet heel erg zijn en smelt ik toch ;)

Eerste jaar van Loek - www.ohbeautifulworld.comCopyright_OhBeautifulWorld_554

En nu ben je 1 jaar. Officieel geen baby meer, wow! Het schijnt dat we het meest heftige jaar met jou erop hebben zitten en het klopt, we merkten al dat het steeds makkelijker werd afgelopen tijd en dat we onze draai hebben gevonden. Ik vind het fijn dat je wat zelfstandiger bent; dat je zelf je broodje kunt eten en al iets meer kunt laten weten wat je wilt. Omdat het allemaal makkelijker is geworden heb ik meer tijd om handen, en heb zin om meer tijd en energie in mijn fotografie te steken. En bovenal, ik heb ontzettend veel zin je nog beter te leren kennen, je te mogen begeleiden met alles wat je gaat leren aankomend jaar en je te overladen met liefde. Je papa en ik houden onbeschrijfelijk veel van je. Duizend kusjes!