Deze herfst en wintermaanden vullen zich voornamelijk met newborn fotografie, en het fotograferen van gezinnen thuis. Voor newborn foto’s is het het fijnst om dit gewoon thuis te doen, in de vertrouwde omgeving. Dit is fijn voor het pasgeboren baby’tje, maar ook voor de ‘nieuwe’ papa en mama. Thuis hoef je je geen zorgen te maken om de kou en is er makkelijk de mogelijkheid om even te voeden. Ook is het leuk om de huiselijke sfeer op de foto’s weer te geven, aangezien dit toch de plek is waar je met een pasgeboren baby veel tijd doorbrengt. Steeds vaker fotografeer ik in mijn eigen stad Utrecht, en dat vind ik extra leuk. Ik ontmoet steeds meer gezinnen die hier wonen en wat is het leuk ze soms plotseling nog eens tegen te komen :) Dit lieve mannetje werd eind september geboren, en ergens begin oktober was ik dan ook bij hen voor een newbornshoot. Ben je klaar voor some baby fever?

newborn_fotoshoot_utrecht_oh_beautiful_world_002 newborn_fotoshoot_utrecht_oh_beautiful_world_003 newborn_fotoshoot_utrecht_oh_beautiful_world_001 newborn_fotoshoot_utrecht_oh_beautiful_world_004 newborn_fotoshoot_utrecht_oh_beautiful_world_005 newborn_fotoshoot_utrecht_oh_beautiful_world_007 newborn_fotoshoot_utrecht_oh_beautiful_world_006 newborn_fotoshoot_utrecht_oh_beautiful_world_008 newborn_fotoshoot_utrecht_oh_beautiful_world_009 newborn_fotoshoot_utrecht_oh_beautiful_world_012 newborn_fotoshoot_utrecht_oh_beautiful_world_010 newborn_fotoshoot_utrecht_oh_beautiful_world_011

Deze shoot ligt al zo’n drie jaar op de plank, en op de een of andere manier kwam ik er nooit aan toe deze te bloggen. Ik snap niet waarom, want als ik naar dit vrolijke meisje kijk, komt er direct een glimlach op mijn gezicht tevoorschijn! Inmiddels is Lena  alweer 3,5 jaar oud dus het werd wel eens tijd… Voor deze fotoshoot kwam ik bij dit leuke gezin thuis in Amsterdam, om portretjes te maken maar ook het dagelijks leven vast te leggen. Want juist de ‘gewone’ dingen als een boekje lezen op de bank, een fruithap eten en het dollen met papa zijn typische dingen die er zo bij horen dat je ze niet wilt vergeten. Naast dat ik dit een heerlijke relaxte fotoshoot vond, is Lena misschien ook wel het kindje met de grappigste gezichtsuitdrukkingen die ik ooit heb gefotografeerd, haha! Kijk mee :)

gezinsfotografie_amsterdam_fotoshoot_thuis_002 gezinsfotografie_amsterdam_fotoshoot_thuis_018 gezinsfotografie_amsterdam_fotoshoot_thuis_007gezinsfotografie_amsterdam_fotoshoot_thuis_001 gezinsfotografie_amsterdam_fotoshoot_thuis_005 gezinsfotografie_amsterdam_fotoshoot_thuis_016 gezinsfotografie_amsterdam_fotoshoot_thuis_003 gezinsfotografie_amsterdam_fotoshoot_thuis_004 gezinsfotografie_amsterdam_fotoshoot_thuis_011 gezinsfotografie_amsterdam_fotoshoot_thuis_008 gezinsfotografie_amsterdam_fotoshoot_thuis_009 gezinsfotografie_amsterdam_fotoshoot_thuis_010 gezinsfotografie_amsterdam_fotoshoot_thuis_013gezinsfotografie_amsterdam_fotoshoot_thuis_012 gezinsfotografie_amsterdam_fotoshoot_thuis_014 gezinsfotografie_amsterdam_fotoshoot_thuis_017 gezinsfotografie_amsterdam_fotoshoot_thuis_015 gezinsfotografie_amsterdam_fotoshoot_thuis_006

Deze zomer heb ik weer enorm veel leuke gezinnen mogen fotograferen, en veel daarvan buiten in de natuur. De Soesterduinen in Soest is een veelgekozen plek voor een fotoshoot. Helemaal logisch, want het is ook een van mijn favoriete fotolocaties in de buurt van Utrecht en Amersfoort. Vooral doordeweeks is het er enorm rustig, en krijg je het gevoel dat je de hele Soesterduinen voor jezelf hebt. Dat maakt het de perfecte plek voor quality time samen als gezin en voor mij een heerlijke locatie om – altijd net weer andere – foto’s te schieten.

familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_001

Deze familie met twee prachtige dochters wilden toch nog even in de nazomer hun gezin laten vastleggen. Soms schiet het er bij in om foto’s van je hele gezin te maken, omdat meestal toch een van de ouders de foto moet maken en er zelf dan dus niet op staat. En het is toch zonde als je later terug kijkt naar foto’s van je gezin waar jullie nooit allemaal samen te zien zijn. Daarom kan een gezinsshoot een enorm belangrijke en waardevolle herinnering zijn. Tijdens mijn shoots wil ik voornamelijk ongedwongen en ongeposeerde foto’s maken, die vooral een gevoel terughalen of geven in plaats van dat het de standaard plaatjes zijn. Geniet daarom mee van de fijne fotoshoot van dit mooie gezin in de Soesterduinen!

familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_002familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_003familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_022 familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_005 familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_012 familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_015 familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_008 familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_021 familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_007 familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_009 familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_013 familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_006 familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_010 familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_016 familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_018 familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_011 familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_017 familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_020 familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_014 familiefotografie_soest_fotoshoot_soesterduinen_oh_beautiful_world_019

Eindelijk op de blog! De uitgebreide serie die ik bij leuke zusjes Ise en Saartje thuis maakte. Bij mijn kinderfotografie probeer ik zo puur mogelijk te fotograferen, waar de karakters van de kinderen in naar voren komen. En dat is op deze middag goed gelukt! Het huis was prachtig licht, wat het voor mij heerlijk maakte om te fotograferen. En ik heb regelmatig keihard moeten lachen om deze meiden. Het resultaat? Een heerlijk ongeposeerde fotoshoot met een goede knipoog naar het dagelijks leven. Sommige foto’s lijken misschien helemaal niet ongeposeerd, maar geloof me – eigenlijk was alles tijdens de shoot het idee van Ise en Saartje. Ze zijn gewoon echt heel grappig (en fotogeniek ;))

En klik hier voor meer (hele grappige) foto’s van de badserie. Ik had zoveel leuke bad-foto’s dat ik het de moeite waard vond om daar een losse blog van te maken ;)

Bewaren

Deze zomer waren wij weer twee weken op ons favoriete plekje in Zuid-Frankrijk. Na ons heerlijke verblijf van vorig jaar, besloten we toen direct weer te boeken voor deze afgelopen zomer. Regelmatig fietsten we van ons huisje naar het centrum van L’isle sur la Sorgue, waar we de markt bezochten en lekkere verse broodjes kochten. Maar ook deden we een aantal andere dingen dan vorig jaar. Zo gingen we een ochtend naar Roussillon, een mooi stadje met een prachtige oker mijn. We maakten een wandeling door de mijn, en waren hierna helemaal oranje. Ook bezochten een lokale wijnboerderij waar we zowel konden wijnproeven maar ook konden picknicken in de wijngaard. Hier had ik mijn camera niet mee, dus heb ik alleen foto’s met mijn iphone gemaakt. Op een van de laatste dagen gingen we naar het pittoreske stadje Fontaine de Vaucluse, waar we heerlijk rondwandelden, genoten van de rust en het mooie uitzicht bij het water. Al met al een hele fijne familievakantie. We komen hier zeker nog eens terug, maar voor volgende zomer weer een nieuw avontuur. Heb jij nog toffe tips voor een bijzondere vakantie met kinderen? :)

vakantie_zuid_frankrijk_roussillon_003 vakantie_zuid_frankrijk_roussillon_004 vakantie_zuid_frankrijk_roussillon_011 vakantie_zuid_frankrijk_roussillon_005 vakantie_zuid_frankrijk_roussillon_001 vakantie_zuid_frankrijk_roussillon_006 vakantie_zuid_frankrijk_roussillon_007 vakantie_zuid_frankrijk_roussillon_008 vakantie_zuid_frankrijk_roussillon_009 vakantie_zuid_frankrijk_roussillon_010 vakantie_zuid_frankrijk_roussillon_012 vakantie_zuid_frankrijk_roussillon_013 vakantie_zuid_frankrijk_roussillon_002

Stoere, lieve Benjamin heeft een zusje gekregen! En opnieuw mocht ik newbornfoto’s komen maken. De newborn shoot van Annabelle deden we op ons gemak, zodat we pure en ongedwongen foto’s konden maken. Na een shoot is het belangrijk dat je mooie foto’s hebt, maar ook dat je kunt terugkijken op een mooi moment. Het is daarom ook belangrijk om niets te forceren, en de shoot zo relaxt mogelijk voor iedereen te laten verlopen. En zo gaat het eigenlijk altijd heel fijn en relaxt! Benjamin was ontzettend lief voor zijn kleine zusje en er was uiteraard ook nog tijd om even te dollen met papa. Want ongeposeerde foto’s zijn toch vaak het leukst. Annabelle sliep een groot deel van de shoot, maar deed op een gegeven moment ook haar oogjes open zodat we die ook nog mochten bewonderen. Lief klein meisje, welkom op de wereld :)

Bewaren