Voor deze shoot waren we op één van mijn favoriete plekken van Nederland. De Kennemerduinen bij Overveen en Bloemendaal vind ik zó mooi! Vlakbij het strand heb je dit onwijs mooie natuurgebied met duinen en bos, en het gebied is zo groot dat je altijd veel ruimte voor jezelf hebt. Perfect dus voor een fotoshoot! We spraken af op een hele mooie zonnige dag, en tijdens de shoot was het vooral ook heel gezellig. Het kleine mannetje keek het liefst serieus, dus we trokken alles uit de kast om hem toch nog spontaan te laten lachen en dat lukte! Geen geforceerde lachjes, maar puur plezier. Er werd ook veel geknuffeld en gespeeld – alle ingrediënten voor een fijne gezinsshoot!

ongedwongen_newbornshoot_zurich_zwitserland_005

Of ik het zag zitten om naar Zurich in Zwitserland te komen voor een newbornshoot… Dit super leuke gezin had ik al vaker gefotografeerd, zowel hun bruiloft in de Olmenhorst een aantal jaar geleden en als gezin in de duinen van Overveen toen ze op bezoek waren bij familie in Nederland. Ik overwoog om heen en weer te vliegen voor de newbornshoot, maar toevallig hadden wij al het idee om waarschijnlijk op vakantie te gaan richting Zwitserland en Oostenrijk rond mei/juni, besloot ik het te combineren en via Zurich naar onze vakantie in Oostenrijk te rijden. Het was ontzettend leuk om elkaar weer even te zien, en na de shoot werd er nog druk gespeeld. Ook Loek was mee naar de shoot en vond het heerlijk om na een lange auto-dag even lekker met dino’s en allemaal stoere jongens-speelgoed te spelen. Kleine baby Frieda sliep de hele shoot, en was de zoetste baby. De broers waren daarentegen lekker druk en eindigden de shoot zelfs met een watergevecht. Al met al een heerlijk ongedwongen newbornshoot, gewoon lekker thuis. Mocht je dus niet in de omgeving van Utrecht wonen en wel heel graag een newbornshoot willen? Voel je altijd vrij om te vragen wat de mogelijkheden zijn – voor je het weet zit ik in de auto of het vliegtuig naar Zurich! ;)

ongedwongen_newbornshoot_zurich_zwitserland_006 ongedwongen_newbornshoot_zurich_zwitserland_017 ongedwongen_newbornshoot_zurich_zwitserland_001 ongedwongen_newbornshoot_zurich_zwitserland_004 ongedwongen_newbornshoot_zurich_zwitserland_018 ongedwongen_newbornshoot_zurich_zwitserland_002 ongedwongen_newbornshoot_zurich_zwitserland_003 ongedwongen_newbornshoot_zurich_zwitserland_009 ongedwongen_newbornshoot_zurich_zwitserland_007 ongedwongen_newbornshoot_zurich_zwitserland_015 ongedwongen_newbornshoot_zurich_zwitserland_010 ongedwongen_newbornshoot_zurich_zwitserland_008 ongedwongen_newbornshoot_zurich_zwitserland_019 ongedwongen_newbornshoot_zurich_zwitserland_016 ongedwongen_newbornshoot_zurich_zwitserland_011 ongedwongen_newbornshoot_zurich_zwitserland_012 ongedwongen_newbornshoot_zurich_zwitserland_013 ongedwongen_newbornshoot_zurich_zwitserland_014

,,Wil je een weekend mee naar Texel?”

Wanneer een bruidspaar je vraagt om mee te gaan naar een bijzondere plek waar zij hun bruiloft gaan vieren, is dat stiekem altijd extra leuk. Dit keer mocht ik dus mee naar Texel voor een eilandbruiloft! De avond voor de bruiloft dineerde ik op het strand en maakte ik een heerlijke wandeling bij zonsondergang en had direct een vakantiegevoel. Een vakantiegevoel terwijl ik eigenlijk een behoorlijk lange dag moet werken maar dit helemaal niet zo voelt is een cadeautje! :)

De hele bruiloft was heel intiem, omdat alleen de beste vrienden en familie naar Texel waren gekomen om de bruiloft mee te vieren. Hierdoor was de sfeer ontspannen en bijzonder, waar ik me altijd heel fijn bij voel. Er was de dag van de bruiloft ontzettend veel regen voorspeld (weercijfer 1!), maar het viel eigenlijk ontzettend mee en ‘s middags hadden we zelfs nog zon. Wel stond er behoorlijk harde wind en was de toast buiten op het strand zeker weten de meest koude die ik heb meegemaakt ;) Maar dat gaf ook wel een grappige knipoog aan de dag en binnen waren er heerlijke dikke sokken en dekentjes voor de gasten. Vlak voordat het donker werd kwam de zon nog heel even (knalrood!) tevoorschijn. We renden dus naar het strand en om nog een paar mooie foto’s te maken. Toen we drie minuten bezig waren kwamen er grote regendruppels uit de lucht. We draaiden ons om en… een KEIMOOIE REGENBOOG! Wat een onwijs mooie afsluiting van de dag! Alles kwam deze bruiloft op z’n plek – wat een heerlijke dag om bij te mogen zijn!

Vandaag precies een maand geleden, werd ons gezinnetje aangevuld met ons lieve meisje June! Direct waren wij verliefd. Wij alledrie. Loek was gelijk onwijs lief in zijn rol als grote broer en dit maakte ook onze liefde voor hem nog groter. Het is echt waar: met een tweede kindje erbij wordt je liefde niet voor beide gehalveerd, maar je hart gewoon twee keer zo groot.

Waar ik bij ons eerste kindje nog enorm moest wennen aan de nieuwe rol van moeder, voelde het dit keer heel natuurlijk. Alsof ik juist nog meer bevestigd werd in mijn rol als moeder en mijn ‘purpose‘ er voor hen te zijn. Dit keer is de roze wolk wel degelijk aanwezig; wij genieten enorm. Natuurlijk is het weer pittig met nachtvoedingen en weer een stuk minder tijd voor onszelf, maar ik heb besloten dat ik er van wil genieten. Ze blijven maar zo kort zo klein. En ik wil deze periode me zo goed mogelijk herinneren. Daarom maak ik veel foto’s en schrijf details voor mezelf op. Dit jaar ga ik nog meer proberen in het moment te leven en de focus nog meer te leggen op wat echt belangrijk is. Ik heb er zin in, 2019!

newborn_shoot_utrecht_nyah_004

Ooh little Nyah. Wat een lief poppetje mocht ik fotograferen met deze newborn shoot in Utrecht. Het was vlak voor de Kerst dat ik bij dit mooie kersverse gezinnetje mocht langskomen voor een newborn shoot. Een schattig klein huisje in de buurt van het centrum van Utrecht, waar ze op het moment van de shoot samen waren met familieleden uit het buitenland, die over waren gekomen om Nyah te ontmoeten en samen de feestdagen te vieren. Dit gezinnetje had zo veel gezelligheid, rust en liefde over zich, heel mooi om te zien. Kijk mee naar een selectie van de foto’s die ik die dag maakte.

 1. Sonia Dsouza said:
  Oh my goodness, its been a year already.
  This was such a lovely day thank you Hanneke for these lovely pictures.
  17 December 2018  14:32
  Reply
  • Hanneke said:
   Yes crazy right?! Hope you are all doing well!
   Wanted to post these already for a longer time, but it felt too Christmassy for posting in the summer :)
   17 December 2018  18:40
   Reply

Mijn ouders gingen een aantal dagen naar het noorden van Engeland, en we maakten een grapje dat Loek wel mee zou kunnen zodat wij een rustig weekje zouden hebben. Maar toen werd het grapje serieus, ontstond er een plan maar vonden wij een vijf nachten zonder ons mannetje toch wel net iets te lang. Toen zag ik in mijn agenda dat deze behoorlijk leeg was, aangezien ik al ruim 33 weken zwanger was en bijna met verlof zou gaan. Dus spontaan besloten we dat Loek en ik samen met mijn ouders mee zouden gaan! Snel de volgende dag een zwangerschapsverklaring geregeld (ik mocht tot 34 weken mee op de boot, en we reisden met 33+6 terug – goede timing!), extra tickets geboekt en dezelfde avond vaarden we naar het noorden van Engeland. We hadden een paar fijne dagen, ik vond het heerlijk om er even uit te zijn. Perfecte soort van start van mijn verlof al hoewel ik nog een paar shoots aan het af-editen ben. Maar dat zit er over een weekje ook zeker op en dan kan het nestelen en wachten op onze baby girl beginnen :)

Lieve papa en mama, dank jullie wel voor jullie gezelligheid en daarbij jullie zorgen voor Loek tijdens de vakantie en daarbuiten – wij zijn onwijs blij met jullie! Op nog heel veel mooie herinneringen samen :)